STROJNISTVO.com • Poglej temo - razrez z VODNIM curkom

razrez z VODNIM curkom

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

razrez z VODNIM curkom

OdgovorNapisal/-a zan123 » 22.1.2017 10:58

pozdravljeni,

Potreboval bi nekaj manjših delov izrezanih iz pločevine z vodnim curkom.
pisal sem že nakaj podjetjem ki se ukvarjajo s to zadevo ampak nisem dobil nobenega odgovora.
zanima me, če je kdo na forumu oz pozna koga ki ima tak stroj in bi mi bil pripravljen izrezati nekaj koščkov (lahko jas napišem program, da mu ne uzame dodatnega časa).
verjetno večja podjetja nimajo časa za take manjše zadeve zato me zanimajo predvsem manjši obrtniki ali pa mogoče kateri ki ima tak stroj doma samo za domačo uporabo.

hvala, lp.
zan123
Pripravnik
Pripravnik

Re: razrez z VODNIM curkom

OdgovorNapisal/-a jolica » 22.1.2017 12:16

Kakšen material, debelina? Mora biti prav z vodnim curkom, Kaj pa plasma?
jolica
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jan.23 » 22.1.2017 12:20

Koliko kilogramov je to "nekaj manjših kosov".
Če je samo nekaj kg, se verjetno res nobenemu ne da s tem ukvarjati.
Program, kaj imaš s tem v mislih?
Pošlješ dxf, očiščen vse navlake (kotirne črte,...) v merilu 1:1. Črte za razrez naj bodo sestavljene samo iz "line", "arc", "circle". Brez "spline", "ellipse", "polyline", ..., ker nekateri starejši programi tega ne zaznavajo.
Pošlješ povpraševanje oz. naročilo, čez kakšen dan ali dva pokličeš kdaj lahko odgovor.
V kolikor potrebuješ razrez pločevine, kaj pa plazemski oz. laserski razrez?
Lep pozdrav, Janez
jan.23
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a zan123 » 22.1.2017 15:08

se opravičijem, ker nisem navedel dovol podatkov zadeva more biti zelo točna in ravni rezi gre se za sprožilni mehanizem in je več manjših delov debelina bi bila najbolje 5mm lahko tudi manj, kar lažje naredijo. matmaterjal bi bilo najbolje kakšen inox lahko pa tudi navadno železo ali kaj podobnega. je zelo majhna količina zato iščem kakšnega manjšega privarnika.
program lahko napišem kjerkoli, to bi mi sporočil tisti ki bi mi naredil (sem pisal in risal že v veliko različnih softweare programih (sem mehatronik in smo se učili v šoli oz. se še vedno)
sem preštudiral veliko načinov, kako bi lahko sam naredil oz z opremo ki jo imamo v šoli ampak se mi zdi da nebo šlo drugače kot da najdem nekoga s primernim orodjem.
zan123
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Demz » 22.1.2017 15:15

Pokliči Lah Marko, Mirna Peč.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a marko321 » 22.1.2017 20:52

Pozdravljen,

tako kot je že jan.23 napisal, programa ni potrebno več pisati, dovolj je dxf. Zakaj si se odločil ravno za razrez z vodnim curkom? Pri tako majhnih debelinah ne vidim kakšne bistvene prednosti v kvaliteti reza. Z laserskim razrezom se tako tanke pločevine odreže bolj natančno. Pošlji mi skico, da vidim za kakšne kose gre.
marko321
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a zan123 » 22.1.2017 22:28

kar sem gledal po internetu se mi je zdela najbol primerna. če je laser tudi tako natančen potem ni problema lahko tudi z njim. ti pošljem skico
zan123
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov