epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

borisk napisal/-a:Zdravo!
Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z orbitalnim varjenjem? Zanima me predvsem kakšen sistem imate, na kaj paziti pri nakupu novega, kaj paziti pri nakupu rabljenega, katero znamko. obeta se namreč posel, kjer bi veliko pridobili napram ročnem varjenju, sploh kjer nimamo dobrih cevarjev v firmi oziroma nimamo takšno delo da bi bi imel stalni prakso z varjenjem cevi.
Zanima me predvsem varjenje RF, z zaprtimo glavo, tam do 114mm. kako je s tehnologijo varjenja, je običajno v kompletu, se doplača, sploh ni možno dobiti. glave so med sabo izmenjive?
ker gledam naprimer axxair se hvali da pašejo AMI, esab, orbitalum, orbitec in polysoude glave na aparat??
Poleg zgoraj omenjenih so še zravn fronius, swagelok, 10 "garažnih" firm iz nemčije, kitajci jih tudi imajo...
Zanima me predvsem izkušnje tistih ki takše sisteme uporabljajo.
lp, Boris

Zenf182 napisal/-a:borisk napisal/-a:Zdravo!
Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z orbitalnim varjenjem? Zanima me predvsem kakšen sistem imate, na kaj paziti pri nakupu novega, kaj paziti pri nakupu rabljenega, katero znamko. obeta se namreč posel, kjer bi veliko pridobili napram ročnem varjenju, sploh kjer nimamo dobrih cevarjev v firmi oziroma nimamo takšno delo da bi bi imel stalni prakso z varjenjem cevi.
Zanima me predvsem varjenje RF, z zaprtimo glavo, tam do 114mm. kako je s tehnologijo varjenja, je običajno v kompletu, se doplača, sploh ni možno dobiti. glave so med sabo izmenjive?
ker gledam naprimer axxair se hvali da pašejo AMI, esab, orbitalum, orbitec in polysoude glave na aparat??
Poleg zgoraj omenjenih so še zravn fronius, swagelok, 10 "garažnih" firm iz nemčije, kitajci jih tudi imajo...
Zanima me predvsem izkušnje tistih ki takše sisteme uporabljajo.
lp, Boris
Pozdravljen Boris,
Sam sem v podjetju Belimed uporabljal Polysoude - Advanced P4 Portable Power Source for TIG Orbital Tube Welding.Z njim varili od fi5 do fi70 zaprt sistem samo RF. Zadeva je zelo enostavna za uporabljat in je zelo zanesljiva. Uporabljali smo tudi za varjenje z nižjo vsebnostjo ferita katero si lahko dosegel brez dodajnega materjala z pravilno mešanico plinov. Same varilne klešče so dovolj robostne in imajo plastična kolseca za pogon varilne igle,tako da ni možnosti za kak lom komponent pri zlepu igle z varjencem. Ima tudi opcijo izpiska varilnih parametrov če se potrebuje za izpolnjevanje varilski knjig. Definitivno priporočam Polysoude. p.s. Cena ni najbolj ugodna vem

Vrni se na Proizvodno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov