STROJNISTVO.com • Poglej temo - mikrorazpoke v plastiki

mikrorazpoke v plastiki

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

mikrorazpoke v plastiki

OdgovorNapisal/-a clovek » 21.8.2017 5:50

Obstaja kak tanek zaščitni premaz ali spray za plastiko?

Gre za plastični element skozi katerega počasi teče tinta na vodni osnovi in je v kapljevini prisotno nekaj podtlaka. Sumim da so se zaradi vibracij v stroju na elementu pojavile mikrorazpoke saj v kapljevino prihaja tudi nekaj zraka. Tesnila so zamenjana zato so razpoke še edini možni vir problema.

Kam se obrniti za tovrstne premaze?
clovek
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: mikrorazpoke v plastiki

OdgovorNapisal/-a vili » 21.8.2017 15:56

kaj pa podtlak???!!!, lahko pride do uparjanja...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a clovek » 22.8.2017 14:04

Ne to je podtlak na nivoju sesanja prsta dojenčka.
clovek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a janz » 22.8.2017 17:54

clovek napisal/-a:Ne to je podtlak na nivoju sesanja prsta dojenčka.

Nam je zdravnica rekla da je moč sesanja prsta pri dojenčku teoretično tako močna da naj bi ga bilo možno dvigniti na duši ki jo sesa... vprašaj mati tvojega otroka(če ga imas) kakšen postalo je ustvarjal na joški;) -povem kar sem slišal kot zanimivost ne kot trditev!

Jaz sem na uporabljal loctite (se ne spomnim točno kateri) kapilarno lepilo za vijačne zveze in je delovalo odlično na razpokah na zvarih. Problem je bil isti: podtlak je izginil zaradi razpok na varih inštalacije.
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a clovek » 28.8.2017 9:03

janz napisal/-a:
clovek napisal/-a:Ne to je podtlak na nivoju sesanja prsta dojenčka.

Nam je zdravnica rekla da je moč sesanja prsta pri dojenčku teoretično tako močna da naj bi ga bilo možno dvigniti na duši ki jo sesa... vprašaj mati tvojega otroka(če ga imas) kakšen postalo je ustvarjal na joški;) -povem kar sem slišal kot zanimivost ne kot trditev!

Jaz sem na uporabljal loctite (se ne spomnim točno kateri) kapilarno lepilo za vijačne zveze in je delovalo odlično na razpokah na zvarih. Problem je bil isti: podtlak je izginil zaradi razpok na varih inštalacije.

Vprašal sem pa Loctite nima nič takega v ponudbi kar bi jaz rabil
clovek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 28.8.2017 9:23

Pozdrav

Iz kakšne umetne mase pa so omenjeni priključki? Ene plastike je enostavno lepiti, druge pa so za lepljenje precej zahtevne (POM, PP...). Drugače lahko za odpravo poroznosti (mikrorazpok) uporabite cianoakrilatno lepilo, čim redkejše, tem boljše. To pa zato, da ga kapilarni efekt posesa globoko v špranje. Pri nas tako prepariramo vse lasersko sintrane (SLS) prototipe, ki cianokarilatno lepilo zaradi poroznosti dobesedno popijejo....

LP

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov