STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kateri MIG varilni aparat za domačo delavnico na kmetiji

Kateri MIG varilni aparat za domačo delavnico na kmetiji

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Re: Kateri MIG varilni aparat za domačo delavnico na kmetiji

OdgovorNapisal/-a hscnc » 30.8.2017 16:53

Prijateljev kiks, transformatorski 250A Wtl,.. vklopni kontaktor kot nakovalo, pretirane zakasnitve vklopa pomika žice, prav tako zakasnitev izklopa. Vsakič je iz šobe strčalo 5-6 cm žice. Kljub 4 kolesnemu pogonu neenakomeren pomik žice, nihanja varilnega toka, pri polni moči je zadeva počepnila,... pa še kaj zagotovo...
Z mojimi varstroji 1905 in 271 več kot zadovoljen. Za "domačo" uporabo profesionalne mašine.
hscnc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 31.8.2017 15:12

WTL sem preizkusil, pa vem da dela dobro, nisem reku, da so Varstrojevi slabi. Sem si ga pa sposodil ravn zato, da sem videl kako je v resnici z intermitenco. Pištola 250 ka res ni za nepretrgano varjenja na 300 A, ampak glih za to se gre, da nimaš aparat do konca navit. Menim pa, da je to čist ok aparat za ta dnar, pa tud konkreten var se da naredit. Ni pa to za 20mm plate varit cel dan-tle morš pa res met 400-500 A aparat z vodno pištolo. Vem pa da iskrini in Varstrojevi aparati tam 200 A niso glih nekaj-sem tud s temi varil. Če hočeš aparat za kolčkaj resno varjenje, ne sam za ograjce heftat, mora bit od 250A naprej, ko imajo tud 4 kolesne pogone..A Varstroj pa mislite da sam dela vso drobovino?? WTL vsaj priznajo, da delajo na Kitajskem. Je pa ta WTL dober aparat za normalne stvari varit, pa za dost manjšo ceno od primerljivega Varstrojevega. Pa poznam par ljudi, ki jih imajo že dobro leto, pa kar nekaj varijo z njimi, pa ni še nben crknu.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jankec » 14.9.2017 16:02

Se strinjam s Sajkotom. Wtl ni slab aparat. Imam 200amperskiga inverterja že 5let in sem z njim zelo zadovoljen. Preizkusili smo ga že fajn, tudi z evb elektrodami debelimi 4mm in tokom 170A in gre brez problema varit tudi do pol ure brez pregrevanja. Drugače varim ponavadi z evb 3,25 tam do 140A in se ni še nikoli pregrel aparat. Samo enkrat sem zamenjal stikalo za vklop, ker ga je stopilo. Tudi tig varjenje rosfreja gre brez problemov. Poznam pa enega ki ima kombiniranega inverterja od WTLa (mig,elektrode in tig), tisto je pa čist druga zgodba.... :evil: :evil: ga pa čist nič ne pohvali. Tako da je odvisno od modela do modela. :D
jankec
Sodelavec
Sodelavec

Prejšnja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov