epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

vili napisal/-a:saj bi kaj napisal, ampak ti bo že žerjavar vse naložil, te bo pekla glava...![]()
![]()
, samo malo počakaj..., ne bo lahka...

Ali misliš, da s postavitvijo vprašanj na forumu delaš uslugo nekaterim, ki komaj čakajo, da bi lahko odgovorili?Lahko tut ti kaj napises ce zelis..

Žerjavar napisal/-a:Ali misliš, da s postavitvijo vprašanj na forumu delaš uslugo nekaterim, ki komaj čakajo, da bi lahko odgovorili?Lahko tut ti kaj napises ce zelis..
Zakaj bi drugi bili bolj prijazni od tebe? Ne odgovoriš na prvi dve vprašanji.

Običajna uporaba, ko je potrebna toplotna izolacija, sicer pa valoviti polikarbonat (ali kaka druga plastika). Imaš razlog?Polikarbonatno satovje
To pove zelo malo. Sem vprašal po kg/m2, najdeš pri ARSO ali pa povej lokacijo in nmv.Snega pa kot pravim zna past, ce je huda zima, pol metra ali vec..

Žerjavar napisal/-a:Običajna uporaba, ko je potrebna toplotna izolacija, sicer pa valoviti polikarbonat (ali kaka druga plastika). Imaš razlog?Polikarbonatno satovjeTo pove zelo malo. Sem vprašal po kg/m2, najdeš pri ARSO ali pa povej lokacijo in nmv.Snega pa kot pravim zna past, ce je huda zima, pol metra ali vec..
Pokaži skico, kako si si zamislil konstrukcijo.

Demz napisal/-a:"varil" ... Ok, torej ne komplicirati s cinkanjem, tudi brez njega gre čisto lepo. Če boš Žerjavarju dal kaj več podatkov, ti bo morda svetoval preseke, jaz bi pa rekel, da namesto cinkanja naredi preprosto fosfatiranje, pripravkov za to je danes kar nekaj, včasih smo pa uporabljali kar Ferrosan in je čisto v redu. Preko pa neko barvo, po želji.
Zadeva ne bo prav nič slabša od cinkanja, so pa pri tem varilni spoji obvladljivi. Če bi pa še vedno hotel imeti cinkano, se pa raje odloči za šraufano konstrukcijo. (Vijačeno, da me ne bo morda kdo popadel)

vili napisal/-a:prašno barval...???, kdo pa ima takšno komoro, da ti bo šla ta "švajsarija" notri, ja tam pri Grosuplju proti čušperku imate res eno lakirnico ???... , so nam barvali... , vprašaj..., beseda ni konj...

Zakaj nebi naslonil na kapno lego, da ne obremenjuješ obstoječih špirovcev?Bi se pa iz strehe iz spiravcev podaljsalo naprej nato na nosilne stebre in pokrilo..
Kaj je počez? Predvidevam da špirovci (nosilci v smeri poševnine).Počez pa bojo u profili,
V tehničnih podatkih kritine najdeš potreben razmak podpor glede na predviden sneg (160 kg/m2)satovje..mora pa bit dokaj mocno, pozimi lahko zapade kar nekaj snega:
Si v stanju variti jekleno nosilno konstrukcijo, pa ne veš, da pocinkanega železa nima noben trgovec za prodati.To se dela za kolega, on si zeli tako imet,

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov