epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Žerjavar napisal/-a:Dobro si povedal. Važno pa je, da avtor vprašanja zasleduje svojo temo vsaj enkrat dnevno, še bolje 3 x = pred šihtom, ob malici in po šihtu. Brez te pogostosti bo tema hitro iztirila. Ker ne bo odgovorov na vprašanja, bo nekdo nekaj predvideval in tema bo šla v to smer.

Tudi med šihtom lahko, če s tem rešuješ problem svojega dela v službi. Kar pa rabiš doma, iz čiste radovednosti ali dajanje nasvetov iz dobrodelnosti, pa delodajalec nerad vidi in lahko te udarijo posledice.Zakaj pa ne med šihtom?

Ni rečeno. Tiger še ni povedal namena in območja segrevanja, tudi ne območja vlage in pritiska.Demz napisal/-a:..., ja, vidim, ... gre za spremembo, deltaT 1°C, torej ne za izparevanje
, saj vem da sem se prehitro oglasil.

Glede na velikost rastlinjaka in njegovo toplotno izolacijo moraš najprej izračunati toplotne izgube pri notranjih 0°C in zunanjih xx; to računaš za ponoči, podnevi z oblaki in podnevi ob soncu, ko imaš tudi segrevanje od UV žarkov. Potem pa preveri, ali ti bo količina zraka (pretok, temperatura) zadoščala za pokritje toplotnih izgub.Tiger napisal/-a: Pred dvemi leti sem kopal na vrtu in naletel na luknjo iz katere pozimi piha zrak 8-10 C. Podzemlje pač. Prišel sem na idejo, da bi ta zrak napelja (razdalja 50m) v rastlinjak, da bi pozimi vdrževal temperaturo nad lediščem.
Eh, ne tako strogo. Smo sami krivi, ker smo svetovali predno smo dobili ustrezne podatke. Prihodnjič pa najprej kup vprašanj, nato odgovor.nas je tiger malo "sprehajal"

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov