STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nakup rezkalnega stroja

Nakup rezkalnega stroja

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Nakup rezkalnega stroja

OdgovorNapisal/-a vehi94 » 9.12.2017 16:44

Pozdravljeni!

Najprej bi se opravičil,če tema že obstaja!

Prosil bi Vas za nasvet glede nakupa rezkalnega stroja.
Potreboval bi ga v domači delavnici (večina za popravilo kmetijske mehanizacije)

Nagledanega imam tega na spodnji povezavi

http://www.bolha.com/stroji-orodja/obde ... alni+stroj

Rad bi vaša mnenja,kupil bi nekaj srednjega (ne prevelikega in ne premajhnega),da bi lahko normalno obdeloval večino materialov (brez večjih vibracij).Če slučajno kdo prodaja kaj takega mi naj tudi napiše ker je nakup nujen!!!
Odgovore bi potreboval čimprej,ker se mi mudi z nakupom!

Hvala
vehi94
Pripravnik
Pripravnik

Re: Nakup rezkalnega stroja

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 9.12.2017 18:36

Iz fotk se bolj slabo vidi,podatkov pa tud ni nobenih.Zgleda k UHG 29 tako od daleč.Boš moral možaka poklicat pa mal povprašat,kaj ima. Zgleda pa,da je zraven pehalna glava ,kar včas prav pride.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vehi94 » 9.12.2017 18:58

SAJKO napisal/-a:Iz fotk se bolj slabo vidi,podatkov pa tud ni nobenih.Zgleda k UHG 29 tako od daleč.Boš moral možaka poklicat pa mal povprašat,kaj ima. Zgleda pa,da je zraven pehalna glava ,kar včas prav pride.

Šel sem pogledat stroj in je super.... Zraven je pehalna glava,glava za rezkanje,glava za sekular sajbo in za vpenjanje trnov (za izdelavo zobnikov)
Bolj me skrbi če se da s tem strojem vse delati oz da ni kot igračka samo za aluminij in medenino??
Kaj pravite?
Hvala
vehi94
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a dakomat » 9.12.2017 20:37

Živjo. To je rezkalni stroj Progres Zrenjanin, sem ga lani prodal, vendar ne tega. Strojni pomik samo po x - osi. Dobro bi bilo če ima zraven glavo, ki ima pomično pinolo, da lahko vrtaš na hitro in navoje režeš. Je pa to bolj "lahki" stroj, za katerim boš lahko naredil veliko, sploh če ima veliko opreme, le čas si boš moral vzeti. Stroj, ki ga boš kupil, naj ima čim več opreme zraven, sploh če si začetnik. Če nima in ima kako staro vpetje boš iskal opremo in jo drago plačeval. Pa primež je še fajn, če je zraven. Orodje boš tako ali tako moral kupiti (rezkarje, svedre, ...).
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vehi94 » 10.12.2017 0:09

dakomat napisal/-a:Živjo. To je rezkalni stroj Progres Zrenjanin, sem ga lani prodal, vendar ne tega. Strojni pomik samo po x - osi. Dobro bi bilo če ima zraven glavo, ki ima pomično pinolo, da lahko vrtaš na hitro in navoje režeš. Je pa to bolj "lahki" stroj, za katerim boš lahko naredil veliko, sploh če ima veliko opreme, le čas si boš moral vzeti. Stroj, ki ga boš kupil, naj ima čim več opreme zraven, sploh če si začetnik. Če nima in ima kako staro vpetje boš iskal opremo in jo drago plačeval. Pa primež je še fajn, če je zraven. Orodje boš tako ali tako moral kupiti (rezkarje, svedre, ...).

Mi lahko prosim napišete kaj naj bi spadalo pod dodatno opremo k temu stroju?
Torej stroj je za konkretno uporabo oz.je za kaj bolj zahtevnega?

Pa še to,kje kupujete razne pripomočke/opremo za delo?
Še obstaja kakšna druga trgovina razen WD tehnik,in je na isti način opremljena z skoraj vsem kar se potrebuje v strojništvu?

Še enkrat hvala za odgovore,zelo so mi v pomoč
Lp
vehi94
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a dakomat » 10.12.2017 8:30

Jutro. Zraven rezkalnega stroja je dobo imeti še vpenjalne stročnice (špancange) različnih premerov in trn za vpenjanje rezkarjev, vrtalno glavo, primež, vpenjalne šape z vijaki in paralelne podloge ter kak trn za vpenjanje rezkalnih glav. To je skorajda nujno. Potem še je fajn kak delilnik, amerikaner za vpenjanje okroglih obdelovancev, (pehalna glava, hitra glava) - to mislim da imaš zraven.
Potem pa rezilno orodje, če ga boš dobil zraven je dobro, samo vprašanje če je še uporabno. V nasprotnem primeru ga moraš dati nekam naostrit. Lahko pa kupiš novega, že naostrenega. Če greš pogledat nek stroj je dobrodošlo, če gre z teboj nekdo, ki se vsaj malo spozna in ti lahko svetuje.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vehi94 » 10.12.2017 13:08

dakomat napisal/-a:Jutro. Zraven rezkalnega stroja je dobo imeti še vpenjalne stročnice (špancange) različnih premerov in trn za vpenjanje rezkarjev, vrtalno glavo, primež, vpenjalne šape z vijaki in paralelne podloge ter kak trn za vpenjanje rezkalnih glav. To je skorajda nujno. Potem še je fajn kak delilnik, amerikaner za vpenjanje okroglih obdelovancev, (pehalna glava, hitra glava) - to mislim da imaš zraven.
Potem pa rezilno orodje, če ga boš dobil zraven je dobro, samo vprašanje če je še uporabno. V nasprotnem primeru ga moraš dati nekam naostrit. Lahko pa kupiš novega, že naostrenega. Če greš pogledat nek stroj je dobrodošlo, če gre z teboj nekdo, ki se vsaj malo spozna in ti lahko svetuje.

Zanima me še to:
-Kater premer rezkalne glave je primeren za ta stroj?
-Kater največji premer lahko uporabljam Kosmačilnih,štiri in dvoreznih rezkarjev
-Kako se vpenjanjo svedri večjih premerov npr.nad fi 25 in imajo morse konus 2 ali 3
-obrabljene rezkarje se splača dat nanovo brusit ali je bolje kupit nove?

Hvala
vehi94
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a dakomat » 10.12.2017 13:21

vehi94 napisal/-a:-Kater premer rezkalne glave je primeren za ta stroj?
-Kater največji premer lahko uporabljam Kosmačilnih,štiri in dvoreznih rezkarjev
-Kako se vpenjanjo svedri večjih premerov npr.nad fi 25 in imajo morse konus 2 ali 3
-obrabljene rezkarje se splača dat nanovo brusit ali je bolje kupit nove?

- do 40 mm premera, pa še to bolj počasi.
- kosmačilne lahko uporabljaš do 32 mm oz. koliko lahko vpneš (velikost špancang).
- na to vprašanje pa si boš sam odgovoril.

Ne pričakovat preveč od tega stroja. Če te zanima to področje nekaj kupi, pa potem ob delu ugotoviš kaj bi potreboval. Pa lahko tega prodaš, pa drugega kupiš - večjega.
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 10.12.2017 20:00

Na bolhi maš UHG290 pa GUK1,pa pojdi pogledat za primerjavo. Na UHG ju lahko za to kar rabiš,delaš vse,GUK1 pa ne poznam glih(imamGUK3),ampak mora bit tud nekje tak rang. Veš kako pravjo-na velki mašini lahk majhno stvar nardiš,pač se mal matraš,na majhni velike pa ne moreš. :DGlede pribora pa točn tko k je dakomat napisal-če je sam ena glava zraven,bogu mal lahk nardiš.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a dakomat » 10.12.2017 20:52

Bravo Sajko. Sem tudi sam gledal po bolhi, in videl da sta dva stroja v približno enakem cenovnem rangu. Je pa odvisno kaj bo delal... Lahko da bo z tem malim zelo zadovoljen. Najprej en stroj da sploh vidiš kaj rabiš, potem pa... je pa tu veliko faktorjev, če se ne misliš z tem profesionalno ukvarjati (priključna moč stroja; prostor, ki je na razpolago, ...)
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vehi94 » 11.12.2017 15:28

Sem klical,pa je žal cena za me,kot 23 letnega mulca previsoka.Žal. :(
vehi94
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 11.12.2017 15:38

Ampak nč ne škod,če ga pogledaš-da maš za drugič mal občutka,kaj se dobi za kolk dinarčkov. Kolk pa je cena za una dva? Saj jaz ga ne bom kupu,ampak čist firbec.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vehi94 » 11.12.2017 20:56

SAJKO napisal/-a:Ampak nč ne škod,če ga pogledaš-da maš za drugič mal občutka,kaj se dobi za kolk dinarčkov. Kolk pa je cena za una dva? Saj jaz ga ne bom kupu,ampak čist firbec.

Kupil bom tega Progres Zrenjanin za katerega sem spraševal v prvem postu.
Za moder rezkalni stroj hoče 4000€,za zelenega pa 4500€ (bil je v neki vojašnici in je nanovo pobarvan)
vehi94
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a dakomat » 11.12.2017 21:15

Lahko prilepiš povezave, da bomo vedeli o čem se pogovarjamo. Barva pove bol malo...

Ta je za 1.900 € http://www.bolha.com/stroji-orodja/obde ... alni+stroj

Tale je za 1.400€ http://www.bolha.com/stroji-orodja/obde ... alni+stroj

Sta bolj zmogljiva, kot tisti, po katerem sprašuješ.
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vehi94 » 11.12.2017 22:38

vehi94
Pripravnik
Pripravnik

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov