STROJNISTVO.com • Poglej temo - MasterCAM ali SolidCAM?

MasterCAM ali SolidCAM?

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

MasterCAM ali SolidCAM?

OdgovorNapisal/-a cncetko » 28.12.2016 21:16

Pozdravljeni!

Kupujem cam program za triosno 3D rezkanje. Zanima me konkretno razlika med MasterCam in SolidCam. V ceni je razlike skoraj za 50%. In ker je navadno tako, da je za malo denarja malo muzike......???
Zadevo bi uporabljal za orodjarske namene.
Prosim za vaše mnenje, izkušnje itd.

LP
cncetko
Sodelavec
Sodelavec

Re: MasterCAM ali SolidCAM?

OdgovorNapisal/-a promehanik » 28.12.2016 21:22

Kolikor sem jaz preverjal so bile cene tu-tu. Preveri, da imaš v cenejšem vključene primerljive strategije obdelave kot v dražjem sistemu.

lp, prom
promehanik
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 29.12.2016 10:00

za takšne cifre kot se pogovarjamo pri CAM programih, ti bodo prodajalci z veseljem naredili demonstracijo. pomemben je še postprocesor, ki je lahko kar precej €€..
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a peto » 29.12.2016 10:26

Zdravo,

Delal sem v MasterCAM in SolidCAM, kupili smo potem SolidCAM( orodjarstvo ). Po mojih izkušnjah je SolidCAM bolj prijazen uporabniku predvsem za začetnike in samouke. Zelo prijazen interface in odlična podpora iz strani SolidCAM ekipe.
peto
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Greegor » 30.12.2016 17:42

Pri nas imamo solidcam, sem zelo zadovoljen, za struženje in rezkanje.

Snami ''poskusno'' verzijo pa probaj oba. Kasneje pa nabaviš.
Greegor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a stelingcnc » 31.12.2016 15:05

Jaz uporabljam SolidCam skupaj z SolidWorksom in moram povedat, da ni boljšega orodja kot je to.
Poizkusil sem tudi druge programe pa sem se odločil za tega, ker se mi je zdel še najbolj uporabniško prijazen ( vsaj zame ).
Pri nakupu paketa sem dobil vse postprocesorje zasonj vključno z spremembami ki sem jih zahteval.
Edino kar je , da moraš potem letno plačevat za vzdrževanje programske opreme, če hočeš, da se ti software posodablja in da imaš pomoč če se ti kaj zalomi, kar pa včasih se.
stelingcnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hartan » 1.1.2017 11:01

Uporabljam Mastercam, integriran v Solidworks. Pred nakupom solidworksa so imeli na firmi samostojni Mastercam, zato smo potem šli na Mastercam, ker je bil že poznan. Ne vem, a to boš uporabljal samostojno ali integrirano v okolje SW? Uporabljam to integrirano varianto Mastercama in se mi večkrat porušijo povezave po konturah, če uporabljam več konfiguracij v eni datoteki. Pri integriranem Solidcamu tega buga najbrž ni...
hartan
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 14.1.2017 11:10

Vse je odvisno od velikosti in oblike izdelkov. Če so vaše matrice velikosti ranga 0.5m2 in imajo 15.000 površin in več se bo lepo pokazala pomembna razlika med CAM sistemi. Na enostavnih ali majhnih kosih se to še ne opazi.
CAM rešitev je na tržišču trenutno še precej, vprašanje pa je koliko jih bo obstalo ko bo 4D v polnem razmahu. Kompleksnost izdelkov z leti narašča, cene storitev pa itak vemo, da morajo biti v korak s časom. CNC obdelava bo kmalu nadgrajena s 3D tiskanjem/sintranjem in hibridnimi CAM obdelavami v pomembnem deležu.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 14.1.2017 12:50

Bučke.......

Preskusi oba, poglej kateri je TEBI boljši. In ne poslušaj šank debat oz. mnenja neke tretje osebe. Odločitev MORA biti v rokah tistega, ki bo s sistemom delal.

4D in sintranje, printanje..... vse je lepo in fino, v realnosti pa verjeno v večini primerov ne pride v poštev za kako resno brizgalno orodje ali kak odrezilni nož. Ko bo pa zadeva prišla malo naprej od pokusov nekaj zasanjanih znanstvenikov v belih haljah........ pa mogoče. Med tem pa mora človek, ki živi od tega dela za svoj obstoj zaslužiti. Z orodje, ki mu je na voljo......

lp
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 3way » 30.1.2017 16:22

Če imate voljo potem preskusite hyperMILL.
Več informacij: http://www.3way.si
El. pošta: info@3way.si

3WAY
3way
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a dipl.inž.str » 16.2.2017 9:43

Pozdravljeni,
zanima me če ima morda kdo ki ima ali kje bi bilo mogoče dobiti, kupiti kakšen priročnik o SolidCAM.
Zanima pa me tudi katero (če je mogoče črno) verzijo uporabljate ? Sem začetnik v SolidCAM-u saj sem do sedaj uporabljal Mastercam in bi se rad seznanil vsaj z splošnimi informacijami o SolidCAM-u.
Hvala Lp. Uroš
dipl.inž.str
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a šemz » 16.2.2017 10:56

Zdravo,

Na strani slovenskega zastopnika za SolidWorks in SolidCam pri SolidWorld imaš veliko tutorialov za učenje, tudi primerov in modelov za oba programa. Pri njih lahko tudi dol potegneš preizkusno verzijo za 30dni.

Drugače pa youtube. Tega je toliko da se ven ne vidiš.

LP Uroš
šemz
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a grega09 » 16.2.2017 11:16

Sicer ne uporabljam CAM software-a, sem pa enkrat pri nekom slišal pohvale tega: http://bobcad.com/. Mogoče se splača preveriti.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov