STROJNISTVO.com • Poglej temo - Je počila spirala v bojlerju?

Je počila spirala v bojlerju?

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Re: Je počila spirala v bojlerju?

OdgovorNapisal/-a aljuska » 1.10.2019 7:37

Vprašala sem vas, ker se na te zadeve ne spoznam. Kar se da, naredim sama, zamenjala sem grelec, pipo v kuhinji, wc kotliček, okrog te centralne pa res samo tisto, kar zna vsak, ostale stvari raje vprašam ali pokličem mojstra. Ker pa so mojstri zelo dragi in znajo za vsako malenkost krepko zaračunati in ker vem, da nekateri veliko znate in veliko veste, sem se obrnila na vas :wink: , da bi morda težavo rešila sama in se sproti še kaj naučila. Sosedov nimam takih, ki bi pomagali pri takih stvareh, v družini tudi nikogar več sposobnega, mož pa je, žal, mnogo prezgodaj, pokojni in se mi zdi, da odkar ga ni več, vse crkuje, hehehe. Sem pa našla nekoga, ki mi bo prišel danes pogledat, kaj se dogaja. Hvala vsem za pomoč in lep dan :D .
aljuska
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 1.10.2019 8:08

aljuška, kakapo dol..., bi rekel srečko... :D , je pa glede ogrevanja in bojlerja vse v redu..., nič bat... :lol:
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a aljuska » 1.10.2019 8:12

vili, hvala za spodbudne besede :D
aljuska
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Demz » 1.10.2019 8:17

Bravo, prav užitek je brati sposobno babo, ki je ni strah si nohta polomit.
Oglasi se še kaj.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 1.10.2019 8:21

demz:
babo..., to je Dama z veliko začetnico, ne ga hebat..., glede nohtov pa znajo zelo dobro...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a aljuska » 1.10.2019 8:50

Fantje...ste me malo pomirili, mi svetovali in me zraven še malo nasmejali...hvala vam :D :wink: :D
aljuska
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Demz » 1.10.2019 9:46

vili napisal/-a:demz:
babo..., to je Dama z veliko začetnico, ne ga hebat..., glede nohtov pa znajo zelo dobro...

Seveda, to je baba za ožent, ne pa tko kot današnje male punčke. Naša mama je rekla, da "taprava baba mora znati narediti kvašeno testo".
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 5.10.2019 8:25

no sem se še malo igral, če zaprem pipo odvodne cevi gretja "termosimfonije" ni, ko sem odprl pipo se je začela dovodna cev greti, ta tok je kar hiter, v nekaj desetih sekundah se je cev seglela na dolžini cca 200 mm je vse jasno..., tega voda nisem čez poletje zapiral, pa mi je čez poletje zelo hitro ohladilo bojler..., hebiga, me je "baba" nekaj naučila..., bi mi moral "zoki" vgraditi protipovratni ventil, pa ga ni...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a aljuska » 5.10.2019 10:03

Nisem javila, kaj je bilo...vili je imel kar prav...nič ni bilo narobe...če bi sama lahko odvila in videla rotor črpalke, ne bi potrebovala nobenega mojstra tako pa nisem in nisem mogla...gospod, ki je prišel, je odvil brez težav :D , vključila sva centralno, termostat in rotor se je lepo vrtel. Razložil mi je podobno oz. enako kot vili. Hvala in lp :)
aljuska
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost