STROJNISTVO.com • Poglej temo - Servis varilnega aparata

Servis varilnega aparata

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Servis varilnega aparata

OdgovorNapisal/-a mspik » 13.9.2018 13:20

Pozdravljeni!
Zanima me kakšne izkušnje imate s servisom varilnih aparatov? Kdo vam jih servisira?
Sam imam Iskra Varjenje 250AC/DC pulse ter sem ga dal na popravilo v firmo iskra varenje v stegnah.
Ker naj bi imeli "ogromno dela" moj aparat še zdaj ni prišel na vrsto.
Tako da ga bom jutri verjetno šel iskat ter bi ga dal v popravilo nekomu ki bi zadevo dejansko pogledal.
Razmišljal sem o firmi varesi, kjer pa tudi pravijo da prej kot v enem tednu ne bojo morali popraviti.
Problem je pa sicer v tem da aparat noče prenehati variti s tipko na pištolo. Tudi začeti ni potrebno s pritiskom na gumb ker se obnaša kod da bi bil že pritisnjen. Zagotovo pa vemo da ni pištola ker če jo odklopimo se aparat še vedno isto obnaša. (plin piha skozi šobo, aparat ne spremeni glasu, ter svečke katere skrbijo za vklop na plati še vedno dajejo iskro.)
Pištola je OK saj smo jo premerili doma, za elektroniko pa žal nevemo tako da bomo zadevo prepustili nekomu ki zadevo oblada.
Zahvaljujem se za vse možne informacije, ter če ima kdo kontakt oz sam oblada tovrstna popravila.
Hvala in LP
mspik
Novinec
Novinec

Re: Servis varilnega aparata

OdgovorNapisal/-a dakomat » 13.9.2018 15:38

Načeloma ti to lahko uredi vsak boljši elektromehanik. Od kod pa si? Načeloma ti takoj ne bo nihče pogledal, ker ima vsak že neko delo... Upam da razumeš.
Nič na svetu ni razdeljeno bolj pravično kot inteligenca - vsak misli da je ima dovolj!
dakomat
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 13.9.2018 17:14

Poizkusi poklicati tegale: Var-Tech Klemen Rozina, Litija.
Za njega vem, da je popravljal aparate od Iskra-Varjenje. Je pa vprašanje če bo ta teden doma ... ko je ravno Celjski sejem.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mspik » 13.9.2018 17:30

Hvala za odgovore!
Sem pa iz železnikov, ni se mi pa problem zapeljat tudi kam drugam.
Če bi kdo znal pregledat zadevo. Lp
mspik
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a pujs » 13.9.2018 19:43

Meni aparat servisiral Pretent. Prišel je na dom, naložil in peljal. Čez 3 dni je bil narejen.

Če pa še omeniš motokros motorje, si mu pa na dušo pihnil.
pujs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ALG200 » 14.9.2018 18:13

Kaj pa ta ? ta ti je blizu,
https://www.varikon.com/servis/
Strojnik,ki ga zanima tudi elektronika,ter kak zakrit senzorček.
ALG200
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 19.9.2018 22:18

Če je to starejši transformatorski aparat katerega imam v mislih so imeli ponavadi na plošči v notranjosti par relejev, eden je verjetno zablokiral, to pa lahko pogleda praktično vsak električar, ker ni neke znanosti. Če gre za kakšen novejši inverterski aparat predlagam varesi.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mspik » 13.10.2018 11:22

hvala za odgovore, nekako je minil mesec dni jaz sem sicer počakal da so na iskra varjenje popravili aparat.
No, popravili pripeljal sem ga domov na njem je bil nov kabel za maso, naj bi pa aparat deloval menjali naj bi glavno kartico. Jaz seveda takoj delat z njim in..
Aluminij sem varil par minut pa je bilo spet konec veselja ponovila se je ista oz podobna napaka da sedaj samo piha plin iz pištole variti pa noče, pištola je spet neodzivna. Poklical sem nazaj ter pravijo da je baje lahko pištola v stiku, in naj bi po vsej verjetnosti spet skurilo kartico.
Je to sploh možno?
Poskusim še enkrat pri njih pa da vidimo kako bo, poročam v naprej. LP
mspik
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Demz » 13.10.2018 11:32

Bravo. :D
Sedaj ko bodo drugič popravljali, jih prosi za predračun, da boš lahko vnaprej plačal. Se bodo potem bolj potrudili ... :lol:
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a mspik » 13.10.2018 13:41

Mislim da bojo sedaj za seboj popravljali ne za mano, sam mislim da so ugotovili napako ampak niso pa odpravili kar jo je povzrocilo.
Malo sem razmisljal je mozno da bi bil sam kriv da pride do kaj takega?
Je mogoce ce se z špico pistole dotaknem aluminija in jo prilepi na aluminij da bi takrat lahko kaj skurilo, ali je to tako narejeno da pac do tega nebi smelo priti?
Hvala in lp
mspik
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Demz » 13.10.2018 21:44

Ne.
Lej, dokler tako razmišljaš, ne bodo oni prav nič "za sabo popravljali".

Sorry, sem sarkastičen. Sem nekoč že tule objavljal, kako je z Iskra Varjenjem. Če se v zadnjih (vsaj 25 letih) niso nič naučili, se pač ne bodo nikoli. Isto zgodbo kot si jo ti opisal, sem doživljal sam koncem 90. let.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov