epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Za razmak podpor 650 mm vzameš le eno plast 18 mm na pero/ utor. Še bolje je dve plasti 15 mm, ki se polagajo križno ter med sabo vijačijo na 20 x 20 cm.Demz napisal/-a:nazadnje sem to delal v dveh plasteh, 18 + 12 mm. Ali je kaj drugače, če vzamem enake debeline, torej 15 + 15 mm ?
Aja, podprto bo na vsakih 625 mm na lesene morale 60 x 160 mm, plošče pa bi bile široke 1250 mm na pero in utor.

Če ti zadošča kot dušenje zvoka, OK. Ne gre za škripanje pač pa za trd korak, padec žlice, …, ki se sliši v spodnjo etažo in je moteč.Med podkonstrukcijo in prvo plastjo OSB sem položil filc, med plastema OSB pa nič.
Zaželjena skica, tega besedila ravno ne razumem enoznačno. Lepljenec 6 x 16 cm kot nosilec tal stanovanja, položen na razmaku 65 cm je samostojen dovolj nosilen z 340 cm med podporama.so položene lege, ki držijo strop spodnje etaže, toda te niso ravno nosilne - vse to bom zvezal v celoto s temi mojimi lepljenci. Glavne obremenitve bodo na teh štirih nosilnih strešnih konstrukcijah.
Ali je to spodnji poveznik trapezne obese?razmik med nosilnimi tramovi (v bistvu konstrukcijo ostrešja) je 5 m (!).

Žerjavar napisal/-a: Ali je to spodnji poveznik trapezne obese?

Trapezna obesa, kot del nosilne konstrukcije je namenjena za obremenitev od teže komplet strehe (ostrešje + kritina) ter snega, kar je skupaj glede na lokacijo 200 do 300 kg/m2. Zdaj pa imaš namen dodati še težo tal prostora in premično obremenitev prostora (predpis) kar je 200 do 250 kg/m2. Obremenitev nosilne konstrukcije (trapezna obesa) bo skoraj podvojena. Jaz nebi tako. Naredi skico (tloris) nosilnih zidov, pa se nosilno konstrukcijo tal nasloni na zidove.Ali je to spodnji poveznik trapezne obese?
Ja. Zadeva je zdrava za videti
V skico vriši tudi te lege (stropnike) in povej dimenzijo (presek).vmes so položene lege, ki držijo strop spodnje etaže, toda te niso ravno nosilne
Trdnostno bo enako, če je med sabo vijačeno. Zame praktično pa je samo ena dimenzija (15 + 15 mm).o OSB ploščah ? Dvoplastno, 18+12 , ali 15+15 mm

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov