STROJNISTVO.com • Poglej temo - Postopki varjenja jekel

Postopki varjenja jekel

Mojstrski, tehnični, univerzitetni, visokošolski, podiplomski, ... študij

Moderator: -M-

Re: Postopki varjenja jekel

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 10.1.2019 18:00

ahonen94 napisal/-a:
Duroplast napisal/-a:O Bože, baci ciglu i budi vrlo precizan...

S takim odnosom je bolje, da greš za mesarja, pa še to raje ne, ker bi se mi čevapčiči zagabili.

Dali smo ti napotek in lahko rečeš samo HVALA. Če pa hočeš, da ti še nalogo/poročilo napišemo, peneze na plano lepo po tarifi 50EUR/h pa da bo vsaj enkrat znanje cenjeno tako kot treba. :evil:

Napotek ali pametovanje/delanje norca? Pojdi ti rajši na nek otok kjer je čim manj življenja. Kdo je rekel da mi morš kako nalogo napisat?

Ti Fuks leni nisi niti pajčevine s priročnika pobrisal. Očitno vaša visokost resnično pričakuje več kot vire in informacije.

Ne verjemi vsemu, kar piše na internetu. (France Prešern, 1845)
Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 10.1.2019 18:04

ahonen94 napisal/-a:Grem. :D
Vidim da na tem forumu je samo gobcanje pa drkanje.

Adijo, pa zdrav ostani. Saj pride še življenje za tabo... :lol:
Pa knjigo Tehnologija varjenja, avtor Inoslav Rak vzemi v roke. Bo že nekaj.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 10.1.2019 18:11

grega09 napisal/-a:

On bi rad, da mu natipkamo zato, da bo lahk naredu Copypaste.

Še prepisovat se jim več ne ljubi. :lol:

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 10.1.2019 20:30

grega vse zastonj..., ni na mobitelu...
pa tako arogantno mularijo ala kao Ahonen, ma to je treba samo zbrcat, "odfukat" pa, da bo ta švasal, adijo, mu bo vse padlo na glavo, saj, če bo na njegovo noben škode... :evil: :evil: :evil:
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ahonen94 » 10.1.2019 20:42

vili napisal/-a:grega vse zastonj..., ni na mobitelu...
pa tako arogantno mularijo ala kao Ahonen, ma to je treba samo zbrcat, "odfukat" pa, da bo ta švasal, adijo, mu bo vse padlo na glavo, saj, če bo na njegovo noben škode... :evil: :evil: :evil:

Foter ti je mulc..js bom tebe zbrcal, izrodek
ahonen94
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a ahonen94 » 10.1.2019 20:44

Duroplast napisal/-a:
grega09 napisal/-a:

On bi rad, da mu natipkamo zato, da bo lahk naredu Copypaste.

Še prepisovat se jim več ne ljubi. :lol:

Mater si brihten. Dej mi povej katero stopnjo izobrazbe maš pa kateri faks (Lj,Mb) da se takoj tja vpišem ker bi rad bil isto brihten
ahonen94
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a ahonen94 » 10.1.2019 20:45

grega09 napisal/-a:

Hvala za lepe želje.
ahonen94
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 10.1.2019 21:05

ahonen94 napisal/-a:
Mater si brihten. Dej mi povej katero stopnjo izobrazbe maš pa kateri faks (Lj,Mb) da se takoj tja vpišem ker bi rad bil isto brihten

Tebi manjka še kaj več kot samo faks, da boš meni primerljiv. Za začetek vzgoja in kultiviranost, kakšna opravljena šola in delovne navade.

Kaj šele, da se boš primerjal z ostalimi. Tko se to ne dela. S tako aroganco nimaš kaj delat v poslu, ker ko se boš kdaj pogajal vedi da vsaj še trije kljuko na vratih držijo, da vskočijo v posel namesto tebe.

In če repliciram... ja dobesedno si ZAHTEVAL da ti napišem postopek/rešitev naloge, ker ti je bilo izpod časti odpreti priročnik. Za koga ku*ca se imaš?

Zamisli se.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ahonen94 » 10.1.2019 21:27

Duroplast napisal/-a:
ahonen94 napisal/-a:

Tebi manjka še kaj več kot samo faks, da boš meni primerljiv. Za začetek vzgoja in kultiviranost, kakšna opravljena šola in delovne navade.

Kaj šele, da se boš primerjal z ostalimi. Tko se to ne dela. S tako aroganco nimaš kaj delat v poslu, ker ko se boš kdaj pogajal vedi da vsaj še trije kljuko na vratih držijo, da vskočijo v posel namesto tebe.

In če repliciram... ja dobesedno si ZAHTEVAL da ti napišem postopek/rešitev naloge, ker ti je bilo izpod časti odpreti priročnik. Za koga ku*ca se imaš?
Zamisli se.

Ne ti meni o vzgoji. Lepo sem vprašal za postopke varjenja za tista 4 jekla, ker sem preiskal po internetu kar nekaj strani pa tudi člankov in nisem našel, knjige za varjenje pa žal nimam, knjižnica ki ima to knjigo pa je predaleč.
Mimogrede, delam magisterij, ta teden sem ponoči v službi..po službi in spanju se učim ves zbit,poleg tega imam doma kup dela. Tako da ne ti meni o delovnih navadah!!!!
V priročnik sem pogledal in za jekla za poboljšanje ter cementacijo nisem našel nič, za ostala 2 jekla pa nisem siguren.
Še enkrat, če ti je izpod časti napisati tistih par besed v odgovor ignoriraj post.
Za koga se imam? Za navadnega ``radnika´´, kljub temu da bom počasi magistriral (in bom delal v pisarni) in mi ni izpod časti delat v proizvodnji da se nekaj naučim.
P.S.: Malo poglej svoje poste. Nesramen si in to sem ti tudi vrnil. Prvo pred svojim pragom pomedi.
ahonen94
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Duroplast » 10.1.2019 22:08

Imam občutek, da te smer ne veseli.

Duroplast
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 10.1.2019 22:24

če imaš kakšno specifično vprašanje ti lahko pomagam, ker delam s temi jekli, samo ti si postavil vprašanje na katero bi lahko odgovoril na sto straneh. To področje je zelo obširno... ...recimo eno orodno jeklo je lahko jedro livarskega orodja, je potrebno popraviti 5x5 mm se naredi lasersko, nek prebijalni nož se lahko zavari s tigom ali elektrodo, kakšno večjo površino z magom ali celo dual shieldom. Preveč je tega... ...s takim odnosom se boš tu gor pa hitro zameril večino...
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ahonen94 » 10.1.2019 23:04

Duroplast napisal/-a:Imam občutek, da te smer ne veseli.

Kako lahko ti za mene govoriš da me to ne veseli? Dej ne nakladaj nekaj na pamet. Če me ne bi veselilo oz. zanimalo ne bi spraševal ampak bi šel na izpit češ, če bo bo, če pa ne bo pa jeb***.
ahonen94
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a ahonen94 » 10.1.2019 23:06

kenny napisal/-a:če imaš kakšno specifično vprašanje ti lahko pomagam, ker delam s temi jekli, samo ti si postavil vprašanje na katero bi lahko odgovoril na sto straneh. To področje je zelo obširno... ...recimo eno orodno jeklo je lahko jedro livarskega orodja, je potrebno popraviti 5x5 mm se naredi lasersko, nek prebijalni nož se lahko zavari s tigom ali elektrodo, kakšno večjo površino z magom ali celo dual shieldom. Preveč je tega... ...s takim odnosom se boš tu gor pa hitro zameril večino...

Razumem ja. Sej bolj ko berem svoje zapiske, bolj vidim da je celotna fizikalna metalurgija jekla, livarstvo, struktura materialov in še kaj skrito tukaj zadaj.
Se bova pogovarjala prek ZS da ne bo kdo vtikal svojega kljuna še v to debato.
Glede odnosa pa, kar dobim, to vrnem.
ahonen94
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Deutz » 10.1.2019 23:43

ahonen94

Glej... verjetno si ga zasral ko te vsi prcajo.... saj razumem da si nervozen če si v takšni stiski kot si povedal. Samo... hm če pričakuješ sodelavo potem se je potrebno prilagodit sredini ...

Brez zamere.... ampak mislim da bi bila rešitev če malo premisliš .... in se opravičiš ....
GARANTIRAM TI da boš dobil veliko več nazaj dobrega kot pa pričakuješ.... splača ti se in če ne verjameš poskusi tudi če se za jezik vgrizneš.... tukaj so prekaljeni strokovnjaki in veliko so pripravljeni pomagati če jih spoštuješ !!!
Zadnjič spremenil Deutz, dne 10.1.2019 23:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a ahonen94 » 10.1.2019 23:48

Deutz napisal/-a:ahonen94

Glej... verjerno si ga zasral ko te vsi prcajo.... saj razumem da si nervozen če si v takšni stiski kot si povedal. Samo... hm če pričakuješ sodelavo potem se je potrebno prilagodit sredini ...

Brez zamere.... ampak mislim da bi bila rešitev če malo premisliš .... in se opravičiš ....
GARANTIRAM TI da boš dobil veliko več nazaj dobrega kot pa pričakuješ.... splača ti se in če ne verjameš poskusi tudi če se za jezik vgrizneš.... tukaj so prekaljeni strokovnjaki in veliko so pripravljeni pomagati če jih spoštuješ !!!

Zasral? Lepo sem vprašal :D
Nimam se kaj komu opravičevat, nisem jaz začel.
Res je, zdej bo kdo rekel da je otročje samo zakaj bi to storil?
Itak so pokazali da znajo človeka samo žalit in poniževat. So pokazali da so prekaljeni še v čem drugim. Tako kot sem danes začel na tem forumu bom tudi zaključil ker nima smisla.
ahonen94
Pripravnik
Pripravnik

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Izobraževanje

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov