STROJNISTVO.com • Poglej temo - Vrtalni stroj

Vrtalni stroj

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Vrtalni stroj

OdgovorNapisal/-a Benvoljo » 30.1.2018 20:31

Pozdravljeni,
zanimam se za nakup naslednjega vrtalnega stroja:http://www.holzmann-maschinen.at/EN/drill-press-1107
Zanima me, če ima kdo izkušnje s takim ali podobnim strojem, kakšna je kvaliteta in ali je vreden svoje cene. Sicer se zavedam, da je stroj kitajske izdelave,vendar ne bo v uporabi vsak dan oziroma bo v uporabi v domači delavnici. Za ta določen stroj sm se odločil zaradi velike izbire glede hitrosti, zaradi velikosti, ter kapacitete vrtanja.

Lep pozdrav.
Benvoljo
Pripravnik
Pripravnik

Re: Vrtalni stroj

OdgovorNapisal/-a vajenec32 » 31.1.2018 7:59

Videt je skoraj isti,kot ta iz merkura einheil,če je to to,ni vreden niti sto eurov,premali jermeni(drsijo),vse se zvija ko jih hočeš našpanat,zvija se podstavek če malo bolj pritisneš ko vrtaš,skratka,raje enega starega za taki denar,boš mel vsaj stroj.
vajenec32
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 31.1.2018 10:57

Zgleda da ima EM dve prestavi/hitrosti vrtenja, verjetno 3 fazni (levo desno vrtenje). Hod 120 mm, kar je precej in uporabno.

Ne boš pa vrtal fi 32 (kot piše) v jeklo, mogoče fi 20, pa še tam bo treslo, izvrtina bo verjetno "trikotna".

Išči kaj podobnega na Amazonu, Ebayu, . . . Italijani znajo imeti kaj cenejše.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vehi94 » 31.1.2018 13:53

Preden sem kupil svoj stroj sem nosil vrtat luknje (nad 20 mm),prijatelju ki ima podoben vrtalni stroj kot je tale tvoj mislim,da je celo isti.

Tako kot sta že predhodnika napisala:
-jermeni (drsijo)
-miza se krivi (ko pritisneš sveder na obdelovanec)
-vibracije
-na koncu pa takšna luknja da te kap!

Če hočeš zvrtat kakšno veliko luknjo imaš dela že samo z predvrtanjem,kar pozabi da boš s kakšnim fi 32 vrtal v polno!

Seveda,to govorimo o večjih premerih lukenj za tiste manjše do nekje 15 mm pa bi še kar bil.

Kot je že bilo napisano,vzami kakšen starejši stroj,ki je masivnejše izdelave.
vehi94
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Benvoljo » 31.1.2018 16:33

Stroj ni isti kot tisti iz Merkurja, je samostoječi in ne namizni in posledično bolj močen itd. In ja, kot sem napisal, se zaved kvalitete in tudi tega, da je kapaciteta vrtanja pol manjša kot na listu. Ampak tako velikih svedrov(fi 32 npr.) nebo videl ker jih nerabim. Stroj bo večinoma vrtal cevi ter plošče in podobno. In semizdi da ga moraš sam sestavit tako da sem imel že v planu pogledat jermene in jih po potrebi zamenjati. Kupil bi večji stroj vendar nimam prostora ter ga bom bolj malo rabil, parkrat na teden naprimer.
Hvala vsem za odgovore.
Benvoljo
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a dakomat » 31.1.2018 19:05

Na bolhi imaš enega Metalac Čakovec MK2. Pa še nekaj drugih za ceno okrog jurja. Malo se razglej. Ti priporočam. Tale, ki ga gledaš ima MK4 konus pinole ima pa 120 kg??? Mk4 vrtalni stroji se začnejo od 1 t dalje. Ljudje si ne predstavljajo kakšne sile se ustvarjajo pri vrtanju. Bog ne daj da še svedre doma brusiš in malo zaj...š!
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov