STROJNISTVO.com • Poglej temo - Problemi s peskalno komoro

Problemi s peskalno komoro

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Problemi s peskalno komoro

OdgovorNapisal/-a _luke_ » 27.9.2017 16:43

Torej pred letom sem kupil samostoječo peskalno komoro. Torej medij se sesipa na dno komore v konus tega potem nazaj v pištolo vleče podtlak. Ena pištola je stacionarna, druga v roki (mobilna). S stacjonarno niti nimam problema. Na njej je manjša šoba (4mm). Z mobilno pištolo pa so se problemi pojavili takoj ko sem jo zamenjal za tisto ki je bila zraven komore. Slaba izdelava, mašila se je kar naprej, sprožilec se je zatikal...zato sem jo menjal za malo boljšo.

Slika

Hkrati sem menjal pištolo ter medij. Prej sem mel orehove luščine, zdej mam najbolj fini garnet.
Torej stacjonarna pištola dela bp, medtem ko mobilna dela pa nedela pa dela pa nedela.

Namesto da bi peskal iščem rešitev. Pesek ni moker, pritiska, pretoka je dovolj. Šobo sem proval manjšo in večjo, isto sranje. Podtlak na pištoli je močen (kjer vleče pesek).

Torej mislim da je problem še vedno na dnesu komore. Pesek se ne sesipa dovolj dobro oz dovolj hitro. Sem nabavil pnevmatski vibrator pa ni pravega efekta.

Mi lahko kdo razloži zakaj je taka kot je pickup tube?

Slika

Čemu služi tista slepa cev nad tisto ki zbira pesek? Sem probal tudi direkt cev v pesek porinit. Dokler ga ima v okolici gre, potem pa spet ne.

Počasi zgubljam potrplenje ampak mislim da more bit problem ravno v pickup tubu.

Hvala za vaše nasvete.
_luke_
Sodelavec
Sodelavec

Re: Problemi s peskalno komoro

OdgovorNapisal/-a sop » 28.9.2017 5:44

Verjetno ima ta slepa cev funkcijo dovoda zraku na mesto kjer pobiraš oz. sesaš peskalni medij.
sop
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a _luke_ » 29.9.2017 14:54

Bo držalo. Ugotovil sem da cev ki vleče pesek ter cev ki dovaja zrak nista prevrtane. Zgleda da je tko tko narejeno.

1)Torej takoj ko sem povrtal je začelo funkcionirat, žal pa ševedno ne tako kot bi želel.
2)Pesek v mojem primeru Garnet, najbolj fino mlet kar ga da dobit se kljub konusu ne pomika proti dnesu. Sicer sem že namontiral vibrator ampak mogoče previsoko. Zdej je namontiran ob dnesu konusa. Fizično zadeva funkcionira, pesek se premika. Kljub tej rešitni imam pesek in ga nimam.

Prišel sem do zaključka da prevrtana cev, opisano zgoraj. reši del problema. Sesedenje in kopičenje peska je rrešljiva z vibratorjem. V mojem primeru imam v komori 25kg garneta, kar pa volumensko ni veliko. Torej pesek se sesipa proti dnesu ampak ne dovolj hitro. Sem naročil še 25kg peska. Lahko bi povečal vibracije, ampak potem pa se neda delat.

Bom poročal če je rešen problem.
_luke_
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 29.9.2017 19:37

Vibrator ti zbija pesek skupaj, zato se ne siplje na mesto odvzema. Bolje bi se obneslo kakšno mešalo.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a _luke_ » 2.10.2017 12:48

Je res, ampak ga hkrati po konusu spušča na dno, kjer je odvzem peska. Upam da danes garnet pride da takoj probam ;)

Drugače pa je vsaka peskalna po svoje problematična, dokler ne najdeš napak in pomanjklivjosti...
_luke_
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 2.10.2017 13:03

Vlaga zna biti problem, še posebej, če "pesek" ponovno uporabljaš in je poleg še prah ter speskani delci.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov