STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varilni aparati

Varilni aparati

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Varilni aparati

OdgovorNapisal/-a Volf15 » 14.2.2017 17:39

Dober večer.
Odločam se za nakup varilnega aparata, pa me zanima kakšno je kaj vaše mnenje glede varilnih aparatov. Sam se bolj nagibam k @Varstroju, vendar so menda zdaj novi modeli zunaj ter se rece nekoliko drugace @DaihenVarstroj pa me zanima ce ima kdo od vas izkušnje s tem. Kolikor sem že uveden v strojništvo in kolikor se spoznam bi bilo verjetno skoraj bolje, če nabavim 3 fazni varilni aparat, prijatelji pa mi svetujejo naj gledam tam nekje 200 A, seveda MIG/MAG, sam nisem najbolj navdušen nad RO, se mi zdi da je težje in da že ta vrsta počasi tone v pozabo.
Zivim v gospodinjstvu se pravi v hiši imamo 20 A glavne varovalke, pod njimi pa so 16 A varovalke se pravi da načeloma ne bi smelo biti problema s tem.
Gledam pa aparate:
-DaihenVarstroj MIG/MAG 271 supermig
-DaihenVarstroj MIG/MAG 251 supermig
Rabil bi pa za varjenje kmetijske mehanizacije, potem kakšnih popravkov v hlevu.

Če se motim glede mišljenja, bi vas prosil da me popravite ter morda tudi poveste vaše mnenje.
Upam da je vredi... Sem bolj nov tukaj tako da brez zamere.

Hvala. L.p.
Denis
Volf15
Novinec
Novinec

Re: Varilni aparati

OdgovorNapisal/-a MARČ » 14.2.2017 20:37

Kupi 271 če boš varil bol občasno oziroma za hobi, če bos delal kaj več potrebuješ močnejšega.

Sam sem imel 271 vendar mi je bil prešvoh ker sem varil pod povno emparažo materijal 15mm,po 35cm švasa je bilo vsega konec zadeva se je pregrela in potem čakas mučnih 5min da se ohladi aparat in lahko delas naprej.
MARČ
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 14.2.2017 20:59

ja to čakanje je pa "intermintenca"!!! :lol: (to so neki procenti pri nekih varilnih tokovih... :-? , ta je zelo pomembna, znati si jo je prav rzalagat - razumeti kaj to je... :roll:, apetiti hitro zrastejo in ni več samo ograja...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a robit » 15.2.2017 17:34

@Volf15: po telefonu sem na hitro podal nekaj predlogov, lahko pa še kaj rečemo.
Za hobi in zasebno rabo bost tudi ta aparata dobra, čeprav nista ravno poceni.
Nikakor pa ni za podcenjevati ROV postopka, varjenje z oplaščeno elektrodo pride zelo prav na terenu in kmetiji . ;)

@Marč: za varjenje 15mm varjencv je tvoj aparat morda malce prešibak.

@vili: (: imaš prav, intermitenca je pri različnih proizvajalcih in modelih različna ...
robit
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov