STROJNISTVO.com • Poglej temo - Grafična postaja

Grafična postaja

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

OdgovorNapisal/-a Coyote » 9.6.2004 22:17

deja,

Morda v teoriji, v praksi pa se ne podvoji ravno.

Rezultati ponavadi zavisijo od raid kontrolerja in samih trdih diskov. Če koga zanima je ogromno testov na internetu.
Coyote
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Gost » 10.6.2004 8:35

Kolega nikjer ne piše da v okviru delovanja murphijevih zakonov tudi brand name mašina ne bo sesuvala. Pa kaj ti res misliš da obstaja na tem svetu servis ki bo to odpravil? Nimaš izkušenj; j... to vsak prodajalec te bo pogruntal da pojma nimaš in ti bo prodal kar se mu bo zljubilo in tako boš na koncu mel recimo dell-ovega celerona iz akcije. Ker bo reku trgovec "gospod to je ta pravo za vas, boste sigurno več kot zadovoljen"
Za delovanje sistema uporabljamo določene testerje, če le ti potegnejo čez z zaključkom "OK" potem je OK, četudi se tebi zdi da se ti dvakrat na dan sesuje. Namreč na vseh servisih obstajajo merila, da se stranke nebi hodile enostavno zajebavat, če zadeva gre čez vse potem deluje. Osebno uporabljam Catio; v določenem primeru je proces explorer.exe potegnil zase o,5Gb rama, na podpori od microsofta so rekli da če windowsi ne javijo napake potem je vse v redu, kopičenje in blokiranje mašine pa ni še nihče prijavil. Moja firma ima za določene stvari in to so HP-jeve mašine. Maš lohka na vsaki komponenti kontrolni bit pa ti recimo sesuje mašino deviacija napetosti, napaka v procesorju ali kaj tretjega. Moje menje je da pustiš tle gor en mail, napišeš za kateri softwer rabiš mašino in dobil bo konfiguracije, to konfiguracijo posreduješ enemu prodjalcu rač opreme in ta sestavi mašino. Podpora je približno taka: "pa ste priklopili elektriko gospod?, pritisnite gumb za zagon, a kaj zapiska... ja kako pa... to je pa čudno.. najbolje da to prinesete k nam..." Ko greš iskat po tednu težkega servisa pa bo djal: " sej ste samo disketo pozabu v disketniku, ampak mi smo ga še spucali in stestirali" to je horse shit. So pa ljudje ki imajo večne probleme z računalniki, ko prideš pogledš vidiš da vse deluje, da pa imajo vse popackano z šaro, da so uspeli mašino "zjahat" pa še sami ne vedo kako ker drugi delajo ist oz. podobno pa to ne rata.
Gost

Grafična postaja

OdgovorNapisal/-a sveder » 23.10.2005 13:24

Prebiram tele poste in se sprašujem, kje je razlog, da tema ni živa.
Lahko bi rekel, da imate vsi nove mašine, pa vam ŽE eno leto in nekaj mesecev dobro delujejo, tako da ni potrebe po novih. :wink:

Nekaj debate je bilo o blagovnih znamkah in kako se jih ne splača preplačati.
A ni blo kull, k smo na SREČANJU STROJNIKOV 2005 zavistno ugotovili, da je tale portal podelil IBM Intellistation M Pro. Izžrebani se je javil v dobri uri od obvestila, da je prejel nagrado in jo še isti dan prevzel - po nepreverjenih informacijah.
A mislite da se pritožuje, ker je dobil IBM in ne kakšne mašine, ki bi jo sami sestavili in bi bila jasno boljša od te, ki jo je prevzel?

A se meni samo zdi, al so v firmah postali moderni HP workstationi?
Zanima me vaše mnenje o tem. Saj veste pred novim letom me prime, tako ko verjetno še koga, da bi si nabavil kakšno igračko - recimo PC, pa ne bi rad preveč plačal.

300K SIT pa rajš n preveč čez bi odštel za mašino s solidnim monitorjem, pa ne bi ravno rad da ProE ali Catia rečeta NE - a sem optimist?
sveder
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a promehanik » 23.10.2005 17:47

Za 300 kSIT po moje ne boš dobil kakšne name delovne postaje. Za primerjavo ti lahko povem kakšno ponudbo smo dobili od znanega slovenskega prodajalca CAD-CAM programov.
V firmi smo dobili ponudbo za CAD program - 3D modelirnik (imena ne bom povedal zaradi reklame oz. antireklame in ker to sedaj ni pomembno). Zraven pa so nam predlagali tudi HP grafično postajo:
Pentium 4, 3GHz
2Gb RAMa
Quadro grafična kartica (točna oznaka ni pisala)
Disk- se trenutno ne spomnim kaj je pisalo
LCD monitor HP 19"
3D miška SpaceBall
Verjetno je zraven še tipkovnica in podoben drobiž.
V ceni je tudi Windovs XP, ter Word in Excel.
Cena za vse to je bila na ponudbi 715 kSIT + DDV.
Ali je to drago ali ni nevem, ker nismo iskali dodatnih ponudb. Zatrjujejo pa pritej firmi, da so HP grafične postaje med najboljšimi in zelo "kompatibilne" z njihovim softwerom. Naj še kdo napiše, če ima kakšne konkretne podatke o ceni grafičnih postaj.

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a e » 23.10.2005 22:10

Pozdravljeni

Ko ravno govorimo o cenah, naj za primerjavo navedem konfiguracijo, ki je predstavljala nagrade, v septembrski akciji, ki smo jo organizirali:
- IBM Intellistation M Pro (specifikacije najdete na ibm web strani - op.p. le 512 MB RAM-a).
- space Pilot
- Catia V5 (brezplačno)
Zraven moram prišteti še monitor (LCD 19'') in periferijo (miška, tipkovnica,...)

Skupaj je zadeva brez davka vredna malo pod 600K SIT + DDV.

To je menim sprejemljiva cena za podjetja.

Sveder, kar se tiče domače uporabe, pa s 300K SIT težko priporočim kaj zanimivega.

Verjamem da se bo našel še kdo, ki lahko postreže z več konkretnimi podatki.
e
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a zupi » 23.10.2005 23:56

Meni sploh ni jasno kje dobijo te cene :o Že večkrat sem opazil, ko sem imel možnost delati na kaki postaji, da sploh ni opazne razlike med mojim računalnikom (sestavil sem ga sam, za cca. 200k, brez monitorja) in postajo. HP, IBM, Quadro,... gor ali dol, grafika teče tekoče, mrežni model (skrite linije) se ne zatika pri obračanju,... Samo, še vedno ne morem rečt da mam postajo :roll:
I wish I was a messenger and all the news was good.
zupi
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a e » 10.11.2005 10:45

Zupi

pri IBM, HP,... in njim podobni grafične postaje testirajo in garantirajo delovanje.

Prav tako imajo priporočila proizvajalcev modelirnikov in drugega SW, kar jim po mojem dviguje ceno. Hkrati pa imajo pooblaščene serviserje po vsem svetu, kar je priročno predvsem za podjetja, ki zahtevajo ažurnost pri morebitnih težavah.

Če se motim me popravite.
e
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a damjan » 10.11.2005 23:38

Vsem junakom, ki so ugotovili, da sami lahko za cca. 200 - 250 kSIT sestavijo PC s primerljivimi zmogljivostmi in zanesljivostjo kot npr. WS HP, Dell, IBM... v rangu 400 kSIT naprej, svetujem, da se tega lotijo profesionalno, ker je na tem področju še veliko prostora za zaslužek. :lol:

Vsekakor pa upam, da za svojim delom tudi stojite in nudite ustrezen support.
lp

damjan
damjan
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov