Pozdravljeni,
Na tem forumu sem v preteklosti našel že mnogo uporabnih nasvetov, sedaj imam pa vprašanje in je bil čas, da se registriram in vprašam.
Kupujem kompresor, ki bi ga uporabljal izredno malokrat (1-3 krat mesečno) za potrebe recimo temu hišnih in okrog hišnih del.
Primarna opravila za kar bi ga potreboval: izpihovanje, pumpanje avtomobilskih gum, žog, manjšega bazena, preše za grozdje, vijačenje avtomobilskih koles.
Opravilo, ki bi ga še želel s časoma z njim početi: barvanje vrtne garniture in ograje.
Sicer imam HVLP od Wagnerja, ampak je toliko čiščenja, da me kar mine uporabljati.
Sedaj imam prenosni membranski kompresor (starost 70 let), ki je pa izredno glasen in nadpovprečno težek ter nima nobene moči za izpihovanje npr., pnevmatiko pumpa celo večnost.
Kaj pričakujem od kompresorja:
- tip: batni
- prenosljivost, lahko na kolesih
- ne prevelikih dimenzij (z rezervoarjem med nekje 24 - 60 litrov)
- čim bolj enostavno vzdrževanje
- zagotavljanje servisa in primerne podpore pri nas
- relativno tiho delovanje (do 95 dBA)
Cenovno mi zadeva ni toliko pomembna, če lahko pričakujem od tega kvaliteto.
Nekako sem navajen, da kupujem (pol)profesionalni razred aparatov in imam potem lep čas mir s servisi in zapleti.
Ne vem zakaj, ogledanega imam tega.
Predvsem me je pritegnila kompaktnost, pokončna lega in glasnost 80 dBA in tudi oznaka, da gre za profesionalni produkt. Ne poznam pa proizvajalca in ne želim, da se po nekaj letih pripeti, da ni servisne podpore in rezervnih delov zanj.
https://www.aerfast.si/si/orodja/kompre ... 4-aerfast/Pregledal sem tudi ponudbo pri Dilex-u, pa ne najdem ničesar kar bi mi bilo po godu.
Prosim za nasvet in usmeritev kaj gledati, katere znamke so pri nas primerno podprte in ali mogoče za to kar sem naštel, potrebujem povsem drugačen tip kompresorja.
Najlepša hvala in lep pozdrav,
Darko