STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vrtanje - povrtavanje in grezenje

Vrtanje - povrtavanje in grezenje

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Vrtanje - povrtavanje in grezenje

OdgovorNapisal/-a urek » 31.10.2016 19:09

Ponavadi bolj "zaj....." verzije so dražje. Delati nekaj da imaš delo a z njim izgubo - nima smisla. Pa še nekaj, strmeti k čim bolj pravi postavitvi cene predračuna (pa za vsak element/komponento/delo,...)+ rezerva. Da se stranko pripravi čim bolj realno.
V današnjih dneh pa dobim same take, da jim dajo predračune čim nižje, da dobijo naročilo, pol pa ali je sprememba cene ali šlamparija itd.
urek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 31.10.2016 19:23

moj pokojni fotr je bil računovodja, nevem kolikokrat je v pogovorih dejal: "vroče" ti more biti takrat, ko računaš - kalkuliraš in, ko se pogajaš, če ti je potem, ko delaš si vse zaj..., čista zguba..., vrži stran..., pa najprej nisem razumel te njegove "bedaste" modrosti, sem bil pač mlad in najbolj pameten, on je bil še iz "onih časov" ..., ampak je zveličavna, pa še jih je imel nekaj luštnih...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 1.11.2016 9:32

PEME napisal/-a:Hvala za predloge.
Problem je v tem da moram zagotovit natančnost med luknjami 0,5mm.Če bom zatočkal in potem vrtal sem kar hitro lahko mimo. Laser ne pride v poštev ker je preveč "oster" rez, plazma naj bi mela bolj "mehak"rez. Je pa tega kar nekaj, 460kom, na vsakem komadu pa 18 lukenj kar je na koncu 8280 lukenj.

lp

tole mi tudi ni jasno, kakšen oster rez, s235 ne zakališ pa da ga jebee.. pri nas do neke normalne debeline kamot vrtamo navoje v luknje, odrezane z laserjem. Pa natačnost 0,5mm med centri,ja, med dvema luknjama še, ne pa med 18timi. Imamo plazmo v firmi, pa se kaj takegane bi spuščali delat na njo.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov