STROJNISTVO.com • Poglej temo - CNC Kalkulator

CNC Kalkulator

Tehnologija in ekonomija obdelave, predelave...

Moderator: -M-

Re: CNC Kalkulator

OdgovorNapisal/-a Greegor » 19.12.2019 9:02

Lepo ste ga zabluzli. Tolko pametnih komentarjev, da jih polovica niti ne razumem.

Kako pa mislite, da tamali delamo ponudbe? Da se vsedem za mizo, računam 3 ure, ponudbo izpilim do konca, potem pa niti odogovora ne dobim za ponudbo? Pa se to zgodi 30x na leto in si preračunaj brezveze porabljen čas, ker je nekdo lahko 50% cenejši, pa ne računam zlatih urnih postavk.

Za takšno serijo, si bom pa vzel čas, sprogramiral komad in dobil ven okviren čas obdelave. Vpišem v kalkulator podatke in tako naprej..

Vsi pa vemo, da ne bomo s tem računali serije 100000 kom, ker če se zmotiš za 1 sekundo, vemo kaj to pomeni.

No, ne boste mi vzeli volje :) komaj čakam na pro verzijo 8)
Greegor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 19.12.2019 9:05

cnc:

glej ni vse v CAM - ih, ja vem poznam, da ta jajce zmečejo ven marsikaj, ampak ogromno je še ročnih - klasičnih strojev, kaj s temi???, pa tudi če boš delal neke kose na cnc ju, pa si na nekem sestanku, dobiš risbe kosa - ov, da boš s to aplikacijo kar s telefonom postavil cene (jo bo trba še ornk dodelat), to je malo morgen bodo "hausnumere", pa nek kos je potrebno le malo "analizirati", pa še te zahebe..., nebi pisal, če teh štosov nebi v živo, res v živo poznal..., no zato se malo kao trudim, pa tudi provociram...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 19.12.2019 9:24

greegor:
da ne boš porabil 3+ ali nevem kolikor ur pa izdelaj aplikacijo, da ti bo ven vrgla kalkulacijo za najbol zaheban kos v pol ure, tudi to se da, tudi za "tamale", kje vidiš problem, ga ni...

pred kakimi 40 leti sta mi nadebudna inženirja računalničarja - prijatelja, delali smo skupaj v firmi, izdelala "aplikacijo" za analizo izdelovalnih časov, (šli smo po eni krasni hrvaški literaturi), še v pascalu, za struženje, frezanje in vrtanje, bil je kar zalogaj, drkali smo se kake dva meseca+, da smo vse pokrili matematično, knjižnice različnih tabel in tako dalje..., ja je pa potem padel rezultat ven v kake pol ure..., seveda smo potem to preverjali tudi na strojih, če ga nismo preveč zasrali, kot vodji tehnologije so mi šle "hausnumere" ornk na kura...c...

vedno so bile težave z delavci na strojih - izdelovalni normativi- časi in prav tako s prodajo... - cene...

še enkrat in zadnjič po mojem fotru: vroče ti mora biti ko računaš - kalkuliraš, če ti je potem, ko delaš, si vse ZAHEBAL..., samo to...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a KrajncM » 19.12.2019 9:36

vili: ne obstaja univerzalnega recepta za preračun, ker tudi vsako podjetje nima enakega posla drugemu. Kot je rekel avtor, on je razvil app na podlagi delovanja njegovega delovanja podjetja, kjer je deklica za vse. Valda neš turbine na takšnem appu računal. Veš koliko podjetij oz. privatnikov računa strojno obdelavo samo čez oko pavšal? Pa jim znese, ker roko na srce, ne moreš kot kupec zmeraj it na 3 ponudbe, zaradi časovne stiske in tako.

@Greegor: mogoče tudi kakšna trial 14-30 dnevna verzija nebi bila slaba, potem pa lahko vsak oceni koliko mu aplikacija koristi ali pa ne.

kar se pa tiče cene, mogoče tudi integrirat reklame? Takšne res namenske, npr. pri materialu samo dobavitelje za material pa tako.
KrajncM
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 19.12.2019 9:50

krajnc:

ja to bo bolj po metodi "APP", dobro, če mu tako laufa super..., samo koliko časa...
glede univerzalnosti v redu, samo, ko se začneš potapjati, kaj pa zdaj, aja jaz imam "posebnosi" ampak me nihče ne razume mi neda posla..., ne ga no srat..., ena drejarija je drejarija, šlosarija šlosarija, švajsarija švajsarija..., podrejat en bolcen na kolikor toliko dobrem stroju je toliko minut in gotovo..., če je mašina zhebana jo vrzi ven..., nemci so že pred desetletji metali tudi cnc-jke iz produkcije po pet letih, niso bili već konkurenčni, kupovali smo jih pa v jugi, bili smo "šrotplatz", malo poznam...
Zadnjič spremenil vili, dne 19.12.2019 10:00, skupaj popravljeno 1 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a CNC tehnologija » 19.12.2019 9:59

Vsaj za orodjarstvo poznam par mojstrov ki pravijo, da sicer ocenijo ceno orodja na oko ( iz prakse ). Potem pa pribijejo 300% zraven. V naprotnem baje, da nič ne ostane za plače. Zanimivo da še danes uspešno delajo...
CNC tehnologija
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 19.12.2019 10:05

cnc:

da mu potem plačaš 3x več, pa ta te ima za popolnega tepca..., dobro ajde gre tudi tako...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nabijač » 19.12.2019 10:42

Saj kupec sam že približno ve koliko kaj stane. In še povpraša na več koncih. Potem pa logika ponudbe in povpraševanja naredi svoje.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borisk » 19.12.2019 10:48

če gre cena+300% samo pomeni, da je začetna cena prenizka. Nihče ne bi plačal 300% zravn če končna cena ne bi bila dovolj dobra. Poleg tega pa cena na srečo ni vedno prva stvar ki jo gleda stranka, marsikateri sicer dober podjetnik pogori na dobavnih rokih, pa ne zato ker so kratki, ampak da se jih sploh držijo, sploh če so jih sami postavili.
Zdejle se ravno bockam za ene podnice iz italije, če jih bomo spravli še letos domov, ker so Italijani pač italijani, in se ne držijo dobavnega roka, ki so ga sami postavli...
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Greegor » 19.12.2019 11:08

Glede trial verzije je problem, ker je potrebno narediti server. Kar pa veliko stane. Če pa dam prvo zastojn, pa kasneje ceno, pa tistim ki so prenesli app, ostane zastojn verzija.

Bi imel kdo kak predlog glede imena? Slovensko, angleško, nemško.
Greegor
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 19.12.2019 13:26

samo še malo primerjave...
verjetno poznate gospoda "žerjavarja" (pa mi naj ne zameri, ker ga omenjam), ko tu gor uletijo samograditelji in sprašujejo kašen naj bo nek IPE profil ali pa "lajšte"..., preden žerjavar dobi vse podatke traja ena cela stran..., eni "kao tehnologi" pa neka orodja, vehementno določijo ceno na "uč", si predstravljate neko konstrukcijo, pa začne že pri montaži počepati, ne drži niti lastne teže (ali pa neko orodje niti lastne cene..., ker so že material in zunanje storitve požrlo kalkulacijo tisto na "uč"...), pa pride potem konstrukter, veš sem šel na "uč", ti to odreži, boš dal pa dvakrat+ večji nosilec, "mislim -ali veš", da bo v redu..., daj odpelji vse skupaj...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 19.12.2019 13:43

da oceniš eno orodje kar na uč, moraš biti res "jakson":

masa materialov, samo par plat, pa nevem koliko priprave, rezanj, pa frezanj, pa vrtanj, povrtavanj, struženj, pa rezanje na drat, pa kaljenja, pa brušenja..., ja moraš biti res skoraj "einštajn", ja pol pa račun 300% +, ???, da pokrije plače, uau, pa niste gladki, če bi dobil tak račun, si ta jajca takoj odpelji, pa ne me imeti za iddiota..., pokrij se z "žaklom", pa tudi če crknemm..., zaradi takega "natega"..., ker sem padel na "poceni" štose...
Zadnjič spremenil vili, dne 19.12.2019 14:38, skupaj popravljeno 1 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a masinist » 19.12.2019 14:07

Zdejle se ravno bockam za ene podnice iz italije, če jih bomo spravli še letos domov, ker so Italijani pač italijani, in se ne držijo dobavnega roka, ki so ga sami postavli...

A si dal italjanom ulitke za podnice izdelati?

lp, masinist
masinist
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 19.12.2019 14:51

vili napisal/-a:da oceniš eno orodje kar na uč, moraš biti res "jakson":

Ja, pa je res ogromno tega, mogoče vseeno malo manj danes kot pa 10 let nazaj, je bila le kriza vmes, ki je malo prepucala takšne. Ko smo enkrat pošiljali povpraševanja ven in sem risbe nesel tja, sem videl, da je človek v firmi samo kile na risbi preletel. Pa so bili kosi z obdelavami.

Ali pa gradbince si poglej. Do tretje gradbene faze, 200m2, cena 80.000€. Misliš, da kdo detajle gleda? :roll: Saj jih niti ni nikjer izrisanih ponavadi. Na prst izračunajo, pa poberejo kar ostane. To seveda govorim za privat hiše, če je denar za dobrega nadzornega potem je lahko drugače. Pa velikokrat tudi pri večjih objektih ni drugače. A vam ni spustila nova ravna streha novega dela zdravstvenega doma?
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a 33test » 19.12.2019 14:53

CNC tehnologija napisal/-a:Vsaj za orodjarstvo poznam par mojstrov ki pravijo, da sicer ocenijo ceno orodja na oko ( iz prakse ). Potem pa pribijejo 300% zraven. V naprotnem baje, da nič ne ostane za plače. Zanimivo da še danes uspešno delajo...

Orodje se oceni na uč.... seveda se. Pametno je, da malo predelaš kos in kak Excel spises... 30% mogoče. 300%..... No tukaj ga pa malo lomiš Lado....
33test
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Proizvodno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov