STROJNISTVO.com • Poglej temo - Težavnost fakultete v Mariboru

Težavnost fakultete v Mariboru

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Težavnost fakultete v Mariboru

OdgovorNapisal/-a reduktor123 » 26.3.2018 22:26

Pozdravljeni, sem študent strojništva v Ljubljani v 2. letniku RRP. Na žalost mi ne gre najbolje in razmišljam, da bi se, če mi letnik ne uspe, prepisal na univerzitetni študij v Maribor. Zanima me, če mi lahko kdo, ki ima izkušnje pove ali je med fakultetama bistvena razlika v težavnosti.

Za računalništvo vem, da je razlika kar velika, ker en kolega v LJ dela približno toliko kot jaz, tisti v MB pa pravi da dela manj kot na gimnaziji. Pri strojništvu ne pričakujem take razlike, vendar bi vseeno rad bolj sproščeno prišel skozi.
reduktor123
Novinec
Novinec

Re: Težavnost fakultete v Mariboru

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 26.3.2018 23:09

Čemu potem ne prepišeš na Visokošolski program? Na Mariboru dvomim, da je toliko lažje razen če si se kakemu asistentu / profesorju zameril.

Ja UNI zna biti zaguljen ker je zraven dosti zoprnih teoretičnih predmetov. Sicer pa ne obupaj. Meni je v drugem letniku šlo porazno kar se tiče sprotnega dela saj sem odlašal s kolokviji ker sem si dejal "sj bom šu na izpit" razen numerika mi je ratala sproti. Vsi ostali izpiti so mi pa ostali za poletje z izjemo treh ki sem jih v zimskem izpitnem opravil. Ni bilo lepo a mi je uspelo. Mogoče uspe tudi tebi. Le ne odnehat. Potrpi do konca in poskusi opraviti čim več predmetov. Če ti ne bo ok pa razmišljaj naprej.

Nisi edini ki je imel pomisleke o prepisu in kakšno trdo čez za fax za povedat :wink: to je vse normalno. Ti samo poskusi narest čim več da se ti v primeru odločitve o prepisu prizna čim več predmetov.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lukicpod » 27.3.2018 8:35

vendar bi vseeno rad bolj sproščeno prišel skozi
Mene zmoti ta izraz.
Najprej se vprašaj zakaj si se vpisal na ta študij? Zato, da pridobiš osnovno znanje vseh področij in ga potem v kasnejši fazi zaposlitve in življenja ustrezno praktično nadgradiš, ali zato, da pridobiš ''papir-štempl'' in si stem zagotoviš dobro plačo in pozicijo ali kaj drugega?
Če si na študiju samo zaradi papirja, je absolutno boljše da se zaposliš v nekem področju ki te zanima in tam gradiš svoje znanje in izkušnje, če pa imaš željo po študiju in tudi bolj teoretičnem znanju pa vsekakor se potruditi in čimbolj sprotno opravljati obveznosti na faksu, vse to se ti nekako obrestuje v prihodnosti, če imaš le nekaj lastnega zanimanja za tematiko študija.
Srečno :D 8)
lukicpod
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a MartinD » 27.3.2018 11:11

... vendar bi vseeno rad bolj sproščeno prišel skozi.

Hipotetično. Ko boš v službi in boš na mizo dobil težek problem. Te imaš ponavadi vsak dan. In ne bo šlo absolutno nič po planu. Večina časa stvari ne gredo po planu. In boš imel za šefa totalnega imbecila. Mogoče dobiš normalnega človeka za nadrejenega. Prva dva "problema" še vedno obstajata in sta zelo verjetna.

Kaj boš potem? :lol:
MartinD
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 27.3.2018 12:40

reduktor123
sem dal pa takemu polnega sebe diplomantu, ki je šel "sproščeno" skozi, narediti en enostaven projekt - neko škatlo je pa samo debelo gledal, dobro saj je nekaj spacal ampak sem tri dni popravljal za njim...
bivši bratje pravijo: bez motike nema leba...

dobro morda sem tudi "imbecilni šef"..., kaj vem no... :-? , dal sem delat tako za zajeb..., ker se meni ni ljubilo... :oops:
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 27.3.2018 14:21

ponavadi taki ki gredo bolj sproščeno,iščejo in dobijo delo v državni upravi in se čudijo ker ti nisi sproščen.enkrat sem srečal gospodično ki je doktorirala iz ene čudne teme na eni popoldanski univerzi in sem jo vprašal ,ali vas to zanima boste vztrajala na tem področju,odgovor je bil,sploh ne , delo bom iskala v državni upravi z doktoratom ga dobiš TAKOJ.
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 27.3.2018 17:07

Če bi rad sproščeno prišel skozi, potem pusti tehnične fakultete pri miru in pojdi za peka ali slaščičarja, z vsem spoštovanjem do pekov in slaščičarjev. Tudi tam ni nujno, da te bo kdo hotel gledati.

Bo ostalo več prostih mest za tiste, ki jih to zanima in ki imajo veselje, da na tem področju delujejo in kaj koristnega doprinesejo.

Čeprav velja že od nekdaj, da tisti, ki stvari jemljejo bolj sproščeno, tudi bolje pridejo čez življenje, ker je ena od njihovih lastnosti, da lažje izkoriščajo druge za svojo korist...
Na enega od zgornjih komentarjev pa napišem odgovor, da velikokrat pri nas srečaš na vodilnih položajih takšne ljudi - v podjetjih in tudi še posebej v državni upravi. Zakaj je tako, prepuščam iskanje odgovora komu drugemu...
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a reduktor123 » 27.3.2018 19:58

Hvala za odgovore, ne vem pa če ste vsi čisto dobro razumeli. Zanima me samo če je vsaj malo lažje v MB. Sej tako ali tako dela strojni faks 80% ljudi po liniji najmanjšega odpora in če bi si lahko olajšal ne vem zakaj si nebi. Tudi če končam faks v LJ bom na koncu isto kot če bi v MB.
reduktor123
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 27.3.2018 20:33

reduktor

postavil si vprašanje, ja potem si pa od starih strojnikov dobil po "kepi", glej tu je kar nekaj starih "mašinistov", ki malo vedo kako se rečem streže, nekaj so z delom probali, glej, ne obupuj, zavedaj pa se, da ne gre vse samo po "dlaki navzdol", če te bo pa kaj hebalo, pa lahko tu gor napišeš, korajžno, glede Maribora, kaj misliš, da bi si Mariborčani dovolili z nivojem kar nekaj, malo morgen, glej delati boš moral ali u lublani ali v marbori...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 27.3.2018 21:04

Jaz mislim da bi moral kolega zamenjat družbo. V napačno skupino študentov se je zrinil. Žal je tako da če si dober in prideš v grupo med luftarje lahko tanko piskaš ko vsi samo tebe čakajo da vse narediš in ne moreš nikogar nič vprašat, ko ti gre za nohte. Plus da dnevno poslušaš ves jamr kako je vse skup itak škoda in treba it u izi... ja... ne vem kje si slišal da je v MB lažje. To se vsi raje tolažimo kako je sosedova trava bolj zelena in bolj diši v resnici pa ne vidimo svojega problema.

Druga zadeva pa je če prideš med timske ljudi, ki so pripravljeni delat in jim je faks izziv. Pri takih bo tudi lenuh delal in prosperiral ker tako deluje cela grupa ki tišči naprej. Pač... komaj tri semestre imaš za sabo. Vse se da popravt razen če si kje vaje zasral. Poveži se z drugo skupino. Žal je treba tudi ljudi menjat okoli sebe, (RAZEN BLIŽNJIH !) če ne se preveč omejiš

Jaz bi rekel, da te šele pravo okolje in družba prisilita da počneš razmišljati drugače.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a igorb » 27.3.2018 21:57

spoštovanja vredno da je povedal da bi rad samo čimbolj na izi prišel skozi,itak bi vsi najraje življenje brez problemov,vendar je vprašanje kako reagiraš ko srečaš problem v službi in realnem življenju ali se konča na tabletah ali rezanju žil ali veš da ga boš rešil ali obupal,ali si zmagovalec ali poraženec drugih ni.
igorb
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 27.3.2018 22:02

duroplast, točno tako, ko sem se jaz malo pred ohoho leti drka... po faksu smo bili trije prijatelji, ki smo kar malo "tekmovali" med seboj, pa smo naredili..., se mi je pa takrat zdelo, da so Mariborčani bolj nadrk..., višji nivo..., kaj vem..., sem pa bil kasneje na parih seminarjih na mfs, pa sem dobil občutek resnega faksa - ni šale..., no takrat je bila strojna industrija na "višku"

igor, sedi dest... :D , pa mama naj pride jutr u šulo...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov