STROJNISTVO.com • Poglej temo - Katera struznica je to?

Katera struznica je to?

Kar ne spada nikamor v zgornje kategorije...

Moderator: -M-

Katera struznica je to?

OdgovorNapisal/-a Nitroboy » 7.10.2019 9:23

Zdravo,

Zanima me če kdo ve model te stružnice.
Pa tudi če ima kdo kakšne dele za njo?
Naj bi bila prvomajska..
https://ibb.co/ngXBxWJ

Lp
Elvis
Nitroboy
Novinec
Novinec

Re: Katera struznica je to?

OdgovorNapisal/-a vili » 7.10.2019 9:27

in kaj boš z njo...???
samo vprašam..., takšne še nisem videl, ja je pa koncept ene tes-ke, prvomajske, boš sam ovbnavljal, če boš, kapo dol..., nebo pa poceni...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nitroboy » 7.10.2019 10:02

Če jo kdo kupi jo prodam.
Drugače se pa bo obnovila.
Tes3 je najbližje kaj sem našel samo nima istih ročic...
Nitroboy
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Sajko993 » 7.10.2019 10:22

Nitroboy napisal/-a:Če jo kdo kupi jo prodam.
Drugače se pa bo obnovila.
Tes3 je najbližje kaj sem našel samo nima istih ročic...

Težko bo prodana, kakor vidim je potrebna temeljite obnove (brušenje vodil, pregled predležja, vpasanje konjička, zamenjava ^^špindlov ter kajle^^, napisne ploščice, ročke, kitanje ter barvanje.

Ceno obnove računaj okoli 10k+ €, s tem da tle ni vštetih ur dela.

Stem da so tudi že tisti ki obnavljajo fiksirani na določeno znamko stružnic ki jih popravljajo, tako da bo tudi že s tem problem.
V primeru da se odločiš za obnovo vsaka čast, ker v takem stanju kdor jo kupi nima narediti kaj z njo kot da je utež za papir, ali pa da bo služila kot ročna vrtljiva miza za varjenje pa da se lepo uležeš na vodila ko variš.

Lep pozdrav.
Sajko993
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nabijač » 7.10.2019 10:27

Teli stružnici deli manjkajo, mogoče celo zobniki,... Kot je napisal vili, drago in zamudno jo bo obnovit. Meni izgleda bolj za v plavž. Se mi pa zdi za vsak tak stroj zelo škoda, da so ga tako zanemarili.
Če je taka stružnica pravilno uporabljana in vzdrževana lahko dela 100let 8 ur na dan.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 7.10.2019 10:34

no, po to naj pridejo "zbiralci perja", pa boš imel mir, če greš to obnavljat sam, moraš res vedeti kaj počneš s kar nekaj izkušnjami, in moraš imeti kar nekaj strojev..., če ne je kar nekaj, pa "drsni" lešaji glavne gredi???, pa bela litina, pa glavno predležje, pa podajalno predležje, kaj je z "nortonom"???, pa "špindli", pa matice, uffff, menjalni zobniki...

moraš pa najprej opraviti "defektažo" tako smo rekli včasih, lepše analizo zatečenega stanja..., stroj podreti in vse pregledati, premeriti...

ja tes3 je samo "malo" podobna...???
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nitroboy » 7.10.2019 11:24

Vse tes3 ki sem jaz našel imajo ročice drugače postavljene...

Noben ni odgovoril na vprašanje... Torej Keri model je Oz. Če je tes3 ali je še starejša od teh ki so na googlu?

Lp.
Nitroboy
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 8.10.2019 20:54

Tole ni Prvomajka. Mora pa biti nekaj pred letnikom 50, po dizajnu sodeč. Kupil jo nihče ne bo-že prevoz pride več, kot je vredna. Je pa danes kar nekaj stružnic po 2-3 jurje, ki so v precej boljšem stanju od te-se dajo vsaj za nenatančne zadeve uporabljat. Sam če bi imel res čas, pa nobenga drugega dela, pa da bi bil čustveno navezan nanjo, bi jo šel rihtat-ampak če bi blo tko, ne bi bila v takem stanju, kot je. Vodila brusit, vretena in matice pozamenjat, verjetno so glavni ležaji drsni, pa je vreteno zarjavelo (potrebno brusit), novi ležaji, nova el. instalacija, pinolo konjička zamenjat...to ne bo tri pa štiri jurje dost sam za tuje delo in material, plus kup lastnega dela-dva-tri mesece po šihtu se obrne kot nič.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 8.10.2019 21:22

no na tes3 sem začel mojo skromno strojniško "hebeno" kariero, samo za primer..., to kar je dal gor ni tes, so pa bile, so 1, 2??, 3, in 4 ka x 3000, smo imeli vse..., samo na kratko..., na 4 ki smo "šropali" akse prikolic (140x140 ???), trdna - toga, "ogromna" mašina..., na trojki smo pa drejali na fino tudi 3000 mm in brusili sedeže "logrejev"..., čisto na kratko, malo o "drejariji"...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a čiro1950 » 9.10.2019 7:26

Je pa do pred kratkim nekomu lepo služila. "Ročke" za prečni in vzdolžni pomik, ter na konjičku so pridne ročice lepo spolirale. Še ostružki al in lesa so na voljo.
Me spominja na razmere v Pakistanu (verjetno je Kitajska).
čiro1950
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a kenny » 9.10.2019 11:34

To je malo površinske rje, bolj so važni vitalni deli. Vodila niso videti kaj preveč zarjavela če približaš sliko, tako da če niso preveč obrabljena so rešljiva, potrebno bi jih bilo očistiti ter malo popolirati s oljnim kamnom. Če je ležaj glavnega vretena, menjalnik ter suport v dobrem stanju, potem se jo mogoče celo splača malo obnoviti, če je volja pa čas. Seveda ne bo to nek proizvodnji stroj, za doma bi bil pa čisto ok. Grem stavit da je še vedno bolj točna kot marsikatera novejša azijka :D

Če bi hotel pa pravo obnovo se pa seveda kot so kolegi že v prejšnjih objavah povedali ne splača.
kenny
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nitroboy » 10.10.2019 5:14

Ima kdo kakšna stara navodila ali pa katalog delov za kaj podobnega??

Struznica se bo porihtana za groba dela... Vodila pa niso obrabljena...
Nitroboy
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a KOUTER » 10.10.2019 6:36

Za šlosarijo bo čist dobra.
KOUTER
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 10.10.2019 8:28

:evil: :evil: :evil:
Zadnjič spremenil Deutz, dne 21.10.2019 18:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 10.10.2019 8:43

nitro...

če je kaj "obrabljeno" ali ni, boš videl - čutil, ko boš zares potegnil "špan" na "polno", posebno pri kakem "glihanju", tako kot mora biti... in kaj bo takrat počelo..., bo vsega..., bo treslo kot svinja..., ja "drejarija" ni ajnfoh, posebno zaradi zadnjega "špana"..., malo heca...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Naslednja

Vrni se na Ostalo - tehnična pomoč

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov