Pravzaprav prvo otpreš kisik minimalno (komaj da kaj slišiš) da se acetilen ne skadi in črne saje zaserjejo delavnico... potem pa kot so že povedali.
... za 4-ko pa lahko daš kr 0.5 acetilena in 4-5 kisika če bo pa preveč in ne boš mogel fino regulirat kisik boš pa malo zmanjšal pritisk kisika kot je že rečeno.
Ali imaš varovalke na pištoli ??? !!!... obvezno in ne se hecat... acetilen se lahko vžge v cevi ko ti poči na gorilniku potem pa cev lahko poči to pa ni dobro predvsem če jo držiš med nogami !!
Tudi kisik ne sme potisniti acetilen nazaj v jeklenko ker če se poveča pritisk acetilena lahko pride do samovžiga... takrat pa edino kaj mogoče pomaga je hlajenje in hlajenje in hlajenje jeklenke z vodo.
...ja in glej da bodo jeklenke vedno vezane za nekaj čvrstega z verigo ali pa vsaj drotom... ker če pade in odlomi ventil na kisiku pri 150 barih imaš V2 raketo v delavnici
In še nekaj... Acetilen ne smeš nikoli položit leže dokler uporabljaš kjer je notri v infuzorijski zemlji aceton v katerem se otaplja acetilen in tako rata pasiven...
Verjetno vse to že veš ampak opozorilo ni na odmet... tudi drugim ki to berejo
Jeklenko acetilena bi po pravilu blo treba odpret do koca močno ker takrat zatesni ta zgornji del osi ventila ki jo obračaš. Jaz delam nepravilno on odprem samo za en obrat da lahko čim prej zaprem če bi kaj šlo narobe.. pa to ni vredu.. namreč že sem imel spuščanje acetilena na cevi ki se prepogiba pri pištoli in se mi je že par krat vžgalo... nič ni bilo hudega ampak to ni dobro...