STROJNISTVO.com • Poglej temo - Varjenje literatura

Varjenje literatura

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Varjenje literatura

OdgovorNapisal/-a Abarth1 » 3.1.2019 23:36

Pozdravljeni.

Doma imam varilni aparat Varstroj 251 supermig in občasno varim kakšne manjše konstrukcije predvsem za hobi.

Zanima me, če kdo pozna kakšno pametno literaturo, ki zajema tehnologijo varjenja, tehniko varjenja (z elektrodami, mig-mag, tig), morebitne nepravilnosti zvarov in kakšne osnovne napotke za varjenje jekla ali ostalih kovin, zlitin.

Hvala za odgovor.

Lp
Abarth1
Pripravnik
Pripravnik

Re: Varjenje literatura

OdgovorNapisal/-a pujs » 4.1.2019 7:10

Abarth1 napisal/-a:Pozdravljeni.

Doma imam varilni aparat Varstroj 251 supermig in občasno varim kakšne manjše konstrukcije predvsem za hobi.

Zanima me, če kdo pozna kakšno pametno literaturo, ki zajema tehnologijo varjenja, tehniko varjenja (z elektrodami, mig-mag, tig), morebitne nepravilnosti zvarov in kakšne osnovne napotke za varjenje jekla ali ostalih kovin, zlitin.

Hvala za odgovor.

Lp

Janez Tušek, Tehnike spajanja (če me spomin ne vara)
pujs
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 5.1.2019 23:05

Zdaj ko je zima in nimaš sigurno kaj počet malo preglej stvari od jody-ja, bivšega inštuktorja varjenja, je veliko posnetkov tudi pod masko, tako da vidiš kaj dejansko dela, potem pa greš lahko v delavnico to probat :P Je pa res da je malce neurejena stran....
http://www.weldingtipsandtricks.com
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 8.1.2019 13:44

kakšno imaš strokovno podlago.

če želiš it res v osnove, potem predlagam Metalurške osnove varjenja, od francoza Granjona. :lol: :lol:
ampak za pohištvene cevi in S235 ni take sile, pri popravilih pa tako ne več kaj imaš dejansko za en material.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov