STROJNISTVO.com • Poglej temo - Laserski izrez delež prihodka?

Laserski izrez delež prihodka?

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Laserski izrez delež prihodka?

OdgovorNapisal/-a Azantis.inc » 20.7.2019 14:25

živjo, gledam da bi se spravil v storitev laserskega izreza kovin. Me pa zanima kakšen delež prihodka nosi samo storitev laserskega izreza tem večjim podjetjem kot Kovinc in Gorenc? Se to splača? a kako?
Azantis.inc
Novinec
Novinec

Re: Laserski izrez delež prihodka?

OdgovorNapisal/-a zetor6911 » 2.8.2019 9:19

V okolici MB je pomanjkanje laserskega razreza ne vem pa od kod si
teorija brez prakse je tak ko koula brez akse
zetor6911
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Azantis.inc » 4.8.2019 8:04

Po mojih informacijah je pomankanje povsod, sem pa iz gorenjske. glavna stvar ki je me zanima je koliko je prihodka od storitve izreza. Če kdo kaj več ve o tem.

Hvala
Azantis.inc
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 4.8.2019 9:16

kdor koli ti bo kaj tu napisal, bodo to "hausnumere", sam moraš malo narediti analizo, ni pa ta "kar tako" čez palec, bo potreben kak kos papirja...: investicija, amortizacija, krediti, obresti, pa fiksni stroški, variabilni stroški, zaloge materialov..., teh parametrov je kolikor hočeš, potem pa še kako se obnaša trg..., (konjuktura, recesija), dobro malo sem nametal...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 4.8.2019 11:16

Temu, kar je Vili napisal, se bolj učeno reče finančna konstrukcija. Če jo boš naredil in ugotovil, da se izide, potem greš v to. Brez je pa podobno loteriji!
Predvsem moraš imeti zasedene kapacitete, kader, ker sam vsega ne boš zmogel, kakšno abkantarco, . . .

Predvsem moraš pa biti človek za to.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nabijač » 4.8.2019 12:31

Jih je pa kar nekaj, tudi zelo kvalitetnih in ažurnih v Sloveniji:klik
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 4.8.2019 14:34

uff, ja "finančna konstrukcija"..., ta je največja yeba..., to moraš pa ponzati sam..., tu, če zahebeš..., ti potem tudi bog ne pomaga..., (moj pokojni fotr me je učil, vroče ti more biti takrat, ko računaš - kalkuriraš - ponudba..., če ti je vroče, ko delaš si vse zahebal, bil je računovodja)
so mi tu moji mojstri na laser odrezali njihov "pleh" cca 150 kg st52 debeline 15, kar nekaj kosov cca 20 in "lukenj"..., te so glavna postavka, za nekaj več kot 200€..., okoli Gorice je bilo skoraj 100 € več, pa kalkulirajte, "orientacija" kje ste..., dobro so mi "prijatelji", je bilo nekaj popusta..., lahko pa prilimam tudi risbe, kaj smo počeli...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost