Napisal/-a APSS » 24.1.2018 23:22
Testiranje motorja je pokazalo napake na dveh šobah - injektorjih. Sledil je servis, kjer so injektorje odmontirali, jih dali obnoviti, jih zmontirali v motor ter nastavili. Po prevzemu vozila sem se zmerno peljal kakih 17-19 km po avtocesti, nato zavil z nje na neko parkirišče in čez 1 uro spet nazaj na avtocesto. Pri vključevanju v promet - zmernem pospeševanju - sem v vzvratnem ogledalu opazil modrikast dim za avtomobilom; pojav je trajal kakih 15 do 25 sekund in nato vožnja 10 km do doma. Dim se ni več pojavil. Poklical sem servis in dobil nasvet naj par dni avto med vožnjo še opazujem in se nato eventuelno oglasim na servisu, kjer naj bi naredili dodatne teste motorja. Čez nekaj ur sem se odpeljal na neko hribovsko cesto v klanec, obrnil in nekaj časa vozil po navzdol brez zaviranja z zavorami, samo z motorjem - do največ 3000 obratov v minuti. Na koncu klanca sem pospešil in gledal v vzvratno ogledalo. Vse v redu, nobenega dima. Avto tudi pred obnovo injektorjev še nikoli ni pokadil, ne črno, ne modrikasto, modrega dima nisem niti nikoli opazil pri drugih avtomobilih na cesti (črnega pa večkrat). Motor olja nikoli ni trošil, vedno sem ga pa redno servisiral na pooblaščenih servisih.
Nikakor si tega, kar se je zgodilo, ne morem razložiti, zato bom hvaležen za vsak poskus razlage oziroma komentarja. Se pa bojim možne večje okvare oziroma tveganja glede odpovedi vozila kje daleč od doma.
Lep pozdrav!