STROJNISTVO.com • Poglej temo - Gorilnik na pelete - težave in nastavitve

Gorilnik na pelete - težave in nastavitve

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Re: Gorilnik na pelete - težave in nastavitve

OdgovorNapisal/-a Niko87 » 4.12.2018 22:03

Jaz imam peč riello na olje. Pelete imam enerles in pa bioles horizont.
Če bi mogoče bil problem, da imam prevelik vlek na peči, bi moral loputo namestit in zapreti malo.

Kaj pa je razlika navaden ali moduliran način?
Niko87
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a luka32 » 5.12.2018 6:50

Nastavitve gorilca so različne za vsakega proizvajalca pelet. Modularni način je nekaj podobnega kot inverter pri tč. Če imaš recimo moč nastavljeno na 3, dela do 3, ko se segreje pa zmanjšuje moč na 2 in 1.
luka32
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a brome » 12.4.2019 8:58

Imam naslednjo težavo pri peletih.
Zadnje čase mi pri vžigu pelet butne nazaj iz peči dim (ćez lino na vratih kjer lahko pogledaš če peleti gorijo), ko to naredi pa potem normalno dela. Ko potegne normalno se iz dimnika tudi pokadi bel dim. Potsledično se mi poleg golrilca nabere tudi žaganje, kot bi peleti razpadli. Bi še zastopil, da bi se nabrale saje ko iz peči butne nazaj, je pa samo belo žaganje.
Serviser mi je nastavljal ferroli gorilnik, ker je rekel, da je bil čisto razštelan??? Ampak po dveh nastavitvah serviseja, stvar ni nič boljša. Ker sem mislil, da je mogoče peč slabo očiščena sem jo temeljito očistil, pa še dimnikar se jo je lotil in je res spucal v nulo dimnik in samo peč.
Ampak to se še zmeraj dogaja. ne bom rekel, da pri vsakem vžigu peletov, ampak zelo pogosto.

Ima kdo kaj izkušenj s tem, kaj še narediti. Malo se bojim, da nebo kdaj kaj počilo.
Prej se to ni dogajalo. Sedaj kak mesec pa so težave.

Hvala.
brome
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 12.4.2019 9:12

Ali imaš dovod zraka v kurilnico,da ni prostor zadihtan.Pa toplotna je tudi lahko problem,če ima speljan odvod zraka ven iz prostora vleče zrak iz peči v prostor ne pa v dimnik.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a brome » 12.4.2019 9:23

KOUTER napisal/-a:Ali imaš dovod zraka v kurilnico,da ni prostor zadihtan.Pa toplotna je tudi lahko problem,če ima speljan odvod zraka ven iz prostora vleče zrak iz peči v prostor ne pa v dimnik.

Zraka je dovolj, sem pa tudi v kurilnici nagnil okno, ker sem tudi sam pomislil na to, pa ni pomagalo. Prej je bilo okno zaprto, pa je delalo normalno. Toplotne pa zaenkrat še nimam.
brome
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 12.4.2019 10:39

razmišljam, meni se dogaja podobno, imam vodni kamin...:

dimnik mrzel, ni pravega vzgona, ko "sveča" greje pelete jih uplinja, nastaja monoksid in samo dimi..., kurišče je polno dima, ja, ko se pa vname plamen, ko pride do druge faze gorenja co2, pa še kaj je pa v redu, potegne, vzrok, kaj vem, morda preveliko polnjenje pri vžigu, preveč vlage v peletih, težko reči..., če podkurim s peleti na žlici zakurjenimi na plinskem štedilniku, se ta vzbuh ne dogaja, malo se igram, kar tako, malo iz zajebansije, imam čas...

ja tudi meni zakadi kako minuto, ker je polnjenje preveliko, ko pade polnjenje na optimalni režim - stabilizacija, potem dima ni več, razen pri zelo nizkih temperaturah kondenzacija..., vidim pa pri sosedih, da jim kadi bolj kot meni, zakaj pojma nimam???
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a brome » 12.4.2019 12:07

Kje pa se nastavi prvo polnenje, ko gre gorilec v ponovni vžig? Sam sem spreminjal t7 pa ni haska. Se mi zdi da t7 nima vpliva na prvo polnenje.
brome
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 12.4.2019 12:37

glej, ne poznam, oprosti, imam edil kamin..., lahko pa, da tudi sveča peša, ma piharij kolikor hočeš...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a brome » 18.12.2019 11:50

Meni pa ogreje peč na 56 stopinj, potem pa peč ugasne. Imam nastavljeno na u1=75 stopinj.
Ponovno zažene ko je na gorilniku 50 stopinj.
Ne vem zakaj ne gre na več stopinj. Ko je mraz je premalo teh 56 stopinj Celzija, na več jo pa ne spravim.
Gorilnik Lamborghini, peč pa Kiv ntk-pb25.

Mi zna kdo kaj svetovati kao spraviti na več stopinj.
Hvala
brome
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost