STROJNISTVO.com • Poglej temo - grafit za aksialni drsni ležaj

grafit za aksialni drsni ležaj

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

grafit za aksialni drsni ležaj

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 23.1.2016 15:19

Morda kdo ve, kje v Slo bi dobil posebni grafit za izdelavo aksialnega drsnega obroča. Montiran je na potopni visokotlačni vodni črpalki (na motorju Franklin - 4 colski standardni motor za globinske črpalke). To je motor, ki je obrnjen z izhodnjo gredjo navzgor, kjer je spojen z večstopenjsko centrifugalno črpalko (24 stopenj). Gred je zgoraj in spodaj uležajena v grafitne drsne ležaje-puše, spodaj pa aksijalno silo prenašaposebni drsni ležaj, ki sestoji iz oscilirajočih inox ploščic (3 kosi na 120 stopinj) na katere se naslanja grafitni drsni obroč (cca fi20/fi47 x 8mm). Ta je napram rotorju blokiran z dvema zatičema, tako da drsi po treh inox prilagodljivih ploščicah. Očitno stvar deluje, ker je motor bzdržal skoraj 20 let (na žičnoerozijskem stroju), pa obrabe po debelini skoraj ni. Ga je pa zdrobilo zaradi okvare ležaja na sami črpalki. Še to: mazanje in hlajenje z vodo, ki kroži med rotorjem in statorjem.
Torej, poskusil sem stvar izdelati iz grafita za elektrode za elektroerozijo, pa je trajalo le 5 minut ali manj. Na googlu sem našel prizvajalce verjetno vstreznega grafita v Beogradu In Dubrovniku, original rezervni del je skoraj naivno iskati, ker želijo prodati celo pumpo.
Ali kdo ve, kje bi v sloveniji kaj podobnega dobil
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: grafit za aksialni drsni ležaj

OdgovorNapisal/-a vili » 23.1.2016 16:11

morda boš našel kaj na tej strani:
THORDON, probaj, zastopnik je na reki, hr...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Robi555 » 23.1.2016 17:21

Mislim da iščeš drsna tesnila.
burgmann gleitringdichtung - drsna tesnila
http://www.eagleburgmann.com/de/produkte
Zastopnik v sloveniji je bell d.o.o. http://www.bell.si/
V bell d.o.o. imajo bolj malo na zalogi. Tako, da ti predlagam: preišči internetno stran od burgmann... PDF je pa na čisto na desni strani v rumenem kvadratku, zgoraj pa so še mere.
Sem si pred kratkim sam popravljal enako stvar :wink: naredil iz grafita, zaenkrat še dihta :)
Robi555
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 23.1.2016 19:57

Thordon je spet v Kanadi, materjali so pa neka vrsta plastike.
Dejansko ne iščem drsnih tesnil, ampak kot sem opisal v prvem postu, aksialni grafitni ležaj za elektromotor črpalke, ne za samo črpalko (ta ima samo na enem koncu plastični ležaj, drugi konec gredi pa je spojen z gredjo motorja in ležaja ni.
Strokovni naziv za to uležajenje:Axial limit stop Graphite/stainless steel - Bidirectional with KINGSBURY type oscillating pads
- Maximum permissible axial load
• 3,000 N for motor with power of 1.1 kW and 1.5 kW
Pri neobremenjenem motorju aksialno deluje teža rotorja (cca 3kg), ko pa pumpa deluje na 20 bar, pritiska gred navzdol na gred motorja.
Dobil sem podobno rabljeno pumpo, z dobrim motorjem in uničenim ležajem pumpe, motor montiral na mojo pumpo, šlo je le 5 minut. Testiral sem z grafitom za erozijo, počil takoj, bron je vzdržal cca 15 minut, sedaj bom probal še s teflonom, sicer dvomim, sicer bi ga uporabljal tudi proizvajalec .
pumpa je približno taka kot na spodnjem linku. Bo treba verjetno kar tako naročiti
http://www.ebay.de/itm/Borehole-Pump-4- ... 3d0b56ebfa

ima kdo ki dela z žičnimi erozijami AGIE morda kako rabljeno na "odpadu", seveda z dobrim motorjem? Ali če je kdo menjaval, kje in za koliko ste nabavili. Direktno od AGIE pa ne nameravam nabavljati. Ponujajo drugačno zamenjavo od originalne, zraven pa baje moraš menjati še fekvenčni pretvornik, tako da bi na koncu plačal toliko, kot sem dal za cel rabljeni stroj
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Francip » 25.1.2016 7:28

zdravo

Si poskusil pri podjetju Optek, ki izdeluje in obnavlja mehanska tesnila.

http://www.optek.si/

Lep pozdrav
Franci
Francip
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov