STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nakup rabljenega Laserskega rezalnika

Nakup rabljenega Laserskega rezalnika

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Nakup rabljenega Laserskega rezalnika

OdgovorNapisal/-a Simeone » 26.1.2017 10:20

Pozdravljeni!

Je med nami kakšen mojster, ki se dobro spozna na Laserske rezalnike.

Zanima me, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu rabljenega laserskega rezalnika, kaj so njegove hibe, da kasneje ne bo privedlo do ogromnih stroškov pri vzdrževanju.

Prav tako me zanima, kakšen je tehnološki napredek v primerjavi laserja danes in pred 10-15 leti?

Hvala za pomoč!
Simeone
Pripravnik
Pripravnik

Re: Nakup rabljenega Laserskega rezalnika

OdgovorNapisal/-a igorb » 26.1.2017 13:14

stroški vzdrževanja pri co2 laserju so cca 2€ na uro in niso ogromni če pogledaš zaslužek pri rezanju,oz če stroj redno vzdržuješ,večji stroški nastanejo po cca 20000 urah ko menjaš turbino venda so glede na število ur v okviru 2€na uro,pozoren moraš bit kdaj je bila menjana turbina,ali obstajajo papirji od servisa,čigav je resonator (vpliva na ceno servisa in rez delov)če je stroj prebarvan,to ne vpliva na kvaliteto reza!!!! razlika v tehnologiji 2007 ali2017 je cca 15% procentov v hitrosti,cca 75% hitrosti v tehnologiji prebojev.Če ne poznaš lastnika stroja se je za izogibat raznim dražbam oz Ugodnim ponudbam,ponavadi so to prvi simptomi poznejšega glavobola,tudi stroji pri katerih je bila menjana turbina pred 12000 urami,potrebno preverit servisni interval turbine,nekatere turbine imajo inteval 15000ur,nekatere 30000ur,če ima turbina 12000 ur boš kot vsi zategnil do 20000 ur,strošek menjave cca 15k€.
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a urek » 26.1.2017 17:47

Imaš kaj konkretnega ogledano?
urek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Simeone » 27.1.2017 9:35

Igorb, hvala za izčrpen odgovor!

V mojem primeru ne gre čisto povsem za "mačka v žaklju" na področju preprodajalcev, a za enkrat še ne vem veliko o omenjenem laserju, zato grem naslednji teden si ga konkretno ogledat.

Podjetje ima več laserjev. Razmišljajo o novem laserju, ki bi naj bil hitrejši, ta najstarejši bi šel v prodajo. Po moji oceni, kolikor mi je poznan razvoj tega podjetja, gre za laser starosti približno 13 let.
Ne glede na njihovo besedo "imamo ga interes prodati v bližini, če bi potrebovali kdaj pomoč kod zunanjo storitev" se mi zdi cena sumljiva, ki je 80% nižja od takratne cene novega.
Simeone
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a igorb » 27.1.2017 10:21

cena je dokaj realna,za stroj brez instalacije in servisa
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov