STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mitutoyo Digimatic - ne deluje več (pomoč pri diagnostiki)

Mitutoyo Digimatic - ne deluje več (pomoč pri diagnostiki)

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Mitutoyo Digimatic - ne deluje več (pomoč pri diagnostiki)

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 23.1.2017 14:10

Pozdravljeni!

Lastim si starejše digitalno kljunasto merilo Mitutoyo digimatic. Ko sem ga vzel iz etuija sem opazil da zadeva več ne dela po domače povedano. Ker nima avtomatskega izklopa sem sprva posumil, da sem ga mogoče pustil prižganega. Grem kupit ustrezno gumbno baterijo, zamenjam... Stvar še vedno ne deluje. Zaslon mrtev. Probal sem izmeriti potencial na bateriji (novi in stari - ja, lahko bi že prej :roll: ), ampak ni problem v njej. Enostavno ko stisnem gumb ON/OFF je zadeva mrtva in neodzivna. :(

Sumim na okvaro zaslona. Je lahko kaj drugega? Ste se že srečali s podobnim problemom? "Šubler" mi je do sedaj dobro služil in se mi ga zdi škoda.

Lp!

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Mitutoyo Digimatic - ne deluje več (pomoč pri diagnostik

OdgovorNapisal/-a marincspeedshop » 23.1.2017 21:07

Mene je tud zanc neki jebu moj digitalni mitutoyo subler. Dej subler in novo baterijo na toplo pa unedva repka (kontakta) ki sta naslonena na baterijo mal prednapni.
marincspeedshop
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 25.1.2017 21:10

Zdravo!

Se opravičujem za pozen odgovor. Sem sicer poskusil malo napet "jezičke" za boljši kontakt z baterijo a ni delovalo. :roll: Sem upal da se da kaj doma na roke popravit a po razmisleku bo očitno najbolj pametno nest direktno na servis. :-?

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 17.4.2018 13:20

Epilog: Če bo koga zanimalo ali se bi mi splačalo popravljat. Ne, se ne.

Kaj sem izvedel:

Šubler je pač oddelal svoje. Elektronika je crknila, novo drobovje je 50 EUR brez poštnine in vgradnje... popravilo NO-GO. Potem pa še umerjanje cca 20EUR...

15 let je zdržal in tudi če bi ga hotel obnovit je ceneje vzeti novega. Drugega kot baterije se ne splača menjat ko gre elektronika k vragu.

Če je še v garanciji na servis, če ne pa preč vržt in kupit novo. Tok o tem, če bi še kdo imel prebliske o popravilih.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov