STROJNISTVO.com • Poglej temo - VW 1,6 TDI motor skupni vod

VW 1,6 TDI motor skupni vod

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

VW 1,6 TDI motor skupni vod

OdgovorNapisal/-a APSS » 24.1.2018 23:22

Testiranje motorja je pokazalo napake na dveh šobah - injektorjih. Sledil je servis, kjer so injektorje odmontirali, jih dali obnoviti, jih zmontirali v motor ter nastavili. Po prevzemu vozila sem se zmerno peljal kakih 17-19 km po avtocesti, nato zavil z nje na neko parkirišče in čez 1 uro spet nazaj na avtocesto. Pri vključevanju v promet - zmernem pospeševanju - sem v vzvratnem ogledalu opazil modrikast dim za avtomobilom; pojav je trajal kakih 15 do 25 sekund in nato vožnja 10 km do doma. Dim se ni več pojavil. Poklical sem servis in dobil nasvet naj par dni avto med vožnjo še opazujem in se nato eventuelno oglasim na servisu, kjer naj bi naredili dodatne teste motorja. Čez nekaj ur sem se odpeljal na neko hribovsko cesto v klanec, obrnil in nekaj časa vozil po navzdol brez zaviranja z zavorami, samo z motorjem - do največ 3000 obratov v minuti. Na koncu klanca sem pospešil in gledal v vzvratno ogledalo. Vse v redu, nobenega dima. Avto tudi pred obnovo injektorjev še nikoli ni pokadil, ne črno, ne modrikasto, modrega dima nisem niti nikoli opazil pri drugih avtomobilih na cesti (črnega pa večkrat). Motor olja nikoli ni trošil, vedno sem ga pa redno servisiral na pooblaščenih servisih.
Nikakor si tega, kar se je zgodilo, ne morem razložiti, zato bom hvaležen za vsak poskus razlage oziroma komentarja. Se pa bojim možne večje okvare oziroma tveganja glede odpovedi vozila kje daleč od doma.
Lep pozdrav!
APSS
Pripravnik
Pripravnik

Re: VW 1,6 TDI motor skupni vod

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 25.1.2018 23:38

Plav dim naj bi bil od olja-ampak to nima veze z injektorji. A zadnja stena avta je pa čista-da ni kakšnih malih pik od olja?? Najbrž tle ne bomo kaj pametnega zgruntal-glej nivo olja, vode, če bo kaj zmanjkovalo, boš pa že kaj več vedel.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Karl Benz » 26.1.2018 11:33

Nimam točno pravega odgovora, a morda pomaga: Ko sem na svojem becinskem avtomobilu očistil injektorje, je avto rabil kakšen dan, dva, da je nehal kaditi...
Svetujem: ne obremenjuj se in od časa do časa preveri v ogledalih, če še kdaj pokadi.
Karl Benz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a APSS » 26.1.2018 18:03

Hvala obema za odgovor!
Sajko: Na zadnji steni avtomobila ni nobenih pik od olja in tudi zadnji konec izpušne cevi je čist - kot nov. Porabe vseh vrst tekočin pa redno nadzorujem (vključno z gorivom).
Benz: Ok, si me "potolažil"; če je pri tebi prenehalo kaditi, imam upanje, da se tudi pri meni ne bo ponovilo. Ampak kakšna bi pa lahko bila vzročna povezava med servisom injektorjev in kratkotrajnim kajenjem iz izpuha? Pri katerem tipu motorja si obnavljal injektorje; pri katerih kilometrih? Jaz sem jih obnavljal pri 200.000 oz. po sedmih letih od novega vozila. Nepričakovan visok strošek, za katerega pa ti prodajalec pred nakupom ne pove, čeprav ga vprašaš za oceno stroškov vzdrževanja. Vsi (tudi v Nemčiji) se izgovarjajo na diesel gorivo, češ da je slabo in pušča obloge v injektorjih. Kaj je potem tudi bencin slab? Za katero gorivo pa so potem razviti ti motorji? Za neko idealno, katerega tudi v Nemčiji nimajo? Injektorje je treba menjati oz. obnavljati pri bolj ali manj vseh motorjih, le da pri nekaterih prej, drugih pa kasneje. Problem je v tem, da je cena injektorjev previsoka glede na vrednost vozila v času servisiranja. Se bodo zaradi tega napolnili avtoodpadi z vozili z neiztrošeno opremo itd., toda z motorji, katerih ekonomsko ni več smiselno popravljati? Ali pa bodo nas - evropske lastnike takih vozil - reševali Kitajci s cenejšimi deli? Kam to pelje?
Lep pozdrav vsem na forumu!
APSS
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov