STROJNISTVO.com • Poglej temo - Končna obdelava jeklene posode

Končna obdelava jeklene posode

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Končna obdelava jeklene posode

OdgovorNapisal/-a iKst » 8.12.2016 13:36

Imam posodo iz kotlovske pločevine. Ko jo dobim iz varjenja, je takšna kot na sliki na levi strani. Zadevo bi rad očistil in pripravil na predajo strankam. Posoda bo zaščitena z naravnim oljem, ampak preden jo premažem, mora biti čista in čim bolj enake barve, po celotni površini.

Tale na desni je mikro peskana. Površina je super, ampak žal je postopek predrag in precej zamuden (rabijo cca. 20 minut za en kos).

Mogoče lahko kdo priporoča kakšno hitrejšo in cenejšo alternativo s katero bi dobil primerljiv rezultat?

Lahko se poznajo sledi kakšne krtače, če le niso risi pregloboki in obdelava ni preveč zamudna in zahtevna. Razmišljal sem tudi o poliranju v vibracijskih bobnih. Obstaja še kakšna druga varjanta?

Slika
iKst
Pripravnik
Pripravnik

Re: Končna obdelava jeklene posode

OdgovorNapisal/-a sop » 9.12.2016 6:37

Po mojem je varianta edino peskanje, sicer ne mikro peskanje ampak peskanje v peskalnem stroju z visečo progo, peskal bi z abrazivom dokaj fine granulacije (steklene perle, korund, kremenčev pesek...), ob ustreznih parametrih za samo peskanje ne bi potreboval več 2 minuti. Vsi drugi postopki bi bili po mojem dolgotrajnejši pa tudi površina zaradi oblike ne bi bila tako enakomerna.
sop
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 9.12.2016 7:45

peskanje je po moje edina možnost, za boben je po moje preveliko. Če je problem cena peskanja, potem išči drugega ponudnika. podoben finišh dobimo mi pri peskanju s steklenimi perlami. Na levi posod nima zvara po notranji strani, v reži bodo ostali ostanki peskalnega medija kar ni ravno "food safe"
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a konstruiranje.si » 9.12.2016 10:13

Ponudim vam lahko izdevalo vzorcev v vibracijskih bobnih. Maksimalna domenzija obdelovancev je fi400 x 900mm.

LP,
Gašper
konstruiranje.si
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost