STROJNISTVO.com • Poglej temo - Popravilo kosilnice

Popravilo kosilnice

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Popravilo kosilnice

OdgovorNapisal/-a bauh » 23.4.2018 21:33

Pozdravljeni

Imam 4 -taktno kosilnico z motorjem briggs & stratton .Kosilnica vžge normalno in deluje.Ko se pa segreje pa se začne zaganjat( nabijat in popuščat obrate).In tudi v vročem stanju sama od sebe crkne.
Filter,svečka ,olje je novo. Uplinjač pa je očiščen.

hvala za info
bauh
Novinec
Novinec

Re: Popravilo kosilnice

OdgovorNapisal/-a grega09 » 23.4.2018 22:10

Ko rečeš očiščen uplinjač ali misliš s tem tudi tole:
https://youtu.be/ynJtLlcslsE?t=291?

Sicer gre za primer snežne freze, vendar je zadeva podobna pri motorjih kosilnic in pod iskalnim izrazom "engine surging" najdeš marsikaj. Sam sem ravno pred to zimo očistil tisto fino izvrtino (izraza za ta strojni element uplinjača ne poznam) z zelo tanko žičko in problema ni bilo več.

Potem sem ugotovil, da vedno ko so se mi zaganjale kosilnice, je bil razlog to in ne vzmeti uplinjača, kot sem sam mislil.

Sam si pa razlagam, da je to posledica starega goriva, ki tvori dolge molekule - podobne "čigumiju" :D in to zamaši tisto malo izvrtino. Ker v njej ne vidiš smeti, ko pa čez vtakneš žico, da jo očistiš, potem problem izgine.
Ena rešitev je še tu: https://www.youtube.com/watch?v=xJ78pdamU2o. Menjava diafragme na Briggs&Stratton Pulsa Prime Carburetor-ju.

Če ni nič od tega, potem na žalost ne znam pomagati. :oops:
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vajenec32 » 1.5.2018 21:12

Glede na to,da zeza vroča,bi rekel da so batni obročki slabi,ko laufa probaj odvit čep za nalivanje olja,če imaš to možnost,da vidiš če tolče ven kompresija,ponavadi pa tudi vgasnejo takoj.
vajenec32
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a romi » 2.5.2018 8:20

Včeraj enaki problemi pri moji kosilnici z istim motorjem. Po čiščenju rezervoarja in vplinjača je bilo isto. Na koncu sem ugotovil da je zamašen oddušek na čepu rezervoarja za gorivo.

Lp.
romi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pocar » 15.6.2018 14:47

Če je še aktualno

Brez veze ugibanje. Ali ima vroč motor, ko je ugasnil iskro na svečki.
Najverjetneje ne in to pomeni da je vžigalna tuljava zanič.

Simptomi so naslednji
mrzla vže takoj
ko se segreje vgasne
po recimo 10 min, ko se ohladi ponovno vžge in deluje dokler se ne segreje in tako naprej v tem ciklusu in z živci uporabnika na 5000kV

Sicer pa je mogoče hladno vžigalno tuljavo tudi izmeriti. Meritev pa je lahko bolj informativne narave, včasih se zgodi, da po meritvah ne bi smela delovati, pa deluje ali pa obratno

Zamašen čep rezervoarja za gorivo pomeni ustvarjanje podtlaka v rezervoarju. Fizikalni pogoj za delovanje uplinjača je, "atmosferski tlak" v rezervoarju in v plavačevi komori.

Glede starega goriva pa takole. Nisem toliko kemika, da bi lahko z gotovostjo potrdil navedbo Grega 09. Lahko bi bilo res. Res pa je, da naftni derivati s časom izgublajo energijsko vrednost. Svež bencin, če pomočiš prst vanj, te mora zazebsti, saj izhlapeha že pri -30°C. Star bencin se ne rapši v uplinjaču dovolj dobro in ima manjšo energijsko vrednost, posledica je lahko težaven vžig motorja.
Svetujem izpraznitev rezervoarje pred spravilom stroja čez zimo.
pocar
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Demz » 15.6.2018 15:08

Eh, glede starega goriva ni kaj komplicirati. Govorimo seveda o "mešanici", za dvotaktne mašine. Benzin odhlapi, kolikor pač lahko iz mešanice, ostane koncentrirano mazalno olje (mešanica ni več 2%-tna, ampak kakih 30%-tna). Ali pa še mnogo več.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov