STROJNISTVO.com • Poglej temo - popravilo bcs kosilnice

popravilo bcs kosilnice

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

popravilo bcs kosilnice

OdgovorNapisal/-a mikesrt » 14.1.2017 19:01

Pozdravljeni!

Pri hiši imam starejšo bcs kosilnico z acme motorjem na bencin (petrolej). Odločil sem se za popravilo (bolj na slepo kot pa z znanjem :oops: )

Težava pa je ta da jo vrže iz prve prestave. Stisnem sklopko, dam v prvo, spustim in pade v nevtralno. Včasih pa gre in kosi v prvi in šele po določenem času pade v nevtralno. Samo kot poiskus sem ročno držal ves čas v prvi in je seveda ni vrglo ven.

danes sem odmontiral motor, pogledal sklopko, stanje je vidno na sliki
Slika

kaj menite, je še vredu?

potem sem razdrl še prenose in izgledajo ok, niso bili videti obrabljeni.
Slika

jutri bom razdrl še z druge strani in bom probal priti do menjalnika da pogledam stanje.

Če kdo ve kaj bi lahko bil verjeten vzrok bi bilo zelo dobrodošlo da pomaga.
mikesrt
Novinec
Novinec

Re: popravilo bcs kosilnice

OdgovorNapisal/-a urek » 14.1.2017 21:53

Imeli smo doma 3. Pri eni je bilo podobno ampak v 2. prestavi. Kot eni štifti, ki držijo vzvod/ročo v prestavi so bili obrabljeni. In ko je prišla določena vibracija je vn vrglo.
Poštimalo se je tako, da se je razdrlo ta del in pregledalo vse, in ker je bilo že razdrto tudi nekaj delov čisto zamenjalo.
urek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mikesrt » 8.2.2017 13:50

danes sem se lotil popravila. Ta osrednji del, ki je problematičen, sem vzel dol iz kosilnice. Slike spodaj.

Slika

Slika

hotel sem vzeti najprej ven diferencial ampak zgleda ne gre, menjalnik ga ovira.

Kako pa dobiti menjalnik ven pa nimam idej. Vse skupaj je zelo nedostopno. Ima kdo kaksno idejo?
mikesrt
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a princ1 » 9.2.2017 9:16

Na tej http://www.trattore.com/imageonly/ povezavi pod BCS - 622(seconda serie) najdeš sestavne risbe, morda bodo v pomoč.
princ1
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a mikesrt » 23.2.2017 7:06

Hvala. na menjalniku je sedaj menjan stift, bil je kr obrabljen, tako da bomo videli kako bo. Kar sem naredil napako pri sestavljanju da sem pozabil dat podložko pri ležaju diferenciala. torej s strani ko pride desno kolo je sistem za vklop dvokolesnega pogona in tam je glavni ležaj in zavarovan z dvema vijakoma da ne more ven. Tu vmes je bila podlozka debela nekaj mm. Je problem če to manjka?

Na sliki manjkata vijaka in podložka. Ko sem dodal še del z drugim kolesom zraven je ležaj potisnilo ven, vendar samo do vijakov, ki so misljeni kot blokada.

Slika
mikesrt
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a princ1 » 23.2.2017 9:07

Podložka izničuje zračnost v smeri osi, tako da je potrebna, sicer se bo ležišče ležaja obrabilo, če ne še kaj druga.
princ1
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a mikesrt » 26.2.2017 12:42

podložko sem kupil (mogoče je malo manj debela kot original) in sem dal skupaj in kosilnica gre kot mora. hvala vsem.
mikesrt
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a mikesrt » 7.10.2017 17:54

da ne odpiram nove teme bom kar tu nadaljeval. BCS kosilnico sem uporabljal skoraj vsak dan in kosi vredu. Sedaj pa nedolgo nazaj je začela preveč nabijat obrate v prostem teku. Uplinjač sem v celoti prečistil in spihal. Spodaj posnetek. Mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe?

https://www.youtube.com/watch?v=tYbYZjbPEHc
mikesrt
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a bpod » 12.10.2017 19:03

mikesrt napisal/-a:da ne odpiram nove teme bom kar tu nadaljeval. BCS kosilnico sem uporabljal skoraj vsak dan in kosi vredu. Sedaj pa nedolgo nazaj je začela preveč nabijat obrate v prostem teku. Uplinjač sem v celoti prečistil in spihal. Spodaj posnetek. Mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe?

https://www.youtube.com/watch?v=tYbYZjbPEHc

Poglej si video in boš pod uplinjačem opazil en del, ki poskakuje kot nor. Ta del ne sme nič poskakovati in se lahko premika le takrat, ko dodaš plin ali, ko obremeniš motor. Moje mnenje je, da je pokvarjen regulator (del, ki pomika to vzvodovje) in se vibracije prenašajo naprej preko vzvodov in zato loputa na uplinjaču ne deluje kot bi morala.
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bpod » 12.10.2017 19:03

admin briši...
bpod
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Postovka » 19.12.2021 13:16

Pozdravljeni,
"Restavriram" BCS kosilnico, pri pregledu sem opazil problem, da občasno pri počasnem vrtenju motorne gredi samodejno "vrže" iz "nevtralne" v prestavo. Ponavadi je problem ravno obraten. Ko motor teče ni mogoče opazit problema, sam sem ga pri nastavitvah pozicije magneta in nastavitvah vžiga, ko mi je ob počasnem ročnem vrtenju občasno "prijela" prestava in se je kosilnica začela premikat :) Odločil sem se, da pogledam kakšno je tudi tukaj stanje, zato prosim za nasvete glede razstavitve menjalnika, zgleda da mora najprej ven diferencial ampak glej ga zlomka, ker ni dovolj bočnega prostora se zobniki pri izvleku zataknejo. Prilagam fotografijo.
Hvala za kakršnekoli namige.
Priponke
IMG_20211219_121617.jpg
IMG_20211219_121617.jpg (665.93 KiB) Videno 6407 krat
Postovka
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a pocar » 24.12.2021 11:21

Zdravo!

Link na delavniško knjigo bo v pomoč
https://pdfcookie.com/download/bcs-622- ... 8o5om8do21

Dol sem potegnil brez težav
pocar
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Postovka » 28.5.2022 14:53

Hvala za link.
Mogoče bo komu v pomoč.
- snami vilice za zaporo diferenciala na drugi strani ohišja, tako da bo gred diferenciala prosta
- začni z izvlekom diferencialne gredi-tukaj je problem stopnica na koncu gredi zaradi obrabe pri zadnjem zobniku, ki noče zdrsnit z gredi. Malo majanja in kakšno težje kladivo bo pomagalo
- snami zobnik na prestavni ročici (fiksiran z dvema vzmetnima zatičema)
- izvleči notranji del gredi-selektor katerega premika zgoraj omenjen zobnik-PAZI NA LETEČE KROGLICE IN VZMETI, najbolje ovit v krpo
- iz notranjosti zunanje gredi poberi preostale "prestavne" zatiče
- izvleči zunanji del gredi z ležajem, pomaga kakšen udarec s plastičnim kladivom po medeninasti puši na drugi strani ohišja, skupaj z gredjo boš izbijal iz ohišja tudi igličasti ležaj-PAZI KER SE LAHKO RAZSUJE in nato pobiraš, ni pa ravno priporočljivo, da kaj ostane v notranjosti ohišja
- izvleči zobnike, ki so ostali v ohišju
SESTAVLJANJE je zelo priporočljivo, ko je ohišje na boku, zobnike zlagaš na dno (steno ohišja) in nato skoznje vstaviš že sestavljen komplet zunanje in notranje gredi.
Priponke
3.jpg
3.jpg (763.69 KiB) Videno 5587 krat
2.jpg
2.jpg (776.96 KiB) Videno 5587 krat
1.jpg
1.jpg (661.91 KiB) Videno 5587 krat
Zadnjič spremenil Postovka, dne 28.5.2022 15:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Postovka
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Postovka » 28.5.2022 15:22

...še nekaj fotografij
Priponke
5.jpg
5.jpg (744.73 KiB) Videno 5587 krat
4.jpg
4.jpg (797.57 KiB) Videno 5587 krat
Postovka