STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kateri MIG varilni aparat za domačo delavnico na kmetiji

Kateri MIG varilni aparat za domačo delavnico na kmetiji

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kateri MIG varilni aparat za domačo delavnico na kmetiji

OdgovorNapisal/-a pirpy » 31.10.2016 9:38

Lp,
Doma imamo že navaden transformatorski 180 A varilni aparat varstroj, in enega inverterskega TIG 200 A (FREE)

TIG je ok vendar ima oče zadnje čase probleme z vžiganjem elektrode (elektroda se mu prime )

Kupil bi MIG in me zanima kateri bi bil primeren za nas.
nekaj primerov kaj je nastalo v domači delavnici.

http://www.mojalbum.com/pirpy/sprednja-hidravlika
http://www.mojalbum.com/pirpy/utez
http://www.mojalbum.com/pirpy/planirna-deska
http://www.mojalbum.com/pirpy/sprednja- ... ew-holland

Za najmočnejše zvare bi še vedno bil TIG, za vse ostalo pa MIG.
Torej kaj naj kupim da bo ugodno in zadovoljivo.

Hvala
pirpy
Pripravnik
Pripravnik

Re: Kateri MIG varilni aparat za domačo delavnico na kmetiji

OdgovorNapisal/-a Demz » 31.10.2016 9:46

Kar ostani na elektrodah. Če pa že MAG, pa vsaj 350 amperski. TIG za vašo dejavnost ni.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 31.10.2016 16:15

za to tvojo "pleharujo" tig uau???, niste gladki, tu gresta mig-mag 300A+, pa nič drugega, ja ali pa elektroda

po slikah pa vidim, da si za hidravliko za JD kopiral mojo hidravliko... :evil: , te bom za ušesa, ne obešaj preveč na mrežo..., ne ne, ti samo delaj samo če hočeš, kar daj..., saj je drugače tudi skoraj ne moreš izdelati kot si jo... :lol:
Zadnjič spremenil vili, dne 2.11.2016 21:48, skupaj popravljeno 2 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a orhideja » 2.11.2016 21:40

Glede uporabnosti TIG postopka se strinjam z mnenji tistih, ki so vam odgovorili pred menoj..
Za vašo dejavnost in po fotografijah sodeč, bi vam zelo prav prišel MIG MAG aparat. Tudi jaz sem mnenja, da mora imeti aparat vsaj 300 A max. varilnega toka.
V Sloveniji je precej zastopnikov za prodajo varilne opreme, jaz bi se obrnil na njih. Aparat bo tako pod garancijo in kar je še važneje, zagotovljen bo kvaliteten servis.
Varjenje po MAG postopku nudi številne prednosti, večja je produktivnost varjenja, ob uporabi prave mešanice plinov dobite vizualno res lepe zvare brez obrizgov, ni čiščenja žlindre itd. Seveda je v začetku potrebno nekaj vaje za nastavitve parametrov in tehnike varjenja. Kdor obvlada ročno obločno varjenje, se bo kmalu privadil tudi na MAG postopek.
Po MAG postopku lahko tudi trdo navarjate (npr. plugov, bagerskih žlic itd.) Zato obstajajo polnjene žice, Elektrode Jesenice npr. jih proizvajajo pod imenom FILTUB DUR.
Skratka, široke možnosti uporabe tega postopka.
Če imate še kakšna vprašanja, pa napišite.
Lp
orhideja
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a marincspeedshop » 4.11.2016 18:15

Kak varstroj supermig 280 bi bil ok pomoje pa se pocen so na bolhi. Ce bos pa cel dan tiscu na polno pa kej mocnejsega+vodno hlajenje pistole. Pa pri nakupu glej interminenco. Drgac pa 1cm debele plate se švasa z ukol 230A ce pa V zvar naredis pa se manj.
marincspeedshop
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a JanDeb » 24.11.2016 20:52

Pozdravljeni. Si bom malo sposodil temo saj imam podoben problem. Zanima me kateri mig/mag varilni aparat bi priporočali za občasno uporabo v domači delavnici ter za izdelavo ali popravilo raznih kmetijskih priključkov (tam do debeline jekla 10mm). Malo sem si ogledujem tega http://www.bolha.com/stroji-orodja/elek ... 1479216420 pa me zanima če ima že kdo izkušnje z tem varilnim aparatom, ali pa kakšna mnenja imate glede njega.
Lp Jan
JanDeb
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a MARČ » 25.11.2016 8:36

Kupi si varstroja 400 D starejšo mašino dobiš za pameten denar.
Jaz doma tudi popravljam stroje pa sem pred 400 d menjal 2 aparata imel sem pa oba varstroja 210 in še naslednika 271 S to je bol ko ne hobi program. Ta novi aparati predvsem šparajo na materijalu in delih problem je ko se hitro pregrejejo in potem čakaš 10 min da se ohladi da lahko delaš naprej,včasih je kr problem ko se ti že tk mudi pa mašina obstane.
MARČ
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 25.11.2016 8:51

marč nič ne šparajo, vsak stroj ima svoje karakteristike in tudi intermitenco, dobro je vedeti kakšna je pri kakšnem toku in ta je tista, ki pove kako boš lahko varil ali boš lahko vlekel samo pri največ 100 ali pa z 200 A + brez pregrevanja...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zan0088 » 27.6.2017 20:04

Pozdravljeni,

se tretji, ki isce stroj za varjenje po MIG postopku za domaco parkrat letno uporabo. 10mm debelin ravno nimam, tako da premocno spet ne rabi bit. Gledam inverterske nekje 200-250A. 1x letno nekje poci SIPov obracalnik, drugega hujsega pa ni. Mogoce kaksni gesteli mize/klopce, pasji boks za avto, gestel strehice za paradajz, tako malo za iziv, bolj kot ne.

Zanima me katero firmo, mogoce model bi priporocali. V LJ-Sentvid trgovini imajo v mojem rangu firme WTL (TIG&MIG&MMA), BMP in Telwin sta pa MIG/MMA. S cim ste kaj zadovoljni, mogoce kaj tretjega?

Sicer pa sem bolj kot ne nepoznavalec in zacetnik. Variti sem probal rostfrei za hec pri nas v firmi po TIG-u, MIGa se nikoli, obupaval pa sem tudi ze z elektro-oblocnim starim varstrojem, ki mi nikakor ne gre.

Hvala za predloge
zan0088
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a markooc » 6.7.2017 16:08

Mogoče boste tukaj kaj najdli.

http://www.wtl.si/
markooc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a welder » 29.8.2017 10:18

Žan,

po mojih izkušnjah priporočam, da se "kitajskim" aparatom raje izogneš. Seveda pa če ti budget to dopušča :)

Pri nas v firmi imamo Froniusa TransSteela in super špila, se pa MIG inverter začne tam od 2.000 Eur naprej: http://www.ingvar.si/varilni-aparati-fronius/mig-mag-varilni-aparati-fronius

Drugače pa sem varil že z WTLom pa je glede na ceno delal kar OK... rabiš pa nekaj več znanja, da si ga nastaviš kot je treba. Z BMP in Telwinom pa še nisem delal.

LP
welder
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 29.8.2017 20:59

WTL inverter dobiš za 800 eurov 315 amperski. 250 amperski je eno malenkost cenejši,se mi zdi da ni 100 eurov razlike. S 315ko sem zadnjič dve tri ure nepretrgano varil 6mm pleh, pa dela k šus. Edin kabel za maso ma mal švoh, se je začel kar mal smodit. Mislim, da je ta aparat za ta dnar daleč največ, kar lahk dobiš.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 29.8.2017 21:43

Vse kar je nad 150 A potrebuješ vodno hlajeno pištolo. Če že kupuješ nizkocenovnega, ga kupuj tja do 200A, ob maksimalni obljubi kompletne servisne podpore.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hscnc » 30.8.2017 7:07

In kaj je z Varstrojem narobe? Moje mnenje je da veliko manj kot z Wtlji in podobno kramo..
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 30.8.2017 15:40

Nič ni narobe, če je izbran tapravi tip. Varstroj je imel vedno kvaliteten predznak. Povedal sem samo, da ne more biti WTL mašina 315 Amperska za 800 Ejev , torej kvalitetna. Kakšno ima intermitenco ne vem, prav visoke pa gotovo ne, če je pištola zračno hlajena. Da se ne sprašujem o ostalih detajlih.

Če je kvalitetna, pa če je tudi servis kot treba, potem bomo pa vsi kupovali samo še WTL! Kdo bo pa zapravljal po 5 jurjev in več za podobno zmogljive mašine.

Moje mnenje, pridobljeno na podlagi nekaj bolečih kiksov iz mladih let :roll: .
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov