epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Čisto odvisno od lista oz. rezila. Nekatera za les oz. iverico so tudi do 40mm, vsaj tako piše na škatli z rezili.fikus_ napisal/-a:Poleg tega je pa debelina reza (20 mm) kar konkretna za takšno žago.
Krožno že imam za les oz. iveral. Bo pa držalo, da so omenjene plastične plošče premajhne za takšno žago. Katero "mizno" si pa imel v mislih? Jaz sem razmišljal, da bi, kot je omenil ihne, kupil tračno.fikus_ napisal/-a:Nabavi krožno ročno krožno žago (ima naslon/vodilo za vzporedno rezanje), če pa nimaš velikih plošč za rezati, je pa še boljša mizna žaga.
Sem že poskusil z veliko različnimi lističi. Najbolje se še odnesejo rezila, ki jim zobje štrlijo malo ven levo/desno oz. imajo rahlo navjugano rezilo, najslabše pa čisto ravna rezila za "gladke" reze.vili napisal/-a:po "moje" ti je na eni strani kaka "pihdarija" žage skrgalo zobe... zamenjaj žagico z "novo", bo najlažje ugotoviti "feler"...
Kot sem že napisal, se le za silo odnesejo z vodilom. Potem bi bilo skoraj bolje, da odrežem prostoročno kolikor ravno pač gre in potem pobrusim do ravnega na tračnem brusilcu. Bom še parkrat poskusil, če pa ne bo šlo, pa nova (drugačna) žaga...Deutz napisal/-a:uporabi žagico za les z močno "šrenkanimi" zobi pa bo OK.

Demz napisal/-a:Vbodno žago vedno zanaša, saj je jasno, že ko vidiš, da je vodena samo na zgornji (pogonski) strani.. Vbodna žaga ni za natančne reze.

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov