epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Odvisno od organizacije dela:Deutz napisal/-a:Ali mi lahko razložite komu pa gre razlika med projektantskimi urami in plačo ???
...razen če projektant ne pije kavo in telefonira in googla... 75% delovnega časa.
npr.:

Žal je bilo približno tako tudi v socializmu. Sem v svojem prostem času naredil nekaj za drugo podjetje. Plačano sem dobil neto na svoj TR in prispevke direktno državi. Da bi dokumentacija bila pravno primerna, sem dobil drugo projektantsko podjetje, ki je (se z jeklom niso ukvarjali) dokumentacijo pregledalo in dalo garancijo, da je vse v redu, zaračunali so 2 x toliko kot sem jaz dobil bruto. Invetitor je plačal 3 x moje bruto.Deutz napisal/-a:Hvala Žerjavar za odgovor... sedaj mi je bolj jasno kam gre cca 7000€ od prisluženih cca 10000€
za projektanta ki rabi mizo, 10m2 prostora in dober računalnik v vrednosti enega mesečnega zasluška

Deutz napisal/-a:Hvala Žerjavar za odgovor... sedaj mi je bolj jasno kam gre cca 7000€ od prisluženih cca 10000€
za projektanta ki rabi mizo, 10m2 prostora in dober računalnik v vrednosti enega mesečnega zasluška

Deutz napisal/-a:Hvala Žerjavar za odgovor... sedaj mi je bolj jasno kam gre cca 7000€ od prisluženih cca 10000€

grega09 napisal/-a:Sicer pa nek povprečen neto in šiht brez večjih pretegov plus fušarija popoldne parkrat na teden ali pa čez vikend, pa se matematika izide.

Žerjavar napisal/-a: Da bi dokumentacija bila pravno primerna, sem dobil drugo projektantsko podjetje, ki je (se z jeklom niso ukvarjali) dokumentacijo pregledalo in dalo garancijo, da je vse v redu, zaračunali so 2 x toliko kot sem jaz dobil bruto. Invetitor je plačal 3 x moje bruto.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov