STROJNISTVO.com • Poglej temo - hidravlicna crpalka in PTO gred

hidravlicna crpalka in PTO gred

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

hidravlicna crpalka in PTO gred

OdgovorNapisal/-a janz » 11.3.2016 15:43

PROBLEM

narocil in dobil sem crpalko in utorne gredi tako da bom lahko montiral crpalko na motokultivator. Je pa tukaj problem, namrec narocil sem PTO gred ki naj bi se nataknila na crpalko, ampak ta gred nima konusa ampak je izvrtina in to konkretno vecja... Pac verjel sem na besedo, sedaj pa imam... V njihovem katalogu ne najdem nicesar primernega, razen da bi mogoce postruzil "kolescek" http://www.amacoo.com/hydraulics/motoren-pompen/spare-parts-for-hydraulic-pumps/connected-bushes-for-electro-magnetic-coupleur-2 ki pase na pumpo za multiplikator, tako da ima kolescek 22m in posnetje za vijak in mirna bosna? vrtelo se bo z 740vrt/min. Rabim za krmiljenje enega cilindra.
Ima kdo kaki predlog kako to resit? Slike povejo malo vec kot besede.
Priponke
pump.jpg
pump.jpg (110.68 KiB) Videno 3935 krat
pumpa.jpg
pumpa.jpg (57.19 KiB) Videno 3935 krat
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: hidravlicna crpalka in PTO gred

OdgovorNapisal/-a poknjen » 12.3.2016 21:25

Ne mores pto gredi montirati direktno na hidravlicno crpalko ker le ta ni primerno vlezajena... naredi ali pa kupi vlezajen vmesnik za med crpalko in pto gredjo...
poknjen
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 12.3.2016 23:02

Kako misli s ni primerno uležajena? Cena se lahko direkt na elektronski motor zakaj ne na PTO? Tlak in pretok rabim minimalen, obremenitev hidravlične ga cilindra je cca 300 do 400kg...
Tisti blok poznam sam nimam prostora ker bo črpalka na motokultivatorju direkt montirana.
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a poknjen » 13.3.2016 9:21

Sem mislil da bo preko kardanske gredi gnana...
Za kaksen motokultivator pa gre? Nekateri lombardininevi motorji so imeli pusceno na samem vztrajniku utor za jermen... katerega se je dalo pokoristit za pogon crpalke...
poknjen
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 13.3.2016 11:44

Labinski progres je, diesel 10kW. Ma se me nategovali 3 mesece da bodo zrihtal motor z vgrajeno crpalko. Potem mi sporočijo da ta motor nima homologacija ker je skoraj 2x mocnejsi... pač potem sem ugotovil da nimajo namena niti volje pomagat... plus poslali/prodali so mi nek razstavni exponat, amaterji...
Zdaj bom to naredil sam. :D
Naročil sem Un kolescek ki ga bom potrudil in z vijakom fiksirali, moralo bo zdrzat
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 3.6.2016 16:25

Na gred ki se vrti v smeri urinega kazalca se priklopi hidravlična črpalka ki se vrti v katero smer? Oz imam problem naročil sem črpalko in pojasnil da se gred vrti v smer ure tako da so mi poslali črpalko ki se vrti v napačno smer pacientov če gledaš v smer gredi na črpalki (na priključno flanso) meni se zdi bolj smiselno cena gledal to v smeri priklopa ali se pač motim?
Je potem ce se gred vrti v smeri ure se mora crpalka kontra? Sam da vem ce se grem reklamacijo in kregat da mi pošljejo novo... Oz da to pošljem nazaj... :evil:
Jebeni petek...
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 3.6.2016 17:51

Živjo. Če vse prav razumem, kot si napisal, bi morala črpalka ustrezati. Malo preštudiraj puščice na črpalki in smer vrtenja izstopne gredi. Pa postavi si jih v pravilni vrstni red, kot jih boš povezal. Če ne pa naloži slike.

LP!
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 3.6.2016 18:06

Ma v principu me zanima kako gledas crpalko da določi s v katero smer se vrti? Ce gledaš PTO v gred in se vrti v neko smer, kako gledas črpalko? V gred ali v zadnji blok; pač tako kot da je pritrjena na PTO gred (vsaj meni bolj smiselno...) pac da je smer vrtenja crpalke pogojena s smerjo vrtenja pogonske gredi...
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 3.6.2016 21:26

v principu si na YT oglej kar nekaj filmčkov kako sploh deluje zobniška črpalka, če je taka kot si prilimal sliko, se jo da tudi obrniti, da se vrti v nasprotno smer, tudi to imaš na YT, v principu se pa mora vrteti tako, na ohišju imaš sigurno označeno kje je sesanje T ali R (tank, rezervar) in kje je tlak običajno P (presure), običajno ne sme olje teči v nasprotno smer (kako pa je urna smer - klokvajs ali unklokvajs, pa jeb...bi, ga, odvisno kako se postaviš... :o :

zob_cr_1.jpeg
zob_cr_1.jpeg (105.66 KiB) Videno 3370 krat
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 3.6.2016 21:54

vili napisal/-a:v principu si na YT oglej kar nekaj filmčkov kako sploh deluje zobniška črpalka, če je taka kot si prilimal sliko, se jo da tudi obrniti, da se vrti v nasprotno smer, tudi to imaš na YT, v principu se pa mora vrteti tako, na ohišju imaš sigurno označeno kje je sesanje T ali R (tank, rezervar) in kje je tlak običajno P (presure), običajno ne sme olje teči v nasprotno smer (kako pa je urna smer - klokvajs ali unklokvajs, pa jeb...bi, ga, odvisno kako se postaviš... :o :

zob_cr_1.jpeg

Evo točno to!
Gred(na motokultivatorju) se vrti v kontra smeri ure tako da sem naročil črpalko ki se vrti kontrast, sam očitno bi moral naročiti da se vrti v smeri ure... krema ja sedaj imam 2 črpalki (sem imel-PRETEKLIK) ja sem kontra obrnil in je ven vrglo severing in fontana olja 4m okrog...
Zanima me sam a smo jaz zajebali ali amacoo ki je poslal črpalko? :roll:
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 3.6.2016 22:18

TI...!!!, sigurno, sem ti napisal, da lahko pumpo razstaviš in jo obrneš, da se vrti v nasprotno smer, samo potem je problem kako imaš pritrjeno na ohišje, ja vrteti se mora kot je na skici, principjelno, še enkrat pojdi na YT in si oglej kako obrniti pumpo, tudi, če boš reklamiral ti bodo poslali isto, jo bodo samo obrnili, ja...tam kjer je prosti zobnik bo gnani zobnik, tok olja mora biti pa vedno od t proti p..., samo to, zelo enostavno..., sploh ni problema... :D
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 4.6.2016 7:25

Yubitu in en vzhodni Evropejec pokažeta da to res ni neka znanost:) :lol:
V torek gremo v akcijo!
Hvala Vili!!
Aja potem tudi menjava tesnila na gredi pumpe ne sme bit problem:)

Hvala!!!
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 14.7.2016 14:42

Vili hvala!!!
evo slikce:)
stroj dela sicer pocasi ampak zadovoljivo. Dosegam natancnost cca 6mm (resolucija sprejemnika je 4mm) tako da za prototip je cisto dovolj. Verjetno bo ostal kot demonstrator sistema. Kot produkt pa bo odvisno od povprasevanja :)
verjetno bo treba kaj manj primitivnega uporabit za vleko :)
Priponke
tractor.jpg
tractor.jpg (188.82 KiB) Videno 1719 krat
pimpa.jpg
pimpa.jpg (182.17 KiB) Videno 1719 krat
laser tractor.jpg
laser tractor.jpg (434.61 KiB) Videno 1719 krat
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zakl » 15.7.2016 8:08

Kaj je to za ena zadeva oz kaj boš delal z njo?
zakl
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 15.7.2016 8:46

ravnalnik_01.png
ravnalnik_01.png (837.42 KiB) Videno 1611 krat

posnami robove na profilih, je krasno za razbiti golen - piščal :evil:
ko si obrnil pumpo si vrtal nove luknje na plošči
a je to ravnalnik??? pojma nimam :o
vili
Strokovnjak