epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Demz napisal/-a: 2 mm? Verjetno v redu. Vendar to pomeni, kot da bi delal črno - belo. Seveda se da narediti tudi v odtenkih (prispodoba za barvno?) in to je tisto kar nameravaš (če sem te prav razumel).
Da, to imas prav, cca 3o% je dolgih vlaken iglavcev, 70 % je kratkih listavcev, cca, 10% skupne mase papirja pa je polnila, najveckrat karbonatnega ali kaolina.Demz napisal/-a: Potreboval boš tudi primerno papirno maso. Kakih 40% sulfatnih dolgih vlaken, ostalo pa kratka vlakna, da ne bo preveč oblačen papir, ... pa še marsikaj.
... bom pobrskal in poiskal omenjenega gospoda, ce sem prav razumel podjetje m&M - a je to danasanja livarna Maribor ali katero drugo podjetje?Demz napisal/-a: Eh, bo že skoraj 30 let od tistih časov. Poišči Dejana kot sem ti zgoraj nakazal - če bo pripravljen kaj povedat. To je znanje, ki ga je škoda, da je poniknilo. Pa toliko energije smo vložili vanj! Kolektivno.
. to je papir, ki mora ostati, nikoli in nikakor ga ne smes vrzit v smeti, ker tega znanja kmalu ne bo več, ko bo tudi pri nas nastopilo obdobje plastičnega denarja in dokumentov.Demz napisal/-a: Imam nekje odtis Prešerna, Ivane Kobilice ter še kar nekaj markantnih. Nekoč smo to počeli. Povem pa, da je to tehnologija, ki je konkreten zalogaj.
urek napisal/-a: Lahko bi zjedkal na kovino, podobno kot za žige, vezja,.. ali pa zreskal.
Povej:
- kakšen FI naj ima krog na zunanjem delu črk. Da vem to v merilo spravit.
- Naj bo višinsko 2mm? Kot si prej omenil?
- Naj ima le dve višini ali več?
- stil črk, kolk naj bi bile velike?
Demz napisal/-a: Potreboval boš marsikaj. Od grafičnega studia do poznavanja papirne tehnologije.
CorelDraw in Photoshop poznata veliko mask za transformacijo 3D risbe v gostoto materiala - vem da se ne znam čisto natančno izražati. Potem potrebuješ za izdelavo še ustrezno papirno snov, ... danes, ko znajo ljudje predvsem samo viseti na računalnikih![]()
thats the main planDemz napisal/-a: O ja!To ne bo samo ljubiteljski projekt!
Ko boš zmagal, te bo tvoja v.d. žena imela za vsaj 3 številke rajši

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov