STROJNISTVO.com • Poglej temo - Ravnanje in varjenje poštnega nabiralnika iz B320+folija

Ravnanje in varjenje poštnega nabiralnika iz B320+folija

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Ravnanje in varjenje poštnega nabiralnika iz B320+folija

OdgovorNapisal/-a sanka » 1.11.2016 16:53

pozdravljeni,

V firmi sem si dal naredit poštni nabiralnik in ker trenutno drugega tanjšega!!! materiala dimenzij ki sem jih potreboval, nisem imel pri roki sem vzel 1.5 mm RF brušen z folijo.
Ko mi je mojster zavaril nabiralnik skupaj se mi je zgodilo da zdaj ne pašejo not vrata. Varil je z tigom in kar me je skrbelo in kar se je izkazalo za največji strah je bilo to, da bo vse skupaj potegnilo in nekaj ne bo pasalo skupaj. No in to se je zgodilo. Vratca ne pašejo v odprtino, zdaj pa me zanima kako bi bilo mogoče to vse skupaj malo izravnat ne da vse zvijem?

Poštni nabiralnik kjer vratca ne pašejo not; diagonale: od levo spodaj do desno zgoraj kaže pomično merilo 367mm, od desno spodaj do levo zgoraj kaže 372mm
Mogoče bi celo upogibni stroj malo pomagal ampak ne upam preveč stisnit da nebi celotne škatle zaj....al, bi se mogoče še kako drugače dalo malo izravnat to?
Slika

Še z drugega zornega kota:
Slika

Drugo vprašanje pa je: Ali se bo dalo varit tole časopisno režo z navadno elektroobločno rf elektrodo? Predvidevam da nekje 70A na starem varstrojevem aparatu bi bilo dovolj da vari in ne prežge pločevine? Točkovno, milimeter za milimetrom dokler ne pridem do konca?
Pustimo tig......nimam na razpolago nikogar, še mojster ki mi je škatlo skupaj zvaril je na bolniški.....
Slika

Lp S
sanka
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Ravnanje in varjenje poštnega nabiralnika iz B320+folija

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 1.11.2016 18:33

Naredi nova vratca.
Zavaril boš, kako bo pa zgledalo je pa vprašanje.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Ravnanje in varjenje poštnega nabiralnika iz B320+folija

OdgovorNapisal/-a sanka » 1.11.2016 21:33

Nova vratca za 2 mm na vseh straneh manjša je opcija ja. Bom probal tudi to.
Za varjenje bom vzel najprej kose odpada tega materiala in malo poskušal dokler ne pridem do željenega rezultata. Načeloma moram samo zavarit skupaj saj bo ta del skrit in se ne bo videl.

Lps
sanka
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov