STROJNISTVO.com • Poglej temo - Problem s hidravliko pri traktorju

Problem s hidravliko pri traktorju

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Problem s hidravliko pri traktorju

OdgovorNapisal/-a bambam » 19.8.2019 20:49

Imam problem s hidravliko na traktorju. Glavne zadnje rok, se pravi dvig/spust delujejo normalno, problem je pri hidravličnih ventilih oz spojkah (nevem kako se pravilno reče). Če priklopim stroj z nekim hidravličnim cilindrom ta neobremenjen deluje normalno, ven in notri. Takoj ko je obremenjen z vsaj 500kg pa v eno smer, mislim da notri ne teče lepo ampak cuka, premika se po mm korakih in ne tekoče, posledično se celoten stroj trese in oddaja zelo neprijeten nezdrav zvok. Če ta isti cilinder preklopim na drug par ventilov, je zadeva tam identična. Zadnja hidravlika pa deluje normalno tudi pod visokim obremenitvami 2 ton+, čeprav naj bi in hidravliko in ventili poganjala ista črpalka glede na navodila traktorja. Olja je povsod zadosti do maximuma. Še en podatek, cel hidravličen sistem gre prek joysticka in je vse elektronsko ampak se ne da regulirati hitrosti in je samo 0,1.
Prosim za pomoč, če kdo ve kje bi lahko bil problem in kako rešit.
bambam
Novinec
Novinec

Re: Problem s hidravliko pri traktorju

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 19.8.2019 21:07

Mogoče bi pomagalo, kateri traktor imaš!

Neobremenjen cilinder večkrat zapelji ven/noter, da odstraniš zrak iz sistema. Lahko, da je to.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a favorites » 20.8.2019 11:02

A maš blokiren ventil gor?
Maš kakšne dušilke?

Tukaj imaš problem ker je razlika v silah. Na eno stran ti bolj vleče kot na drugo in zato ti trese. Reši z dušilko. Če imaš blokiren ventil gor ti lahko močno trese. Tukaj lahko enako rešiš z dušilko na strani ko pelješ v tank.

Če bi imel zrak notri potem bi se to poznalo tudi pri neobremenjenem. Z nekaj gibi notri in ven pa bi celinder tudi odzračiv.
Lp
favorites
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a bambam » 20.8.2019 21:16

Evo hvala vama, mislim da sem rešil. Res sem probal z dušilko in zadeva deluje. Treslo je samo v smer, če je šel cilinder v smeri gravitacije. Problem je bil torej v premajhnem pretoku olja in elektronskih ventlilih, ker samo odpre cilinder v prosti pad, olja pa ni zadosti, da bi lepo tekoče bremzalo ampak pač trokira.
bambam
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a favorites » 21.8.2019 8:29

bambam napisal/-a:Evo hvala vama, mislim da sem rešil. Res sem probal z dušilko in zadeva deluje. Treslo je samo v smer, če je šel cilinder v smeri gravitacije. Problem je bil torej v premajhnem pretoku olja in elektronskih ventlilih, ker samo odpre cilinder v prosti pad, olja pa ni zadosti, da bi lepo tekoče bremzalo ampak pač trokira.

logično ker je razlika v silah. Rabiš dušilko ;)
Samo da si rešil. Moraš pa dušilko pravilno nastaviti.
Lp
favorites
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 21.8.2019 10:42

malo glede hidravlike, po mojem profesorju tušku, če se mora dušiti, potem se duši v povratnem vodu takoj za cilindrom..., če imaš seveda cilinder, če je roto motor...

je pa fino, če imaš shemo in vidiš kaj se v krogih dogaja, brez shem ja "štala"..., samo ugibanja...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov