STROJNISTVO.com • Poglej temo - lepilo-magnet

lepilo-magnet

Dela v hiši in okoli nje, manjša popravila...

Moderator: -M-

lepilo-magnet

OdgovorNapisal/-a susa » 19.4.2019 20:32

Mam še eno vprašanje, če mi lahko kdo da nasvet.
Čepi za motor, menjalnik imajo na čepu magnet. Zanima me kakšno lepilo bi bilo ustrezno za prilepit magnet v čep. V čep je zvrana luknja fi 8 in globine 3mm in v to luknjjo bi zalepil magnet fi 8 x5mm.
Potrebno je, da magnet dovolj drži, da med obratovanjemslučajno ne pade med zobnike in poškoduje zobnike.. Čep bo montiran na rotacijsko koso. Hvala.
susa
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: lepilo-magnet

OdgovorNapisal/-a najed01 » 20.4.2019 6:14

https://gluetec.si/marken
Nijh pokliči. Imajo terenskega tehnologa, ki ti bo svetoval.
Program, ki ga prodajajo-zastopajo je res pro rang, in temu primerna je tudi cena...

Drugače pa mislim, da ne boš nič zgrešil z Loctite 4070.
Lp
najed01
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a drejach » 20.4.2019 6:47

Tudi loctite 638 in podobna lepila za spajanje cilindričnih delov bi morala biti ok. To je v splošnem, za konkretni primer pa manjkajo podatki o materialih, temperaturah, hitrosti, geometriji itd.
drejach
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 20.4.2019 10:01

Loctite 243.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a susa » 20.4.2019 13:20

Hvala,
Magnetek je tak http://www.svetmagnetov.com/d8x5, vijak pa jeklo ?..
susa
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 23.4.2019 6:13

če takle magnet daš v luknjo kot si napisal v prvem sporočilu ga že brez leplenja ne boš več spravil ven... :lol: :lol:
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a susa » 23.4.2019 9:56

ja sem v tej smeri tudi že razmišljal da ni nobene pretirane bojazni da bi magnet padel med zobnike saj tudi če bi padel bi se prijel na dno ohišja. Vseeno pa me je zanimalo če obstajajo kakšna ok. lepila. Je pa cena lepil za tako količino kot bi rabil :oops: .
Gledal sem en vijak z magnetom pa se mi zdi, da ni bil prilepljen magnet ampak samo vstavljen v luknjo globina 3 mm in nato je malo rob luknje stisnjen in tako prime še dodatno magnet v luknji.
susa
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 23.4.2019 10:10

ma malo "zakirnaš", ne kompliciraj..., meni se je v menjalniku - diferencialu še na 101 - ki (kdor ve kaj je "stojadinka") sesul iglični ležaj od pogonske gredi kolesa, moja šlamparija pri montaži, pa so iglice padle v korito, "nikome ništa", ma jih olje 90 ni moglo dvignit med zobnike..., je teklo brez problema, dokler je nisem sesul..., sem pa sesul dve...
Zadnjič spremenil vili, dne 23.4.2019 12:20, skupaj popravljeno 1 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 23.4.2019 12:17

Magneti so zelo krhki in pri "kirnanju" se bo zagotovo odkrušil, če ne zdrobil.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 23.4.2019 12:22

sem rekel "malo"..., toliko krhki pa zopet niso, da bi pokali, že, če ga malo bolj grdo pogledaš... :o :D ..., pa ne po magnetu, ampak po tistem vijaku..., ali karkoli že ima, ja "kirner" mora pa biti ostro nabrušen in čim tanjšega premera..., ja pa z "abčurkom"..., to pa..., pa vse vpeto v "šraufštoku", togo, to ne more držati v roki :evil: :evil: pa naj proba, če ga bo z roko izvlekel..., uau..., pa lepila, (kupiti "eno kilo???" za eno kapljo, za ta magnet, po dveh treh letih pa vržeš v kanto, kje je tu "zelenost", pa naši potomci, ...) pa kaj vem kaj še vse, včasih smo tako zagotavljali prilege..., da ne pozabimo, samo toliko..., tudi na "sojuzu" so rusi imeli običajni tintni svičnik..., če se ga še kdo spomni... :o :D :D :D

ja tudi kašne "gehajze" smo znali nasketi, nakirnati, če smo predrejali, nevem zakaj ne..., tudi za logerje in je laufalo par let, je prej crknil lager kot kaj drugega..., dobro, malo smo vedeli kaj počnemo..., čisto malo...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 23.4.2019 20:00

vili napisal/-a:ja tudi kašne "gehajze" smo znali nasketi, nakirnati, če smo predrejali, nevem zakaj ne..., tudi za logerje in je laufalo par let, je prej crknil lager kot kaj drugega..., dobro, malo smo vedeli kaj počnemo..., čisto malo...

to je blo takrat ko je blo zravn drepanka še omara s pijačo, za med pauzo ali pa za med šihtom :lol: :lol: pol je pa kakšna toleranca všla, pa je treba mal auftragat...
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a susa » 23.4.2019 20:59

Hvala fantje.
Za lepilo ne bom dajal 20-40 eur. Dobim 20 magnetkov 10 eur, (rabim pa dva) tako, da bo nekaj z kernanjem že ratalo. Je pa to pri disk kosilnici. Novejše imajo magnet. Ta moja je starejša pa ma čep brez magneta. In če bi ga imela bi bilo mogoče manj poškodovanih zobnikov, ko mi je en zob odlomilo in ga valjalo med drugimi zobniki, da je bila kosilnica na prvi pogled kot šbba baba za na pokopališče :wink: . Mam sedaj novo kosilnico to pa bom zrihtal v nulo in jo prodal.
susa
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 24.4.2019 7:57

boris:

omara - tabernakel..., da teg nebi bilo???, pa veš, da na suho ni nič laufalo, ja, drejarija bi bila ajnfoh :D :D , če nebi bilo zadnjega špana... :-? :-?

susa:
da ti je odtrgalo zob na zobniku ni krivo to, da nisi imel magneta, ampak je popustil koren zoba, dobro lahko tudi malo, po tem pa ni bilo več pravilnega ubiranja in je bilo kar je bilo...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Sam svoj mojster

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost