Napisal/-a davidg » 1.2.2017 19:32
Zdravo!
Zgodila se mi je ena neumnost in tale forum je zagotovo najboljše mesto za odpravo mojih dvomov.
Na indukcijo sem dal kuhati čaj (đezva) in kuhališče naštimal na max (9) (več je samo še powerboost). Kot nalašč me je ravno takrat poklical prijatelj in ker je bilo nujno sem seveda odhitel in pozabil, da se kuha...
Nazaj sem prišel čez več kot uro in seveda je stanovanje smrdelo po zažganem. Voda je seveda izparela, čajna vrečka je zgorela, đezva je bila znotraj zažgana, indukcija pa ugasnjena.
Đezva je najmanjši problem, bolj me skrbi indukcijska plošča. Namreč ko sem odmaknil đezvo in pobrisal sem opazil dve beli lisi, ki nista hoteli iti stran. Torej če sem normalno pobrisal sta ostali, plus gledano proti svetlobi se je videl flek. Potem sem zdrgnil z gobasto krpo, pa s prstom in še tisto krpo, ki je za okna. Zraven sem enkrat pomil s Cetom.
Skratka pazil sem, da ni nobenih ostrih ali grobih površin s katero bi drgnil. Očitno sta ti dve lisi bili na površju (najprej sem se ustrašil, da sta pod "steklom"). Sedaj pa me zanima, če sem slučajno kaj poškodoval s svojim ravnanjem? Kolikor poznam te zadeve so na teh indukcijah neki premazi čez proti sprijemu in podobno (spodaj pod steklom mislim, da itak nima kaj biti poškodovano). Sedaj na prvi pogled dela vse normalno, samo bi rad odpravil dvome, da nisem kaj zašuštral. Da ne bi kasneje morda imel težave s tem kuhališčem, kjer se mi je to zgodilo.
Hvala za odgovore.
Zadnjič spremenil
davidg, dne 9.2.2017 9:44, skupaj popravljeno 1 krat.