STROJNISTVO.com • Poglej temo - Kontrolna stekelca potisje

Kontrolna stekelca potisje

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Kontrolna stekelca potisje

OdgovorNapisal/-a Benvoljo » 20.8.2018 15:15

Pozdravljeni!
Zanima me, ali ima kdo mogoče izkušnje z menjavo stekelc za kontroliranje olja, in sicer na stružnici Potisje Morando PA C30. Sam ne vidim nikakršne možnosti, da bi to razstavil, pa tudi ne, kaj use moram narediti, da ko nova stekelca nazaj montiram, da bodo funkcionirala kot morajo. Eno od stekelc pušča, skozi use se pa slabo vidi. Kar se tiče pa same nabave stekelc, se mi osebno zdi podjetje SIGA d.o.o. edina možnost.
Pa lep pozdrav
Benvoljo
Pripravnik
Pripravnik

Re: Kontrolna stekelca potisje

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 20.8.2018 17:13

Ne poznam Potisje Morando PA C30. Pokaži kako bližnjo fotko, morda se porodi ideja.
Običajno je treba odvijačiti zunanji pokrov, dobro očistiti steklo, vstaviti nova tesnila in zavijasčiti pokrov.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Benvoljo » 20.8.2018 20:10

Ubistvu enaka kot vsaka PA-30-ka. Zakaj točno stoji tam tisti C sam nevem. Problem je v tem, da stekelce nima nobenih vijakov za odtisnit, tudi sam okvir nima nobenih lukenj, da bi odstranil vse skupaj. Prilagam slike:
Stekelce na saneh
Slika

Stekelce na menjalniku vretena
Slika

Stekelce na menjalniku pomikov
Slika

Stekelce za kontriliranje pretoka olja, videt skozi, ampak pušča
Slika

Pa lep pozdrav!
Benvoljo
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a dakomat » 20.8.2018 21:17

Odvijačiti moraš zunanji obroč, okrog stekelca. V ohišje jevrezan nek navoj, ki ga potem izmeriš in vstaviš novo stekelce, če ga seveda dobiš. Če ne pa izdelaš kak vmesnik z zunanjim in notranjim navojem, glede na navoj v ohišju in navoj na novem stekelcu. Je pa to postopek, kjer moraš izpustiti "kri" stroju (olje), tam, kjer je viden nivo olja, drugače ne. Pa fajn je če imaš dostop tudi od znotraj... Nikoli ne veš kaj se z(a)lomi. To se dela pri kakih generalkah ali pa po potrebi. Iz teh starih dobrih geplov vedno kje počasi pronica olje, pa ni se za sekirati. Pa navoji se morajo zatesniti... Lahko pa je tako kot je žerjavar opisal, tam se menja samo okroglo steklo brez navoja - okogla ploščica. je bolj enostavno. ölschauglass se reče temo po nemško, če boš iskal.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Benvoljo » 20.8.2018 22:12

Hvala obema za odgovora. Še vedno pa nimam ideje glede odvijačenja teh obročkov brez kakršnega vrtanja. Kar se samih stekelc tiče, je Siga še vedno prva izbira, se pa priporočam za druge predloge, kar se same nabave tiče. Ne bi se pa ravno podajal v svet E-baya samo za ta stekelca, če je le možnost jih dobiti vsaj nekoliko blizu. Kar se pa spuščanja olja tiče: komplet menjava olja je v planu že nekaj časa, zato tudi želja po menjavi stekelc, ko bom že pri tem.
Pa lep pozdrav!
Benvoljo
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 21.8.2018 7:44

Za odvit zvrtaš dve izvrtini, podobno kot ima kotna brusilka za privit brusno ploščo.

Za nova stekla pojdi do kakšnega steklarja, da ti izreže krogce ustreznega premera, debelina stekla 3 - 5 mm (če se da zmontirat), zatesniš z brez kislinskim silikonom.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Benvoljo » 22.8.2018 10:00

Najlepša hvala vsemza odgovore. Bom povprašal tudi pri steklarju.
Pa lep pozdrav!
Benvoljo
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a vili » 22.8.2018 10:24

možno je tudi, da so ta okna v gladko luknjo - navoj je drag, samo nabita in tesnjena z o - obroči ali kakšna tesnilna masa, imaš jeklen obroč z o-obroči in "steklo"???, odpri gornji pokrov menjalnika in poglej z notranje strani kako je z onim gornjim okencem ki kaže, če črpalka dela..., da ni ničesar gor na obročih, da bi se dalo odviti, potem je lahko samo nabito..., smo imeli tudi ADE, pa tega nismo nikoli podirali...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ivo111 » 23.8.2018 11:06

Pozdravljeni
Tudi sam sem imel pred časom take izzive.
Sem obnavljal prmomajsko Raša.
Na sejmu v Celju sem srečal firmo, ki je baje naslednik ADA.
StrugoviPotisje D.o.o.
29. novembra 51. 24430 Ada.
http://www.strugovi.com.

So mi rekli da lahko dobavijo rezervne dele, pa za pomoč so na voljo.
Poglej pa če bo uspeh napiši.
L.P.
Ivo
ivo111
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Benvoljo » 24.8.2018 8:52

@vili ravno o tem sem tudi razmišljal, zato sem prvo povprašal tukaj. In po predlogu @ivo111 sem pisal firmi Strugovi d.o.o. in čakam na odgovor.

Pa lep pozdrav!
Benvoljo
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Benvoljo » 24.8.2018 12:51

Dobil sem e-mail direkt iz podjetja Strugovi d.o.o. Kot pravijo, so ta stekelca samo na tesen ujem in zabita noter, z O-ringom ter malo silikona.
Nadomestna stekelca so pa sledeča (tip HRT.25-38):
https://www.elesa.com/en/elesab2bstoreoc/Accesssories-for-hydraulic-systems--Oil-level-indicators--HRT#listtype=search&term=10761

Naslednja zadeva je kako priti do njih, bom povrpašal to podjetje direktno za ceno ter možnost dobave.

Pa lep pozdrav!
Benvoljo
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a borisk » 27.8.2018 12:06

povprašaj na mail:
verkauf@elesa-ganter.at

znajo slovensko, tako da ni problema če ne znaš nemšk. Cene so glede na ime zelo dobre.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Benvoljo » 27.8.2018 14:33

Sem dobil kasneje e-mail tudi od njih, ampak ko sem še malo brskal po internetu, sem dobil tudi v Sloveniji (Tehimpex d.o.o.). Bom preveril kar pri njih.

Pa lep pozdrav!
Benvoljo
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov