STROJNISTVO.com • Poglej temo - Zaklenjen predalnik

Zaklenjen predalnik

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Zaklenjen predalnik

OdgovorNapisal/-a masinist » 18.5.2019 6:50

Doma imam predalnik z orodjem, ki ga ne morem odpreti, ker je zaklenjen. Zagotovo ga nisem zaklenil z ključem in ključ kam odložil.
Predvidevam da je ključ v zgornjem predalu. Po moje sem zaprl predal in se je zaklenil. Očitno ima to možnost.
Zanima me ali je kakšna možnost ga odpreti brez uničenja ključavnice?
Imam pa še enega modre barve za katerega imam ključ. Ta ključ gre tudi v ključavnico od predalnika bele barve vendar jo ne odklene. Zanima me ali je možno na osnovi tega ključa narediti univerzalni ključ?

lp, masinist
Priponke
kljucavnica.jpg
kljucavnica.jpg (346.07 KiB) Videno 2548 krat
predalnik1.jpg
predalnik1.jpg (449.31 KiB) Videno 2548 krat
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Zaklenjen predalnik

OdgovorNapisal/-a grega09 » 18.5.2019 9:05

grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 18.5.2019 10:16

Pokličeš Stipota pa ti pride odpret, tudi glede "univerzalcev" ti razloži...

Gre pa tudi z acetilen+kisik, pomoje bo ključavnica ostala nepoškodovana (le najti jo bo morda težko) :lol:
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 18.5.2019 11:08

sem pred destletji (90 91???) v Splitu, sem bil na maps, hotel BELeVUE, zaklenil kluče v opel kadetu. zjutraj je treba na teren, k partnerju ??? uau, kaj zdaj, vidim ključe na zadnjem sedežu..., prvi ključar par deset metrov stran od hotela, "ja se ne bavim obijanjem auta", naslednji v isti ulici, "nema frke", vzel je šop ključev, "špijunov", žičk, pa še klešče, kos žice in "šraufencigar", prideva do auta, uf pravi on, jeba - opel...!!!, kluči, pa špijuni po ključavici..., nič, po kake četrt ure pa, vzame tisti drat pa klešče in šrufencigar, razpre vrata ob strehi, in z dratom dvigne čep... :D :D , Eureka...
pa mu rečem, "dobro nisi to majstore mogo napraviti odmah", a on "a kako, da ti napaltin...", sem popiz... :D , pa kolikor bi rekel toliko bi ti dal... , simpatično..., sva pol še nekaj spustila po grlu...

dobro to je zgodba, ki ti ne bo nič pomagala...

parkiral sem pa tu pri rdeči gospe...

split.JPG
split.JPG (116.16 KiB) Videno 2456 krat
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a susa » 18.5.2019 21:16

če bi bil 100%, da je ključ v prvem predalu prideš lahko z vrha v predal. Drugač pa rabiš strokovljaka iz podzemlja.
susa
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a konstrukterac » 19.5.2019 11:20

Če se ne motim, imajo Lista omare z zadje strani pločevino zapeto na malih ušesih ki so zakrivljeni v konstrukcijo.
Poizkusi z izvijačem poravnati ušesa in snemi dol pločevino. Nato imaš po celotni višini kvadratno palico katero obrneš za 45 stopinj in se ti bodo vsi predali odprli. Poberi vse predale ven, polozi pločevino nazaj in zakrivi ušesa..
8)
konstrukterac
Pripravnik
Pripravnik

,Re: Zaklenjen predalnik

OdgovorNapisal/-a drejer » 19.5.2019 11:23

Zadaj na sredini 5 cm pod vrhom izreži luknjo 3x3 cm in skozi njo primi okroglo štango ki jo vidiš,jo zasukaj s kleščami,predali se odklenejo,nato zavariš luknjo nazaj,tako sem rešil jaz pred leti,upam da je omara ista
Drejem in se smejem.
drejer
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov