V podjetju nam pušča voda. Nikakor ne moremo ugotoviti kje pušča. Zanima me ali se kdo ukvarja z detekcijo puščanja vode. Smo v okolici Maribora. LP Aleš
Vem da imajo komunale eno zadevo, s katero gre po trasi cevovoda in "sliši", če kje pušča-če je to zunaj, v zemlji. Sicer pa takrat, ko nobenga ni, vse možne porabnike zapret, pa poslušat. Men je spuščalo tik pred kletno steno, kjer pride cev po zemlji v hišo, pa sem ponoči slišal, da šumi,potem sem pa odkopal.
Tipična strojniška natančnost? Kje v podjetju? Na parceli, v zgradbi, ...kako ste sploh opazili, da pušča? Koliko pušča (če zaprete vse znane porabnike in gledate števec) ? Ali sklepate samo po zamakanju - je res voda ali kanalizacija ali meteorna? Je nekdo pozabil zapreti pipo v neki od Boga pozabljeni čumnati?
ja greš itak najprej pogledat kaj se dogaja s števcem, ko imaš zaprte vse pipe..., če veš kje jih imaš... ali kar nekaj..., pa pušča..., pol ti pa "ščije en sekret"...
http://www.andotehna.si/ Imajo terensko ekipo za iskanje puščanja. Najdejo 100%. Ne iščejo z geofoni. Imajo nek svoj postopek. Nam so že večkrat našli in zadeli v nulo. Določijo točno mikrolokacijo. Cena cca 200€ Lp