STROJNISTVO.com • Poglej temo - Nov tehnološki peskovnik

Nov tehnološki peskovnik

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Re: Nov tehnološki peskovnik

OdgovorNapisal/-a vili » 20.9.2019 9:22

cnc...;
zakaj pa izpostavljaš ravno moje skromno ime..., vseeno hvala... :D :D , sem počaščen...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 20.9.2019 9:47

CNC tehnologija napisal/-a:Če smem bom naslednji teden dal gor na forum par slik izdelave enega bolj zahtevnega izdelka, ki sem ga sam programiral in predstavil postopek udeležencem.

Slike končnih izdelkov so zmeraj dobrodošle.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a CADfreak » 20.9.2019 13:05

Pozdrav

Jaz bi pa zelo rad videl video nastajanja enega od teh izdelkov, ki bodo v živo narejeni na tej predstavitvi...

Lp

Jože
CADfreak
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 20.9.2019 15:31

Moj kratki a zanimivi prispevek bo "online" modeliranje tipa Generative Design, izdelava tehnologije in programov za 5 osni hibridni CNC center DMG Lasertec 65. Organizator delavnice poskrbi za vse ostalo, tudi objavo in prikaz izdelkov. Jaz sem samo povabljeni gost-predavatelj.
Za tiste, ki ne boste uspeli priti v septembru, pa se lahko uredijo še dodatne delavnice, ni problema.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nabijač » 20.9.2019 15:38

CNC tehnologija napisal/-a:Če koga zanima udeležba sem pričel s pripravami za predavanja, prezentacije in delavnice v septembru 2019 na moje teme, ki so obravnavane v tehnološkem peskovniku.

Tole sem sicer očitno malo narobe razumel kot vabilo na tvoje tehnološko srečanje naslednji teden, a ni panike. Iz napisanega sem sklepal, da si ti organizator.
Je zelo pozitivno, da si se odločil, da nam boš tukaj predstavil svoje delo in poročal o doseženem na tehnološkem srečanju.

Joj še tole:
CNC tehnologija napisal/-a:Moj kratki a zanimivi prispevek bo "online" modeliranje tipa Generative Design,....

Kaj pa je to online modeliranje? Da ti modeliraš, mašina pa obenem sproti že dela ali da je morda lahko celo na drugem koncu sveta?? Sori, če je vprašanje nestrokovno, nisem poklicni strojnik.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 20.9.2019 16:39

CNC tehnologija napisal/-a:Moj kratki a zanimivi prispevek bo "online" modeliranje

Ne, pa ne bo. Tak prispevek bi bil sporen, saj bi bilo reklamiranje programskih produktov.

Jaz sem si razlagal, da bomo deležni fotografij dejanske izdelave kakšnega izdelka. To je bil en izmed redkih razlogov, da nisem te teme že prej zaklenil.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 26.1.2020 18:35

Na CAM delavnici po predstavitvi nismo delali kosov na mašineriji.
Vse skupaj ni bilo tako mišljeno in tudi prisotni so imeli heterogena pričakovanja od nje. Predstavitev je bila v smeri preko običajnega CAM_a na CNC centrih do robotskih izdelav / mehanskih obdelav v celicah.
Smo pa tudi pokazali en lep primer 3D konstruiranja s pomočjo FEM topološke optimizacije kjer lahko izdelke produciramo dejansko le še s pomočjo 3D tiskanja. Seveda ne samo na klasičnemu 3D printerju temveč tudi tiskanje z robotom na vertikalnemu pozicionerju.
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost