STROJNISTVO.com • Poglej temo - Dražbe strojev

Dražbe strojev

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Dražbe strojev

OdgovorNapisal/-a jancart » 15.1.2016 10:39

Pozdravljeni,

Mene pa zanima če je tu kdo ki pozna ali pa je imel izkušnje z spletno stranjo https://www.surplex.com/sl/home.html , kjer potekajo dražbe strojev. Zanima me če je vredu in pa če se splača ukvarjat stem.

Lep pozdrav :)
jancart
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Dražbe strojev

OdgovorNapisal/-a bmatija » 18.1.2016 21:29

Sem preko surplexa kupil že kar nekaj stvari. Je pa treba bit previden. Preden vstopiš na dražbo si postavi max ceno do katere boš šel in naj te dogajanje v zadnjih minutah pred rokom ne zavede da boš ponudil še kaj več.
Na ponujeno ceno pride še 15% provizije, stroški demontaže in prevoz.
Je pa večkrat žal tako, da zgubiš veliko časa, pa potem pogosto nič ne kupiš, ker se zgodi da cene rabljenih stvari narastejo više kot pa stane nova stvar:)
bmatija
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a 33test » 19.1.2016 17:03

Rabljeni stroji so lahko zelo drag nakup. Če stroja nisi videl delovati (Ali vsaj nimaš do prodajalca 30min divje vožnje, da potrkaš na njegova domača vrata....) imaš lahko veliko dodatnih stroškov.
Lahko je pa vse ok (Da ne bom preveč črnogled).

lp
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 19.1.2016 20:53

Se strinjam s predhodnikom, dejansko je to lahko primerljivo z nakupom rabljenega avta brez da bi si ga šel sploh pogledat. Pa mislim da ni treba razlagat kako je pri avtih...
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gobar » 20.1.2016 10:54

Pozdravljen
Surplex ima sistem , če ni dosežena predvidena cena ponovijo dražbo .
Malo si preberi pravila licitacije . Sem tudi že kaj kupil pri njih samo me moti ,ko licitiram in čakam pa potem podaljšajo dražbo .

lp
gobar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mili1511 » 28.1.2023 8:23

Pazite pri nakupih na SURPLEX in TROOSTWIJK.

Te spletne trgovine so v zadnjem času postale žive nategancije.
V zadnje pol leta sem doživel slabo izkušnjo z obema. V glavnem, lažejo pri opisu izdelkov, ali ni popolni opis in je izdelek v slabšem stanju ali se zlažejo pri letniku izdelave.
Treba je biti izredno pazljiv, kaj kupuješ in če imaš namen kupiti pojdi pogledat.

Po mojih izkušnjah, pa sem kar veliko kupoval na teh straneh, je bolje iti do trgovca in kupiti tam.
Mogoče je res cena malo večja, ampak imaš možnost preizkusiti, kar boš kupil, pa tudi neko garancijo se da izborit.
Pri dražbah pa nikoli ne veš.

Skratka, odsvetujem.
Problemov ni, so samo izzivi!
mili1511
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov