STROJNISTVO.com • Poglej temo - fanuc robocut ALPHA-0C

fanuc robocut ALPHA-0C

Vprašanja, predlogi in mnenja s področja orodjarstva...

Moderator: -M-

fanuc robocut ALPHA-0C

OdgovorNapisal/-a dami » 26.2.2017 9:41

Pozdravljeni,

Imam možnost nabave žične erozije Fanuc let.1997. Stroj je v okvari in potrebno je menjat generator.
Ker se na te stroje ne spoznam, sprašujem za mnenje, če je to sploh smiselno in kakšen je strošek popravila. Koliko je tak stroj sploh vreden??
Vsako mnenje bo dobrodošlo..

LPD
dami
Pripravnik
Pripravnik

Re: fanuc robocut ALPHA-0C

OdgovorNapisal/-a 33test » 26.2.2017 11:13

Pa si prepričan, da je to edino kar je šlo po gobe na tem stroju? Že neka brezvezna kartica te lahko pride par tisoč €..... Cena, kakih 10 tisočakov, če deluje (spet zelo odvisno od ur, ohranjenosti,....).
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dami » 26.2.2017 18:20

Stroj je iz tujine, prodajalec pa samo pravi da je potrebno menjat agregat. To je po moje ključni del pri žični eroziji(izvor napetosti za rezanje-kolikor mi je poznano). Kdo to popravi, zamenja.. mi ni poznano, sploh pa kakšni so stroški. Imam sicer namen ponudit neko minimalno ceno potem bomo pa videli.
Kaj se še pogleda pri teh strojih, oziroma kako veš kako je ohranjen? Za CNC rezkalne ni problem, imam izkušnje, pri žicah pa res ne vem, razen vizualno..
Še kakšen info...dobrodošel.

LPD
dami
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a 33test » 26.2.2017 19:10

Iskreno mislim,da nakup stroja iz tujine, ki še celo ne deluje, ni pametna poteza. Zdej če točno veš, kaj boš z njim delal (Predvsem ali boš imel delo zanj)....morda poglej raje kako delujočo WEDM.
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Orodjarstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov