STROJNISTVO.com • Poglej temo - Krivljenje žice

Krivljenje žice

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Krivljenje žice

OdgovorNapisal/-a Ma_Re » 30.4.2016 9:44

Pozdrav vsem

Potrebujem par nasvetov glede izdelave izdelka iz krivljene žice.
Izdelek kateri je prikazan na sliki bi se montiral na kmetijski stroj za česanje poljščin predvsem žita in trave.
Slika
Slika
Oblika je taka kot je podana, sedaj pa me zanima katero podjetje v Ljubljani z okolico bi lahko to izdelalo potreboval bi pa okoli 50 takih izdelkov. Premer žice bi izbral 11 ali 12 mm. Zanima me katero vrsto jekla izbrati, ali bo navadno konstrukcijsko jeklo ustrezno? Mogoče kdo tako na oko pove koliko bi tak izdelek nanesel cenovno

Za kakšno dodatno informacijo se toplo priporočam :)
Lp M
Ma_Re
Pripravnik
Pripravnik

Re: Krivljenje žice

OdgovorNapisal/-a vili » 30.4.2016 10:33

poglej na guglu pod "vzmeti", bo kar nekaj zadetkov izdelovalcev vzmeti, pa jih pokliči, čez komot ga ni :lol: , nevem zakaj ravno iz lublane, so tudi drugje tudi dobri... :roll:
navijejo naj ti iz patentirane žice, to sigurno imajo
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 30.4.2016 13:15

Zakaj pa ne vzameš že narejene vzmeti od kakšnega obračalnika, zgrabljalnika-eni imajo tudi iz žice tam 10mm premera. Take bodo sigurno najcenejše,pa tudi kvalitetne.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 30.4.2016 17:09

Šumer Ljubečna. Delajo nekaj podobnega za SIP Šempeter.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Ma_Re » 30.4.2016 18:04

vili napisal/-a:poglej na guglu pod "vzmeti", bo kar nekaj zadetkov izdelovalcev vzmeti, pa jih pokliči, čez komot ga ni :lol: , nevem zakaj ravno iz lublane, so tudi drugje tudi dobri... :roll:
navijejo naj ti iz patentirane žice, to sigurno imajo

Hvala, na vzmeti nisem pomislil, nekaj podjetji sem že našel, pa jih je bolj malo iz lj, no saj to ni ravno pomembno.

@SAJKO hakelc je v prehodnosti "mase" med roglji in same intenzivnosti česanja. Ponavadi se prodajajo rabljeni roglji z razlogom, verjetno zato ker so začeli pokati, nakup novih pa je po mojem mnenju v istem cenovnem rangu kot izdelava po naročilu, no to bom še videl. :lol:

@Demz hvala se bom pozanimal
Ma_Re
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 30.4.2016 19:08

ma teh "fedrašev" je kolikor hočeš, ti bodo za to pravi, 50 kosov bo pa kar že ugodna cena,..., štajerci, primorci, dolenjci, vsi so dobri, vedo za kaj gre,..., vem vsaj za štiri... :o, najdi jih
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a krofko » 1.5.2016 6:04

Mogoče brezvezen predlog - vrtavkasti obračalniki imajo zelo podobno vzmet. Slika

Minus je, da sta dva kraka skupaj na določeni razdalji. Premer žice pa je blizu tvojim zahtevam.
krofko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a susa » 2.5.2016 9:21

če imaš namen izdelati česalo se mi zdi da se za to uporabljajo bolj švoh vzmeti kot je tvoja zahteva.
Če bo nastalo česalo vprašaj pri Gorencu če ti jih proda.
Takih kot so na zadnji sliki pa jih je dovolj tudi samo z enim roglom. Se hitro lomijo zato so z eno vzmetjo. Ampak se spotoma mečejo v odpad tako da.....
susa
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov