STROJNISTVO.com • Poglej temo - Strojna fakulteta Ljubljana - Ali sploh še želijo strojnike?

Strojna fakulteta Ljubljana - Ali sploh še želijo strojnike?

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Re: Strojna fakulteta Ljubljana - Ali sploh še želijo strojn

OdgovorNapisal/-a vili » 17.12.2018 22:28

keny, ne strašt, sem bil na sf s srednje, pa ni bilo neke panike z odvodi niti integrali pri mizorijevi..., da sem naredil mat. sem moral rešiti cca 300 odvodov in 200 integralov - vaje, mislim, da je bilo nekaj takega, da sem bil pripravljen za kolokvij -izpit, brez muje se še čevelj ne obuje, danes nebi rešil niti enega ne drugega,...ha ha... ne delajte neke brezvezne pop tv - jevske panike, dobro "mularija" to tudi je naj pa vseeno malo razmisli..., vse se da, če se samo hoče..., ja matematičarke na sf so zah...ebane in prav je tako..., so selektorice..., feminizacija družbe...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Panzeraustirol » 18.12.2018 0:04

vili napisal/-a:tu pri nas gradijo "poševnooki" fabriko enih "hurčevih" robotov, ta mularija v srednji šoli misli, ja mi bomo delali robote, ja boste "malo morgen" vsi mislijo ja to gre, samo pritisneš na zelen knof na mašini, ja samo zadaj za tem zelenim knofom je en kup zanj..., ja vi boste lahko samo pritiskali te knofe, znanje bo pa kje ....???

bom moral iti zopet malo v kontrolo, da mi ne bodo kaj zahebali, bom poročal..., prav...

Ta mularija ja...

Ta mularija, ki ne glede na to kok znanja vse težje dobiva zaposlitve v večjih podjetjih, ker na delovnih položajih vstrajajo nekateri stari zateženci ki mislijo, da je Kidrič še med żivimi.

Ta mularija, katere nekateri primerki vejo, da z Prvomajska ali pa Kikinda stružnica ni več moderni obdelovalni stroj in je treba stopit v korak s časom z CNC stroji, HAASi in Yaskawa roboti.

Ta mularija, k bo v bogdaj naslednjih petdeset letih mogla reševat svet, ki ga je stara garda z vsesplošno brezglavo industrializacijo gnala na rob ekološkega zloma (pri nas recimo Salonit Anhovo, rudnik urana Žirovski Vrh pa še kej bi se najdlo).

Najlažje je pa itak posploševat, mladina je neumnaaa, nič ne znajooo, nimajo spoštovanjaaa... :roll:
Panzeraustirol
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a najed01 » 18.12.2018 0:06

Ooo bože, baci ciglo i budi precizan....Ok matematika ti gre na ku..c. Ampak kakor jaz poznam zadevo ne boš imel samo ene matematike ampak 6-7 predmetov, kjer je sama matematika ali fizika. Tako da...
najed01
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a najed01 » 18.12.2018 0:14

Ej mali, ne sviraj ku..u. Ne nabijaj o CNCjih. Ravno aškerčeva je znana da imete za vodjo učnih delavnic malarja po izobrazbi, da vam za informativce serviser za EMCOta zalaufa mašino, da je kaj vidt. Tako da...
najed01
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Panzeraustirol » 18.12.2018 6:40

najed01 napisal/-a:Ej mali, ne sviraj ku..u. Ne nabijaj o CNCjih. Ravno aškerčeva je znana da imete za vodjo učnih delavnic malarja po izobrazbi, da vam za informativce serviser za EMCOta zalaufa mašino, da je kaj vidt. Tako da...

Hahah, zanimivo da sm 4 leta na šoli pa sm marsikej že slišau, take bedarije pa še ne. Smem zvedet kdo je ta profesor? :D
Panzeraustirol
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a borisk » 18.12.2018 6:40

vsekakor mi tvoj odnost do vsega ni všeč, pa nisem star 60+ ampak 30+.

Sem se vpisal na uni program(MB) iz strojne tehnične(CE), pa priznam, šok je bil kar precejšen, ko sem prišel na fax. Da ne bo pomote, Z ničemer v srednji šoli nisem imel težav, skoraj vsi smo delalo na maturi matematiko + Mehaniko za peti predmet.

Pri nas smo imeli najprej uvajalni seminar (namesto prvega meseca predavanj), ki ga je imel asistent od profesorja, da je lahko profesor začel predavat. Matematika je najbolj bazična stvar v strojništvu, vse gre iz parih enačb ven, ni važno kaj delaš, ali dinamiko, trdnost, termodinamiko, mehaniko tekočin :roll:

tuji jeziki so seveda pomembni, sam sem takoj zato da na stroji srednji uvedejo dva tuja jezika, (nem+ ang), kar pride seveda zelo prav ko delaš za koga od zuni, ampak prvo moraš znati kaj matematike, da lahko kaj pokažeš tujcu, drgač mu lahko sam pleskavice obračaš v mcdonalsu.

Bistveno stvar ki ti jo polagam na srve in v glavo glede faxa pa je :

ZA KONČAT FAX NE RABIŠ BIT PAMETEN ALI NADARJEN AMPAK VZTRAJEN.

lp, Boris
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a srsen » 18.12.2018 7:03

Ma kakšna šola... Kar na šiht pa na projekt za velike pare. Sej v pol leta se marsikaj naučiš,... :wink:

Samo pazit je treba. da ni potem: Vse je ok in super zgleda, sam dela ne :lol:
To the optimist, the glass is half full. To the pessimist, the
glass is half empty. To the engineer, the glass is twice as big
as it needs to be.
srsen
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a vili » 18.12.2018 9:46

te "prvomajke" in "ade" se bodo še dolgoooo dolgooooo vrtele, jih nebodo zamenjali nobeni hass-i, mazak-i... :evil: ne živi v oblakih :( :-?

misliš, da bo šlo to vaše ekološko reševanje, kar smo mi zahebali, brez matematike, ha ha "malo morgen", pa še kako "huda!!!" bo morala biti zadaj..., da ne boste še bolj zahebali kot smo mi...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 18.12.2018 11:25

En dober vic sem se zdaj zmislil. :D

Kaj je razlika med strojnikom, ki obvlada matematiko in strojnikom, ki je ne ? :-?

Prvi daje navodila drugemu. :P

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 18.12.2018 12:01

Sicer je žalostno, samo a ni ponavadi kontra? :cry:
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 18.12.2018 12:42

Hja, da nek projekt spraviš skozi in potem pripraviš dokumentacijo (navodila) za ostale, matematiko potrebuješ.

Če bi rad vodil kakovost, statistika (mathe) ne uide.

Če bi rad poučeval, matematika sploh ne uide :D

In če bi ti rad bil kaj več kot podizvajalec za švabota matematika in še marsikaj drugega NE uide.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 18.12.2018 12:58

vili napisal/-a: ne živi v oblakih :( :-?

Če ga pa v aviacijo vleče vili :D
menda mora bit mal domač tam gor.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 18.12.2018 13:12

Če ti matematika ne leži, zavij mimo strojnega faxa lepo na filofax. Tam te bo tvoja angleščina lepo popeljala, kamor boš želel.
Glede zaplankanosti, ja strojniki s fax-a smo nekoliko zaplankani, posebni, čudni, pač za ta poklic moraš biti rojen. V nasprotnem primeru študiraj neke jezike, starogrščino, ali pa še bolje, vpiši se na FDV.
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a srsen » 18.12.2018 13:48

33test napisal/-a:Glede zaplankanosti, ja strojniki s fax-a smo nekoliko zaplankani, posebni, čudni, pač za ta poklic moraš biti rojen

Tole nekako povzame trditev: https://www.youtube.com/watch?v=g8vHhgh6oM0 :lol: :lol:
To the optimist, the glass is half full. To the pessimist, the
glass is half empty. To the engineer, the glass is twice as big
as it needs to be.
srsen
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Gui » 18.12.2018 14:29

A ni tako da so matematiko postavili kot pogoj samo za RRP za PAP pa ne?
Gui
Sodelavec
Sodelavec

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov