STROJNISTVO.com • Poglej temo - katero olje

katero olje

Vprašanja, nasveti in izmenjava mnenj na področju mazanja.

Moderatorji: -M-, eustahije

katero olje

OdgovorNapisal/-a kowshe » 18.4.2017 10:42

Pozdravljeni imam cnc stružnico prvomajska tu360 katera mi "popije" veliko hidravličnega olja do 10L na dan. Ker se mi dozdeva da to ni normalna količina sem se odločil pisati na forum.

Do sedaj sem nalival olje od petrola Hidrol HLP 46 pa tudi AGROTRAK sem preizkusil ker je gostejše.

Zanima me pa če kdo priporoča drugo olje in pa seveda tudi to ali se lahko kje nastavlja tlak mazanja na hidravličnem agregatu ker kolk opažam olje dobesedno teče od vodil.

vsaka pomoč je dobrodošla.

lepo pozdravljeni, Aljaž
kowshe
Novinec
Novinec

Re: katero olje

OdgovorNapisal/-a dakomat » 18.4.2017 16:03

Živjo. 10 l/dan ni normalna poraba olja za mazanje. Če prav razumem je to sistem samo za mazanje ali še za kaj drugega poganjat? Po določenem času bi moralo črpalko izklopiti...
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kowshe » 18.4.2017 16:43

Opravlja tudi hidravlično funkcijo za vpetje v čeljusti in konjička. Črpalka se ne ugasne. Torej bi moral najti vzrok zakaj ne ugasne?
kowshe
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a dakomat » 18.4.2017 17:01

Če še ima črpalka drugo funkcijo verjetno se verjetno ne ugasne med delovanjem stroja. Potem bo verjetno nekaj narobe z elektromagnetnim ventilom (oz z njegovim krmiljenjem), ki spušča olje na mazalna mesta. Ne vem kako je sistem narejen.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kowshe » 18.4.2017 18:47

hvala za odgovor zdaj vsaj vem kje iskat težavo :-)

Če ima kdo še kakšen predlog katero olje je po njegovem priporočljivo pa prosim če mi sporoči :-P
kowshe
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a dakomat » 18.4.2017 19:25

Ja, olje pa za tisti namen, kot ga potrebuješ. Če mažeš vodila, uporabiš olje za mazanje vodil - gosto, da se dolgo obdrži na drsnih površinah. Na splošno pa je tudi hidravlično dobro za mazanje kakšnih nezahtevnih zadev. Bolje kot suho trenje. :wink:
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Mazanje in hlajenje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov